Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

31/08/2010

Рішення виконавчого комітету від 31.08.2010 № 374 «Про формування переліку об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста»

 

 

Про формування переліку об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста

 

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку країни» та з метою забезпечення своєчасного формування бюджету розвитку міста Запоріжжя, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок формування переліку об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста (додається).

2. Районним адміністраціям міської ради, комунальним підприємствам, закладам і установам щороку відповідно до Порядку формувати переліки об'єктів та надавати для погодження до галузевих управлінь міської ради.

3. Галузевим управлінням міської ради та комунальному підприємству «Управління капітального будівництва», яке є замовником з будівництва, реконструкції, капітального ремонту і ліквідації аварійного стану об'єктів на замовлення міської ради, опрацьовувати отриману інформацію, узагальнювати та надавати до головного економічного управління міської ради щороку до 01 серпня перелік об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста у наступному році за формою згідно з додатком.

4. Головному економічному управлінню міської ради (Новак Н.В.) забезпечити організаційне і консультаційне супроводження та включення переліку об'єктів до Програми соціально-економічного і культурного розвитку м. Запоріжжя.

 5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.

 

 

Міський голова                                                                                            Є.Г.Карташов

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого

комітету міської ради

31.08.2010 374

 

Порядок

формування переліку об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста

 

 

1.         Цей Порядок визначає механізм формування переліку об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста (далі - Перелік).

2.         Відповідно до частини другої статті 71 Бюджетного кодексу України в редакції Закону України від 08.07.2010 №2456-VI, який набирає чинності 01.01.2011, до витрат бюджету розвитку місцевих бюджетів належать:

1) погашення місцевого боргу;

2) капітальні видатки, включаючи капітальні трансферти іншим бюджетам (крім капітальних видатків, що здійснюються за рахунок визначених пунктами 2-15 частини другої статті 69 цього Кодексу надходжень спеціального фонду місцевих бюджетів);

3) внески органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування до статутного капіталу суб'єкта господарювання;

4) проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, що підлягає продажу відповідно до статті 128 Земельного кодексу України, за рахунок авансу, внесеного покупцем земельної ділянки.

Капітальні видатки бюджету розвитку спрямовуються на: соціально-економічний розвиток регіонів; виконання інвестиційних програм (проектів); будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального господарства; будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів; будівництво і придбання житла окремим категоріям громадян відповідно до законодавства; збереження та розвиток історико-культурних місць України та заповідників; будівництво та розвиток мережі метрополітенів; придбання вагонів для комунального електротранспорту; розвиток дорожнього господарства; придбання шкільних автобусів та автомобілів швидкої медичної допомоги; комп'ютеризацію та інформатизацію загальноосвітніх навчальних закладів; інші заходи, пов'язані з розширеним відтворенням.

3. До Переліку включаються об'єкти комунальної власності міста, будівництво, реконструкція або капітальний ремонт яких дозволить вирішити нагальні питання соціально-економічного розвитку міста, на яких впроваджуються заходи, що спрямовані на зменшення витрат по виробництву, постачанню та використанню теплової енергії, об'єкти, які потребують ліквідації аварійного стану, інші об'єкти, на які спрямовуються капітальні видатки бюджету розвитку міста.

4. Пропозиції щодо включення об'єктів до Переліку щороку формуються відповідно до цього Порядку районними адміністраціями міської ради, комунальними підприємствами, комунальними закладами та установами і надаються для погодження до галузевих управлінь міської ради.

5. Галузеві управління міської ради та комунальне підприємство «Управління капітального будівництва» опрацьовують пропозиції та надають сформовані переліки об'єктів до головного економічного управління міської ради за формою згідно з додатком.

6. Галузеві управління міської ради - головні розпорядники коштів несуть відповідальність за доцільність та обґрунтованість своїх пропозицій при формуванні переліків об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста.

7. Фінансове управління міської ради спільно з головним економічним управлінням міської ради на підставі пропозицій головних розпорядників коштів формують Перелік на наступний рік та надають його на розгляд робочій групі щодо формування переліку першочергових об'єктів, які фінансуються за рахунок коштів бюджету розвитку міста Запоріжжя.

8. Робоча група на засіданні формує перелік першочергових об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста у наступному році (далі - Перелік першочергових об'єктів). Рішення робочої групи оформлюються протоколом.

9. До Переліку першочергових об'єктів включаються:

- об'єкти, проектно-кошторисна документація на які оформлена відповідно до Порядку затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.10.2007 № 1269;

- об'єкти, на реалізацію яких планується отримати субвенції з державного бюджету;

- об'єкти, реконструкція або будівництво яких розпочато у попередні роки;

- об'єкти з високою будівельною готовністю,

- об'єкти, які потребують ліквідації аварійного стану.

10. Сформовані перелік об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста та перелік першочергових об'єктів, які планується фінансувати за рахунок коштів бюджету розвитку міста у наступному році, надаються на розгляд депутатським комісіям міської ради для остаточного їх схвалення.



Заступник керуючого справами
виконкому ради, начальник відділу
організаційної та кадрової роботи
виконкому ради                                                                                         О.В.Савенко

 

 

 

Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

31.08.2010374

 

 

 

 

Перелік

об'єктів, які планується фінансувати за рахунок

коштів бюджету розвитку міста

 

 

 

Назва головного розпорядника коштів

______________________________________________________________________________________

 

Код КВК головного розпорядника коштів__________________________________________________

тис.грн.


КФК

КЕКВ

Назва об’єкту відповідно до проектно-кошторисної документації

Роки впровадження об’єкту

Вид проектно-кошторисної документації, ким і коли затверджена

Проектна потужність об’єкту у відповідних одиницях

Загальний обсяг фінансування об’єкту, кошторисна вартість

Освоєння коштів станом на 01.01. наступного року (за минулі роки)

Залишкова кошторисна вартість об’єкту на 01.01. наступного року

Відсоток завершеності об’єкту на майбутні роки (%)

Потреба коштів на

20___рік

Всього видатків на завершення об’єкту на майбутні роки

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник                                                                                               _______                  _______

(посада)                                                                                                 (підпис)                    (ПІБ)

 

Головний бухгалтер                                                                           _______                   _______

                                                                                                              (підпис)                     (ПІБ)

 

 

Заступник керуючого справами
виконкому ради, начальник відділу
організаційної та кадрової роботи
виконкому ради                                                                                                              О.В.Савенко