Фільтр сесій міської ради

20 сесія міської ради 30.08.2017: Рішення міської ради

Про погодження реструктуризації заборгованості КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» за спожитий природний газ (оприлюднено 05.09.2017)

№ 63 від 30.08.2017 Дата оприлюднення 05.09.2017

         З метою забезпечення виконання зобов’язань  КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, на виконання Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою вжиття комплексу  організаційних та економічних заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ», Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Погодити реструктуризацію заборгованості КОНЦЕРНУ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» (код ЄДРПОУ 32121458) перед постачальником природного газу – Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України»  за спожитий природний газ, використаний станом на 01 липня 2016 року для виробництва теплової енергії, послуг з опалення та постачання гарячої води (без урахування суми неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість за спожитий природний газ), не погашеної станом на 31 грудня 2016 року в сумі 301 899 561,74 гривень (триста один мільйон вісімсот дев’яносто дев’ять тисяч п’ятсот шістдесят одна гривня 74 коп.).

           2. Виступити гарантом виконання КОНЦЕРНОМ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» (код ЄДРПОУ 32121458) зобов’язань за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ з постачальником природного газу Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), яка становить станом на 01.06.2017 року 229 856 911,50 гривень (двісті двадцять дев’ять мільйонів вісімсот п’ятдесят шість тисяч дев’ятсот одинадцять гривень 50 коп.), з урахуванням фактичного погашення основного боргу за газ на дату  укладення договору про реструктуризацію заборгованості.

           3. Доручити заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бородаю О.М. підписати погодження договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, який укладається КОНЦЕРНОМ «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» з постачальником природного газу – Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», на наступних умовах:

- Боржник за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ: КОНЦЕРН «МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» (місцезнаходження: України, 69091, Запорізька область, м. Запоріжжя, бульвар Гвардійській, будинок 137, код ЄДРПОУ 32121458).

- Умови договору – на умовах типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року №222.

- Реструктуризація заборгованості боржника здійснюється за погодженням з Запорізькою міською радою згідно даного рішення.

- Запорізька міська рада гарантує виконання боржником зобов’язань за договором про реструктуризацію, укладеним на умовах затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року №222 типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), відповідальність по договору обмежується сумою заборгованості (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), яка становить станом на 01.06.2017 року 229 856 911,50 гривень (двісті двадцять дев’ять мільйонів вісімсот п’ятдесят шість тисяч дев’ятсот одинадцять гривень 50 коп.).

- Реструктуризація заборгованості за спожитий природний газ, здійснюється шляхом розстрочення на термін згідно закону з першого числа місяця укладення договору без відстрочення погашення заборгованості та з можливістю дострокового погашення.

- Перерахування коштів здійснюється щомісяця рівними частинами починаючи с першого числа місяця, в якому укладено договір, відповідно до графіка погашення заборгованості, який є невід’ємною частиною договору, не пізніше останнього числа відповідного місяця.

- До складу заборгованості, реструктуризація якої здійснюється згідно з договором, не включаються суми неустойки (штрафів, пені), процентів річних, інфляційних нарахувань, нарахованих на заборгованість, в тому числі підтверджені судовим рішенням.

          4. Оприлюднити рішення відповідно до вимог законодавства.

         5. Контроль за виконанням рішення покласти на  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бородая О.М. та на постійну комісію міської ради з питань життєзабезпечення міста (Адаманов  О.Ф.).

 

 

 

Міський голова                                                                    В.В.Буряк