Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/11/2010

Рішення виконавчого комітету від 25.11.2010 № 553 «Про затвердження механізму реалізації рішення міської ради від 06.10.2010 № 64 «Про затвердження Програми щодо компенсації кредитних ставок за кредитами, залученими хлібопекарськими підприємствами міста Запоріжжя у комерційних банках на закупівлю продовольчого зерна та борошна на 2010 рік»»

 

 

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, відповідно до рішення Запорізької обласної ради від 08.09.2010 № 10 "Про Програму забезпечення Запорізької області продовольчим зерном на 2010 рік" та на виконання рішення міської ради від 06.10.2010 № 64 «Про затвердження Програми щодо компенсації кредитних ставок за кредитами, залученими хлібопекарськими підприємствами міста Запоріжжя у комерційних банках на закупівлю продовольчого зерна та борошна на 2010 рік» виконавчий комітет Запорізької міської ради ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок використання коштів міського бюджету, що спрямовуються на компенсацію відсоткової ставки за залученими хлібопекарськими підприємствами у комерційних банків короткостроковими та середньостроковими кредитами в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна (додається).

2. Затвердити склад конкурсної комісії з питань визначення переліку хлібопекарських підприємств для отримання права на компенсацію відсоткової ставки за короткостроковими та середньостроковими кредитами, залученими у комерційних банках в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна (додається).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В.

4. Рішення набирає чинності з моменту офіційного оприлюднення.

 

 

В.о. міського голови – секретар міської ради                                                             В.Ф.Кальцев

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого

комітету міської ради

25.11.2010553

 

 

Порядок

використання коштів міського бюджету, що спрямовуються на компенсацію відсоткової ставки за залученими хлібопекарськими підприємствами у комерційних банків короткостроковими та середньостроковими кредитами в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна

 

1 Цей Порядок визначає механізм використання коштів міського бюджету, що спрямовуються на компенсацію відсоткової ставки за залученими хлібопекарськими підприємствами (далі - Учасники) у комерційних банків короткостроковими та середньостроковими кредитами в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна, розроблений на виконання рішення міської ради від 06.10.2010 № 64 "Про затвердження Програми щодо компенсації кредитних ставок за кредитами, залученими хлібопекарськими підприємствами міста Запоріжжя у комерційних банках на закупівлю продовольчого зерна та борошна на 2010 рік" (далі - Програма).

2 Компенсація надається на конкурсній основі Учасникам Програми шляхом компенсації відсоткових ставок за залученими кредитами в межах обсягу асигнувань на виконання даної Програми у сумі 390,0 тис.грн. за умови взяття Учасниками на себе зобов'язань щодо не підвищення цін на масові сорти хлібу до 01.01.2011.

3 Нарахування компенсації здійснюється за період з 01 липня по 31 грудня 2010 року.

4 Визначення переліку Учасників Програми здійснюється конкурсною комісією з питань визначення переліку хлібопекарських підприємств для отримання права на компенсацію відсоткової ставки за короткостроковими та середньостроковими кредитами, залученими у комерційних банках в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна (далі - Комісія).

Комісія визначає строки проведення Конкурсу з визначення переліку Учасників Програми (далі - Конкурс) та оприлюднює їх у газеті Запорізької міської ради «Запорозька Січ».

5 Комісія забезпечує проведення Конкурсу.

6 Учасники Програми подають до Комісії такі документи:

заявку на участь у Конкурсі, зразок якої затверджує Комісія;

довідку з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України;

копію кредитного договору, посвідченого відповідним банком, та додатково укладених угод між позичальником та установою банку;

виписку банку про отримання позичальником кредиту та копії накладних, підтверджуючих отримання продовольчого зерна;

довідки банків, в яких відкриті рахунки підприємства, про відсутність (наявність) боргових зобов'язань за кредитами;

довідку про відсутність (наявність) заборгованості за податковими зобов'язаннями та платежами до Пенсійного фонду України;

довідку про банківські реквізити позичальника.

Подані документи перевіряються секретарем Комісії та реєструються в журналі обліку реєстрації документів.

Форму, зміст та порядок оформлення такого журналу визначає Комісія протоколом.

Учасники Програми несуть повну відповідальність за достовірність наданої інформації.

7 Комісія розпочинає приймання заявок на участь у Конкурсі та документів, що додаються до них, наступного робочого дня після публікації інформаційного повідомлення про проведення Конкурсу, та завершує його через чотири робочих дні. Конкурс проводиться на п'ятий робочий день з дня початку прийому документів.

Комісія має право:

в разі необхідності для прийняття рішення звертатися до відповідних органів із запитами про надання інформації з питань, що розглядаються;

залучати до роботи спеціалістів, радників та експертів.

