Фільтр сесій міської ради

14 сесія міської ради 27.07.2022: Рішення міської ради

Про внесення змін до Правил благоустрою території м. Запоріжжя, затверджених рішенням Запорізької міської ради від 22.06.2011 №41 «Про Правила благоустрою території міста Запоріжжя» (зі змінами)

№ 59 від 27.07.2022 Дата оприлюднення 25.01.2023

         З метою забезпечення належного санітарного стану в місті, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Законом України «Про охорону навколишнього середовища», рішенням Запорізької міської ради від 22.06.2011 № 41 «Про Правила благоустрою території міста Запоріжжя» (зі змінами), Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

         1. Внести зміни до пункту 6.3 розділу 6 Правил благоустрою території м. Запоріжжя, затверджені рішенням Запорізької міської ради від 22.06.2011 №41 «Про Правила благоустрою території міста Запоріжжя» (за змінами), а саме: викласти в наступній редакції:

         «6.3. Порядок здійснення благоустрою та утримання територій підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців, які знаходяться у них в оренді та/або закріплених за ними територій

         6.3.1. Підприємства, установи, організації, фізичні особи-підприємці забезпечують благоустрій та утримання в належному стані земельних ділянок або об’єктів благоустрою, наданих їм на праві власності чи користування, відповідно до закону, цих Правил та інших нормативних актів.

         6.3.2. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть передавати об’єкти благоустрою на баланс підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам-підприємцям відповідно до вимог закону.

         6.3.3. Балансоутримувач об’єкта благоустрою з метою належного його утримання та здійснення своєчасного ремонту може залучати для цього інші підприємства, установи, організації, фізичних осіб-підприємців.

         6.3.4. Межі та режим використання закріпленої за підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами-підприємцями  території визначають районні адміністрації.

         6.3.5. Посадові особи підприємств, установ, організацій, фізичні особи-підприємці несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну та/або здоров’ю громадян на власних та закріплених за ними територіях, відповідно до закону.

         6.3.6. При виявлені фактів не підтримання орендарем (користувачем) (земельної ділянки, нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності, тимчасової споруди) належного санітарного стану території, прилеглої до об’єкту оренди (земельної ділянки, нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності, тимчасової споруди), орендодавець (уповноважена особа) має право вимагати від орендаря (користувача) (надіславши йому відповідну вимогу) привести прилеглу територію в належний санітарний стан у визначений орендодавцем (уповноваженою особою) строк. Текст вищезазначеної вимоги орендодавцем (уповноваженою особою) також опубліковується на офіційному сайті Запорізької міської ради.

         6.3.7. Якщо орендар (користувач) у встановлений орендодавцем (уповноваженою особою) строк не привів прилеглу територію в належний санітарний стан, орендодавець (уповноважена особа) має право залучити на договірних засадах фізичних або юридичних осіб для приведення прилеглої до об’єкта оренди (земельної ділянки, нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності, тимчасової споруди) орендаря (користувача) території в належний санітарний стан. Витрати, які будуть понесені орендодавцем (уповноваженою особою) та залученими орендодавцем (уповноваженою особою) виконавцями при виконанні робіт з прибирання прилеглих до об’єктів оренди територій, в подальшому відшкодовуються за рахунок орендаря (користувача)».

         2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра КОНСТАНТИНОВА та постійну комісію з питань життєзабезпечення міста (Олексій БАСОВ).

 

 

Секретар міської ради                                                               Анатолій КУРТЄВ