Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

31/08/2010

Рішення виконавчого комітету від 31.08.2010 № 384 «Про затвердження Положення про єдиний порядок укладання договорів встановлення сервітуту з суб’єктами господарської діяльності, які надають послуги зв’язку, Інтернет та телекомунікаційні послуги на об’єктах нерухомого майна на території міста Запоріжжя»

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням виконавчого комітету міської ради від 22.04.2008 №153 «Про створення єдиної телекомунікаційної мережі загального користування та розміщення станцій операторів мобільного зв’язку у місті Запоріжжі», на підставі протоколу засідання координаційної ради з розвитку мереж мобільного зв’язку та телекомунікаційних мереж загального користування у місті Запоріжжі від 14.07.2010 та з метою забезпечення порядку укладання договорів встановлення сервітуту, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Положення про єдиний порядок укладання договорів встановлення сервітуту з суб’єктами господарської діяльності, які надають послуги зв’язку, Інтернет та телекомунікаційні послуги на об’єктах нерухомого майна на території міста Запоріжжя (додається).

2. Рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.11.2007 №484/2 «Про надання дозволу комунальним підприємствам «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №1-11,13» та комунальному підприємству «Ремонтно-експлуатаційне підприємство по обслуговуванню гуртожитків» на укладання договору встановлення сервітуту» вважати таким, що втратило чинність.

3. Управлінню транспорту та зв'язку міської ради інформацію щодо затвердження Положення про єдиний порядок укладання договорів встановлення сервітуту з суб’єктами господарської діяльності, які надають послуги зв’язку, Інтернет та телекомунікаційні послуги на об’єктах нерухомого майна на території міста Запоріжжя оприлюднити через засоби масової інформації.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М.

  

Міський голова                                                                                           Є.Г.Карташов

 

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого
комітету міської ради

31.08.2010  № 384 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про єдиний порядок укладання договорів встановлення сервітуту з суб'єктами господарської діяльності, які надають послуги зв'язку, Інтернет та телекомунікаційні послуги на об'єктах нерухомого майна на території міста Запоріжжя

 

1. Дане Положення поширюється на комунальні підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №1-11, 13», комунальне підприємство «Ремонтно-експлуатаційне підприємство по обслуговуванню гуртожитків», підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, які є балансоутримувачами об'єктів нерухомого майна та на суб'єктів господарської діяльності.

2.         Для отримання згоди на попереднє погодження проекту по виконанню будівництва (створення) мереж зв'язку, Інтернет та телекомунікаційних мереж загального користування суб'єкт господарської діяльності надає виконавчому комітету Запорізької міської ради наступні документи:

заяву з визначенням місця розташування об'єктів для надання послуг зв'язку, мережі Інтернет та т.і.;

копію свідоцтва про державну реєстрацію;

копію ліцензії на заявлений вид діяльності;

технічну пропозицію по створенню телекомунікаційної мережі на заявленій території.

 

Отримавши попередню згоду від управління транспорту та зв'язку міської ради та головного управління архітектури та містобудування міської ради суб'єкт господарської діяльності погоджує питання з балансоутримувачами об'єктів нерухомого майна, районними адміністраціями міської ради та мешканцями будинку.

Враховуючи погодження відповідно до п.3 управління транспорту та зв'язку міської ради готує документи на засідання Координаційної ради з розвитку мереж мобільного зв'язку та телекомунікаційних мереж загального користування у м. Запоріжжі і запрошує суб'єкта господарської діяльності на засідання.

На підставі наданих висновків, Координаційною радою з розвитку мереж мобільного зв'язку та телекомунікаційних мереж загального користування у м. Запоріжжі надаються рекомендації суб'єкту господарської діяльності щодо розробки проекту будівництва (створення) мереж з попередженням про комерційний ризик.

            6. Згідно затвердженого проекту будівництва (створення) мереж виконавчий комітет Запорізької міської ради надає згоду на виконання проекту розташування обладнання та прокладання мереж. Проект узгоджується у встановленому порядку з обов’язковим погодженням з балансоутримувачами об'єкту.

Проект рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради готує

управління архітектури та містобудування міської ради.

7. На підставі рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради укладається договір сервітуту між балансоутримувачем об'єкту нерухомого майна та суб'єктом господарської діяльності після чого у встановленому порядку виконуються монтажно-будівельні роботи.

Закінчені будівництвом об’єкти архітектури приймаються в експлуатацію інспекцією ДАБК в Запорізькій області.

Закінчені монтажно-будівельні роботи телекомунікаційних мереж здійснюється представником балансоутримувача об'єкту нерухомого майна.

8. Контроль за дотриманням суб'єктами господарської діяльності вимог стосовно розташування обладнання, прокладання та експлуатації телекомунікаційних мереж та т.і. покладається на балансоутримувачів об'єктів.

 


Заступник керуючого справами
виконкому ради, начальник відділу
організаційної та кадрової роботи виконкому ради                                     О.В. Савенко