Фільтр сесій міської ради

16 сесія міської ради 07.12.2022: Рішення міської ради

Про реформу муніципальних театрів

№ 64 від 07.12.2022 Дата оприлюднення 23.12.2022

          Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про культуру», «Про театри і театральну справу», статтею 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб, підприємців та громадських формувань», статтями 104-108 Цивільного кодексу України, Господарським кодексом України, Постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2020 №1035-р «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи забезпечення населення культурними послугами» з метою проведення реформування муніципальних театрів, підвищення рівня культурного обслуговування громадян міста Запоріжжя в сфері театрального мистецтва, стимулювання розвитку креативних індустрій та вироблення конкурентоспроможного креативного продукту Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

          1. Створити комунальний заклад «Муніципальний театр «Дім актора»».

          Місцезнаходження комунального закладу «Муніципальний театр «Дім актора»»: 69017, Запорізька область, місто Запоріжжя, вул. Наукового містечка, буд. 35.

          2. Затвердити статут комунального закладу «Муніципальний театр «Дім актора» (додаток 1).

          3. Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради здійснити заходи щодо державної реєстрації юридичної особи комунального закладу «Муніципальний театр «Дім актора»» відповідно до чинного законодавства.

          4. Припинити діяльність шляхом ліквідації юридичних осіб (далі — Муніципальні театри):

          - Запорізького муніципального театру-лабораторії «Ві» (юридична адреса: 69017, Запорізька область, місто Запоріжжя, вул. Наукового містечка, буд. 35, код ЄДРПОУ 22137691);

          - Запорізького муніципального театру танцю (юридична адреса: 69035, Запорізька область, місто Запоріжжя, вул. Лермонтова, буд. 9, код ЄДРПОУ 25969564).

          5. Затвердити персональний склад комісій з припинення шляхом ліквідації юридичних осіб Муніципальних театрів (далі - Комісії з ліквідації) (додаток 2).

          6. Комісіям з ліквідації забезпечити здійснення усіх організаційно-правових заходів, пов’язаних з ліквідацією Муніципальних театрів, відповідно до чинного законодавства.

          7. Доручити Комісіям з ліквідації вчинити відповідні дії, пов’язані з припиненням Муніципальних театрів шляхом ліквідації, згідно з вимогами чинного законодавства, в тому числі, але не виключно щодо дотримання трудових прав та соціальних гарантій їх працівників.

          8. Встановити строк для задоволення вимог кредиторів у два місяці з дати опублікування повідомлення про дане рішення щодо припинення шляхом ліквідації.

          9. Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради вжити заходи щодо внесення відповідних змін до базової мережі закладів культури, що належать до комунальної власності міста Запоріжжя.

          10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолія ВАСЮКА та голову постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму Інну ПЕНЧУК.

 

 

Секретар міської ради                                                      Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження