Фільтр сесій міської ради

17 сесія міської ради 17.03.2023: Рішення міської ради

Про упорядкування отримання благодійної/гуманітарної допомоги Запорізькою міською територіальною громадою в умовах воєнного стану

№ 93 від 17.03.2023 Дата оприлюднення 24.03.2023

          Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про гуманітарну допомогу», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 №202 «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги», з метою впорядкування отримання та передачі благодійної та гуманітарної допомоги, що надається благодійниками/донорами Запорізькій міській територіальній громаді в особі Запорізької міської ради в умовах воєнного стану та задоволення соціальних та гуманітарних потреб, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

          1. Погодити отримання благодійної/гуманітарної допомоги від юридичних та фізичних осіб України та інших країн, які добровільно її надають Запорізькій міській територіальній громаді з початку введення на території України воєнного стану, у відповідності до вимог частини 2 статті 3 Закону України «Про гуманітарну допомогу».

          2. Уповноважити виконавчий комітет Запорізької міської ради визначати отримувачів/бенефіціарів гуманітарної/благодійної допомоги, що надходить Запорізькій міській територіальній громаді в особі Запорізької міської ради.

          3. Виконавчому комітету Запорізької міської ради розробити та затвердити порядок отримання благодійної/гуманітарної допомоги Запорізькою міською територіальною громадою в період дії воєнного стану.

          4. Визнати комунальною власністю майно, передане у якості гуманітарної/благодійної допомоги Запорізькій міській територіальній громаді в особі Запорізької міської ради з початку введення на території України воєнного стану, яке використовується суб’єктами права комунальної власності для виконання завдань та функцій, встановлених статутами, положеннями тощо.

          5. Закріпити майно, зазначене в пункті 4 даного рішення за виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами, установами, закладами, власником (засновником) яких є Запорізька міська рада, на праві оперативного управління або господарського відання.

          6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолія ВАСЮКА.

 

 

Секретар міської ради                                                        Анатолій КУРТЄВ