Фільтр сесій міської ради

43 сесія міської ради 25.09.2019: Рішення міської ради

Про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельних ділянок  

№ 30 від 25.09.2019 Дата оприлюднення 01.10.2019

         Керуючись нормами статей 12, 83, 122, 124, 127, 134-139 Земельного кодексу України, пункту 34 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою ефективного використання земельного фонду Запорізької міської ради, створення прозорого механізму набуття права оренди на земельні ділянки комунальної форми власності, збільшення надходжень та залучення додаткових коштів до місцевого бюджету, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

         1. Затвердити перелік земельних ділянок (лотів) комунальної власності Запорізької міської ради для продажу права оренди у розмірі річної орендної плати на них на земельних торгах, стартовий розмір річної орендної плати, крок торгів, розмір гарантійного внеску та умови продажу лотів на земельних торгах (перелік додається).

         2. Провести земельні торги з продажу права оренди на земельні ділянки зазначені у додатку до цього рішення, відповідно до Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі», та продати право оренди у розмірі річної орендної  плати на земельні ділянки переможцю аукціону. За результатами торгів передати переможцю торгів земельну ділянку у користування на умовах, визначених в договорі оренди землі.

         3. Визначити виконавцем земельних торгів Запорізьку товарну біржу «Гілея» (код ЄДРПОУ 20481361). Земельні торги провести за місцезнаходженням виконавця: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд. 41.

         4. Відповідно до п. 5 ст. 135, п. 5 ст. 136 Земельного кодексу України фінансування організації і проведення земельних торгів здійснити без використання бюджетних коштів, за рахунок коштів виконавця земельних торгів, на підставі договору про підготовку та проведення земельних торгів  між організатором торгів та виконавцем земельних торгів з наступним відшкодуванням витрат виконавцю земельних торгів за рахунок коштів, що сплачуються переможцем аукціону у розмірі, визначеному Земельним кодексом України.

         Переможець земельних торгів здійснює відшкодування витрат  на підготовку лотів до продажу на земельних торгах у розмірі, який буде зазначено у публічні оферті щодо участі у земельних торгах по кожному лоту.

         5. Доручити заступнику директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради - Назаренку П.В., за результатами проведення земельних торгів, підписати протокол земельних торгів з продажу права оренди земельних ділянок.

         6. Доручити першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішку С.М.:

         6.1. укласти від імені Запорізької міської ради договір із Запорізькою товарною біржею «Гілея» про підготовку і проведення земельних торгів;

         6.2. в день проведення земельних торгів укласти договір оренди земельної ділянки з переможцем земельних торгів за ціною, визначеною за результатами земельних торгів, окремо по кожному лоту.

         7. Доручити департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради не пізніше десяти робочих днів після підписання договору про організацію і проведення торгів передати виконавцю земельних торгів документи та матеріали на земельні ділянки (лоти), зазначені у додатку до цього рішення.

         8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М. та постійну депутатську комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Чумаченко І.М.).

 

 

Міський голова                                                                         В.В.Буряк

Копії документа для завантаження