Фільтр сесій міської ради

20 сесія міської ради 27.09.2023, 29.09.2023: Рішення міської ради

Про здійснення місцевого запозичення у 2023 році

№ 95 від 29.09.2023 Дата оприлюднення 11.10.2023

         Відповідно до статей 16, 71, 74 Бюджетного кодексу України, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку здійснення місцевих запозичень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 року № 110, наказу Міністерства фінансів України від 13.07.2023 року № 390 «Про погодження обсягу та умов здійснення місцевого запозичення Запорізькою міською радою у 2023 році» та з метою забезпечення фінансування видатків бюджету розвитку бюджету Запорізької міської територіальної громади, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

         1. Здійснити місцеве запозичення з метою фінансування бюджету розвитку бюджету Запорізької міської територіальної громади у 2023 році для створення, приросту та оновлення стратегічних об’єктів довготривалого користування та об’єктів, що забезпечують виконання завдань міської ради, спрямованих на задоволення інтересів населення міської територіальної громади, а саме на проведення видатків, направлених на розвиток транспортної, житлово-комунальної та соціальної інфраструктури, оновлення матеріально-технічної бази бюджетних установ та комунальних підприємств територіальної громади тощо.

         2. Встановити, що місцеве запозичення здійснюється шляхом залучення коштів кредиту у формі невідновлюваної кредитної лінії від акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» (далі – Ощадбанк) на таких умовах:

         розмір (основна сума боргу) та валюта кредиту – до 200 000 000,00 (двісті мільйонів) гривень;

         строк – 5 років (60 місяців) з урахуванням пільгового періоду, що становить не більше 12 місяців, та можливістю дострокового погашення кредиту;

         погашення кредиту здійснюється рівними частинами щомісяця у строки та згідно з умовами, встановленими кредитним договором;

         відсоткова ставка за користування кредитними коштами є змінюваною та встановлюється з урахуванням Українського індексу ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD 3М UAN)+7,35%, але не більше 25% річних, та щокварталу переглядається банком;

         сплата відсотків за користування залученими коштами здійснюється щомісячними платежами у строки та згідно з умовами, встановленими кредитним договором;

         комісійна винагорода за надання та обслуговування кредиту не сплачується;

         відсотки у разі прострочення та/або відcтрочення виконання зобов’язання щодо повернення запозичення/окремої його частини, розмір комісій, штрафів, пені чи інших санкцій за порушення зобов’язань за запозиченням та інших платежів визначаються умовами кредитного договору;

         майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань за кредитом не надається.

         3. Місцеве запозичення здійснити у формі укладання кредитного договору з Ощадбанком.

         4. Погашення кредиту та сплата відсотків за кредитом, а також витрати, пов’язані з отриманням та погашенням місцевого запозичення, здійснювати за рахунок коштів бюджету Запорізької міської територіальної громади.

         5. Визначити:

         5.1. Запорізьку міську раду позичальником за кредитним договором.

         5.2. Департамент фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради уповноваженою юридичною особою від імені Запорізької міської ради на здійснення всіх дій, передбачених чинним законодавством України, пов’язаних із залученням запозичення до бюджету міської територіальної громади, погашенням основної суми боргу, сплатою відсотків та виконанням інших зобов’язань за кредитним договором.

         6. Уповноважити директора департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради або особу, що виконує його обов’язки на:

         6.1. укладання кредитного договору та внесення змін до нього за попереднім узгодженням з постійною комісією Запорізької міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів.

         6.2. подання та одержання необхідних заяв, довідок та інших документів, підписання необхідних документів, а також вчинення інші дій, пов’язаних з виконанням кредитного договору.

         7. Департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради щорічно протягом строку запозичення передбачати в бюджеті міської територіальної громади кошти для забезпечення виконання зобов’язань за кредитом.

         8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючого справами виконавчого комітету міської ради Олександра ГОЛТВЕНКА, постійну комісію Запорізької міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів.

 

Секретар міської ради                                                            Анатолій КУРТЄВ