Фільтр сесій міської ради

17 сесія міської ради 17.03.2023: Рішення міської ради

Про передачу повноважень департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради

№ 132 від 17.03.2023 Дата оприлюднення 24.03.2023

            Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна», «Про приватизацію державного і комунального майна», «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», Цивільним та Господарським кодексами України, рішеннями Запорізької міської ради від 07.12.2022 №77 «Про створення Департаменту управління активами Запорізької міської ради та затвердження Положення про нього», від 05.10.2011 №80 “Про затвердження Положення про порядок списання майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді міста Запоріжжя” (із змінами), з метою врегулювання відносин, пов’язаних з орендою та приватизацією об'єктів права комунальної власності Запорізької міської територіальної громади, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:

            1. Надати Департаменту управління активами Запорізької міської ради повноваження завершити процеси з питань:
            оренди об'єктів права комунальної власності Запорізької міської територіальної громади;
            приватизації об'єктів права комунальної власності Запорізької міської територіальної громади;
            контролю за виконанням покупцями/ орендарями зобов’язань за відповідними договорами купівлі-продажу та оренди об'єктів права комунальної власності;
            списання комунального майна Запорізької міської територіальної громади;
            прийняття майна державної або іншої форми власності у комунальну власність Запорізької міської територіальної громади;
            передачі комунального майна Запорізької міської територіальної громади у державну власність, у комунальну (спільну) власність інших територіальних громад та інших подібних,
            які були розпочаті департаментом комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради на підставі відповідних рішень Запорізької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, наказів департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, якщо відповідно до приписів цих розпорядчих документів не виникло правовідносин, пов'язаних з реалізацією певних суб'єктивних прав та охоронюваних законом інтересів (які не вичерпані в зв’язку з повним виконанням).
            2. Положення п.1 цього рішення набирають чинності через 30 днів з дати прийняття рішення Запорізької міської ради про припинення шляхом ліквідації  департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради.
            3. В рішеннях Запорізької міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнях міського голови, які станом на дату прийняття рішення про ліквідацію департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, не виконані або час виконання яких не настав, якщо відповідно до приписів цих актів органів місцевого самоврядування не виникло правовідносин, пов'язаних з реалізацією певних суб'єктивних прав та охоронюваних законом інтересів (які не вичерпані в зв’язку з повним виконанням), замість слів: “департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради” в усіх відмінках читати: “Департамент управління активами Запорізької міської ради” у відповідному відмінку.
            4. Встановити що повноваження орендодавця за чинними договорами оренди переходять до Департаменту управління активами Запорізької міської ради з моменту укладання відповідних додаткових угод до договорів в частині зміни орендодавця.
            5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ТАРАНА та постійну комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Василь ПОЛЮСОВ).

 


Секретар міської ради                                                                  Анатолій КУРТЄВ