Фільтр сесій міської ради

17 сесія міської ради 17.03.2023: Рішення міської ради

Про запровадження системи енергетичного менеджменту в м.Запоріжжя

№ 96 від 17.03.2023 Дата оприлюднення 24.03.2023

         Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про енергетичну ефективність», постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 №1460 «Про впровадження систем енергетичного менеджменту» відповідно до рішення Запорізької міської ради від 24.06.2020 №35 «Про приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів щодо Клімату та Енергії» та Меморандуму про партнерство щодо запровадження енергетичного менеджменту для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ укладеного між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Запорізькою міською радою 27.04.2017, з метою підвищення рівня ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів у бюджетній сфері та зменшення видатків  з бюджету Запорізької міської територіальної громади на оплату енергоресурсів Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

         1. Затвердити Положення про систему енергетичного менеджменту  м.Запоріжжя (далі – Положення) (додається).

         2. Керівникам виконавчих органів Запорізької міської ради, організацій, установ, закладів та комунальних підприємств м. Запоріжжя, Власником (Засновником) яких є Запорізька міська територіальна громада:

         2.1. Визначити осіб відповідальних за впровадження системи енергетичного менеджменту, згідно з Положенням та забезпечити внесення відповідних змін до посадових інструкцій.

         2.2. Здійснити контроль за визначенням осіб відповідальних за впровадження системи енергетичного менеджменту у підпорядкованих підприємствах, організаціях, установах та закладах, згідно з Положенням та внесення відповідних змін до посадових інструкцій.

         2.3. Забезпечити обов’язковий контроль за виконанням особами відповідальними за впровадження системи енергетичного менеджменту підпорядкованих підприємств, установ та закладів покладених функцій.

         3. Департаменту економічного розвитку Запорізької міської ради:

         3.1. Вжити організаційних заходів щодо функціонування відповідного підрозділу у складі департаменту економічного розвитку Запорізької міської ради з метою впровадження системи енергетичного менеджменту за напрямками:

         - енергомоніторинг та контроль;

         - енергетичне планування.

         3.2. Забезпечити впровадження та функціонування системи енергетичного менеджменту м.Запоріжжя згідно з Положенням.

         3.3. За результатами енергетичного планування щорічно розробляти План діяльності систем енергетичного менеджменту м.Запоріжжя.

         3.4. Вжити організаційних заходів щодо розробки та затвердження Декларації енергетичної політики м.Запоріжжя.

         3.5. Забезпечити надання необхідної взаємодії з організаціями, установами, закладами та комунальними підприємствами м. Запоріжжя з питань впровадження системи енергетичного менеджменту та енергетичного моніторингу.

         4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія П’ЯТНИЦЬКОГО та постійну комісію з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів міської ради (Олександр КИЯНИЦЯ).

 

Секретар міської ради                                                 Анатолій КУРТЄВ

Копії документа для завантаження