Фільтр сесій міської ради

14 сесія міської ради 27.07.2022: Рішення міської ради

Про врегулювання питань надання послуги з постачання гарячої води в місті Запоріжжі

№ 43 від 27.07.2022 Дата оприлюднення 25.01.2023

            Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», Постановами Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 №1182 «Про затвердження Правил надання послуги з постачання гарячої води та типових договорів про надання послуги з постачання гарячої води» та від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», враховуючи лист Концерну «Міські теплові мережі» від 12.07.2022 №3204/20 «Про врегулювання питань надання послуги з постачання гарячої води в місті Запоріжжі», з метою ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів у житлово-комунальному господарстві міста Запоріжжя, у зв’язку із зниженням попиту на послугу з постачання гарячої води в період дії воєнного стану та, як наслідок, неможливістю забезпечити надання послуги з постачання гарячої води належної якості, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

            1. Концерну «Міські теплові мережі»:
            1.1. Розпочати процедуру зупинення надання послуги з постачання гарячої води та послуги з постачання теплової енергії на індивідуальний тепловий пункт споживача для потреб приготування гарячої води для всіх категорій споживачів (населення, бюджетні установи та організації, інші споживачі, релігійні організації) до 01.10.2022.
            1.2. Звернутись до Антимонопольного комітету України для отримання роз’яснень щодо законності зупинення надання послуг з постачання гарячої води та послуги з постачання теплової енергії.
            1.3. Вжити всіх заходів, передбачених чинним законодавством України, та забезпечити виконання умов, передбачених індивідуальним договором про надання послуги з постачання гарячої води та індивідуальним договором про надання послуги з постачання теплової енергії в частині надання послуги з постачання теплової енергії на індивідуальний тепловий пункт споживача для потреб приготування гарячої води, при зупиненні їх дії, повідомивши споживачів за один місяць.  
            1.4. Виконати розрахунки тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії на 2022 - 2023 роки з урахуванням пункту 1.1 цього рішення.
            1.5. Забезпечити збереження експлуатаційних характеристик обладнання та мереж, задіяних у наданні послуги з постачання гарячої води та послуги з постачання теплової енергії на індивідуальний тепловий пункт споживача для потреб приготування гарячої води для всіх категорій споживачів (населення, бюджетні установи та організації, інші споживачі, релігійні організації).
            2. Виконавчому комітету Запорізької міської ради після отримання роз’яснень Антимонопольного комітету України щодо законності зупинення надання послуг з постачання гарячої води та послуги з постачання теплової енергії вжити необхідних заходів для завершення процедури зупинення надання послуги з постачання гарячої води та послуги з постачання теплової енергії на індивідуальний тепловий пункт споживача для потреб приготування гарячої води для всіх категорій споживачів (населення, бюджетні установи та організації, інші споживачі, релігійні організації).
            3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктора ГОРДИНСЬКОГО, Андрія П’ЯТНИЦЬКОГО, Олексія НІКІФОРОВА, постійну комісію з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів міської ради (Олександр КИЯНИЦЯ) та на постійну комісію міської ради з питань життєзабезпечення міста (Олексій БАСОВ).


Секретар міської ради                                                           Анатолій КУРТЄВ