Підставами для відмови у виплаті компенсації Учасникам Програми є:

визнання підприємств банкрутами;

порушення справи про банкрутство;

перебування на стадії ліквідації;

наявність простроченої більш як за шість місяців заборгованості перед державним (місцевим) бюджетом та Пенсійним фондом України.

8 Відповідне рішення Комісії, яке приймається більшістю голосів від її загального складу, оформляється протоколом, який підписують усі члени Комісії.

У разі відмови у наданні права на отримання компенсації відсоткової ставки хлібопекарському підприємству надсилається у триденний строк після прийняття рішення конкурсною комісією обґрунтована письмова відповідь із зазначенням причин відмови.

У разі прийняття позитивного рішення, Комісія визначає суму компенсації для кожного Учасника Програми в межах визначеного річного ліміту Головному розпоряднику та пропорційно потребі в компенсаційних коштах. Головний розпорядник видає відповідну довідку Учаснику Програми та включає його до реєстру підприємств, які мають право на отримання компенсації відсоткової ставки за короткостроковими та середньостроковими кредитами. Форму довідки та реєстру визначає Головний розпорядник.

Учасники Програми подають щомісяця до 8 числа наступного періоду розрахунок, виданий банком, про суму фактично нарахованих відсотків за користування кредитом за відповідний період з визначенням суми, що відшкодовується за рахунок бюджетних коштів.

9 Відповідно до обсягів фінансування, визначених Комісією для кожного Учасника Програми, Головний розпорядник подає до обслуговуючого територіального органу Державного казначейства зміни до мережі розпорядників коштів нижчого рівня та розподіл коштів згідно з Порядком казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженим наказом Державного казначейства України від 04.11.2002 № 205, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 26.11.2002 за № 919/7207 зі змінами та доповненнями.

10 Головний розпорядник відповідно до затвердженого кошторису погоджує затверджений одержувачем коштів план використання бюджетних коштів.

11 Учасники Програми відкривають в обслуговуючому територіальному органі Державного казначейства рахунок і перераховують кошти відповідно до плану використання надавачам кредиту згідно з розрахунком установи банку про суму фактично нарахованих відсотків за користування короткостроковими та середньостроковими кредитами.

12 Кошти, що передбачені в міському бюджеті на виконання Програми, перераховуються фінансовим управлінням міської ради Головному розпоряднику за його зверненням згідно з помісячним розписом асигнувань загального фонду бюджету з урахуванням зареєстрованих фінансових зобов'язань.

13 Учасники Програми зобов'язані щомісяця до 10 числа, що настає за звітним періодом, подавати Головному розпоряднику звіт про використання коштів, виділених на компенсацію відсоткової ставки за залученими у комерційних банків короткостроковими та середньостроковими кредитами в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна.

14 Головний розпорядник у місячний термін після закінчення бюджетного 2010 року подає до фінансового управління міської ради інформацію про використання бюджетних коштів, виділених на компенсацію відсоткової ставки.

15 Відповідальність за нецільове використання бюджетних коштів, виділених за Програмою, достовірність поданих Головному розпоряднику розрахунків несуть Учасники Програми. В подальшому позичальнику, котрий допустив нецільове використання бюджетних коштів, припиняється надання будь - якої підтримки з боку Запорізької міської ради протягом поточного бюджетного періоду, а кошти в сумі, що витрачені не за цільовим призначенням, повертаються до міського бюджету.

 

Керуючий справами виконкому ради                                                                    З.М.Бойко

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого

комітету міської ради

25.11. 2010 553

 

СКЛАД

конкурсної комісії з питань визначення переліку хлібопекарських підприємств для отримання права на компенсацію відсоткової ставки за короткостроковими та середньостроковими кредитами, залученими у комерційних банках в 2010 році на закупівлю продовольчого зерна 

 

Петров М.М. - начальник управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради, голова комісії

Богачова Л.В. - начальник відділу соціально-економічного розвитку та моніторингу споживчого ринку управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради, заступник голови комісії

Щербатюк Т.М. - головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку та моніторингу споживчого ринку управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради, секретар комісії

 

Члени комісії:

 

Голов'янко В.О. - заступник начальника управління, начальник відділу регуляторної політики та організації сфери обслуговування управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради

Іойлева Л.М. - заступник начальника управління, начальник управління інвестиційної політики головного економічного управління міської ради

Логвиненко В.В. - заступник начальника фінансового управління міської ради

Федіна В.С. - головний бухгалтер управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради

 

 

Керуючий справами виконкому ради                                                                           З.М.Бойко