Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/04/2010

Рішення виконавчого комітету від 22.04.2010 № 161 «Про підготовку місць масового відпочинку жителів міста до функціонування в весняно-літній період 2010 року»

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 №264 „Про затвердження порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах”, з метою своєчасної підготовки місць масового відпочинку жителів міста до весняно-літнього періоду 2010 року виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Районним адміністраціям міської ради:
1.1. Забезпечити своєчасне виконання робіт по підготовці до роботи парків, скверів, пляжів, фонтанів, куточків відпочинку, спортивно-ігрових майданчиків, які знаходяться на території районів до 28.05.2010.
1.2. Визначити місця масового відпочинку населення на водних об’єктах незалежно від форм власності за проектами відведення земельних ділянок та місця, заборонені для купання. Дислокацію визначених місць надати до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради до 12.05.2010.
1.3. Здійснити комісійну перевірку за дотриманням належного санітарно-технічного стану визначених місць масового відпочинку, човнових та водних станцій і причалів з залученням відповідних служб міста до 25.05.2010.
1.4. Привести до належного санітарного стану стаціонарні туалети.
1.5. Організувати роботи по приведенню в належний санітарний стан місць масового відпочинку, та вивозу сміття з територій місць масового відпочинку.
1.6. Забезпечити ефективну роботу адміністративних комісій з розгляду протоколів щодо порушників санітарного стану.
1.7. Орджонікідзевській районній адміністрації міської ради, Ленінській районній адміністрації міської ради навести порядок на територіях центральних міських пляжів.
2. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради підготувати і оприлюднити в засобах масової інформації звернення до мешканців міста щодо отримання в оренду зон відпочинку для забезпечення їх подальшого функціонування.
3. Орджонікідзевській районній адміністрації міської ради виконати роботи по приведенню в належний санітарний стан пішохідного мосту до центрального міського пляжу в районі бул. Шевченка до 03.05.2010.
4. Районним адміністраціям міської ради, управлінню житлового господарства міської ради, управлінню з питань екології міської ради, Державному закладу «Запорізька міська санітарно - епідеміологічна станція Запорізької області”, управлінню ветеринарної медицини в місті Запоріжжі посилити контроль за виконанням Правил утримання собак, котів і хижих тварин, затверджених рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.07.1999 №352 громадянами, підприємствами, установами та організаціями в місцях масового відпочинку.
5. Комунальному підприємству „Центральний парк культури та відпочинку „Дубовий гай” забезпечити виконання робіт з ремонту малих архітектурних форм, благоустрою території центрального парку культури та відпочинку „Дубовий гай”.
6. Комунальному підприємству «Титан»:
6.1. Забезпечити виконання робіт з прибирання та благоустрою території Ландшафтного парку вздовж Прибережної магістралі: ремонт і фарбування малих архітектурних форм, альтанки та інших елементів благоустрою, розчищення двох озер, поновлення елементів зовнішнього освітлення, прибирання території парку та автостоянки, утримання зелених насаджень.
6.2. Проробити питання охорони парку.
6.3. Підготувати міські фонтани до функціонування згідно з затвердженим графіком.
7. Комунальному ремонтно-будівельному підприємству „Зеленбуд” виконати роботи по ремонту газонів, посадці дерев, чагарників, квітів в місцях масового відпочинку згідно з укладеними договорами.
8. Комунальному підприємству „Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів” до 29.05.2010:
8.1. Навести порядок на території пляжів.
8.2. Виконати роботи по ремонту і заміні пляжного обладнання, буйків на території центральних міських пляжів Ленінського і Орджонікідзевського районів.
8.3. Провести обстеження і очищення акваторії зазначених пляжів силами водолазів Запорізької міської рятувально–водолазної служби.
8.4. Виділити приміщення для розташування рятувальних та медичних постів.
8.5. Проробити питання будівництва стаціонарних каналізаційних туалетів на території центрального міського пляжу в районі бул.Шевченка.
8.6. Укласти договір із спеціалізованим підприємством на вивіз твердих побутових відходів.
9. Товариству з обмеженою відповідальністю „Скарабей -7”, приватному підприємству „Агротехбуд 2000” на відведених територіях до 29.05.2010:
9.1. Привести територію до належного санітарного стану.
9.2. Забезпечити установку біотуалетів в районі дислокації пляжів.
9.3. Виконати роботи по ремонту та встановленню пляжного обладнання.
9.4. Провести комплекс заходів по впровадженню нових форм обслуговування відпочиваючих.
9.5. Організувати проведення культурно-масових заходів.
9.6. Дозволити підприємцям обладнати міські пляжі літніми майданчиками, малими архітектурними формами, пляжним інвентарем для відпочинку жителів міста.
10. Управлінню земельних ресурсів в м.Запоріжжі Запорізької області, головному управлінні архітектури та містобудування міської ради оформити документи по відведенню земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю „Скарабей - 7”, приватному підприємству „Агротехбуд 2000” для розташування та функціонування пляжу.
11. Товариству з обмеженою відповідальністю „Скарабей-7” після відведення земельної ділянки розпочати будівництво стаціонарного каналізованого туалетного комплексу на пляжі в районі бул. Шевченка.
12. Ленінській районній адміністрації міської ради залучити підприємців до благоустрою парку «Енергетиків», площі 60 - річчя СРСР та території Правобережного пляжу.
13. Державному закладу „Запорізька міська санітарно - епідеміологічна станція Запорізької області” забезпечити санітарний нагляд за станом місць масового відпочинку, пунктів громадського харчування та торгівлі.
14. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, які мають оздоровчі заклади біля води, до 22.05.2010 виконати заходи, спрямовані на дотримання безпеки людей згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03.12.2001 № 272.
15. З метою забезпечення попиту відпочиваючих на безалкогольні напої та морозиво районним адміністраціям міської ради визначити дислокацію об’єктів пересувної торговельної мережі в місцях масового відпочинку.
16. Запорізькому міському управлінню ГУ МВС України в Запорізькій області :
16.1. Не допускати розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у скверах, парках, на пляжах та інших місцях масового відпочинку жителів. Вживати до порушників заходів впливу згідно з чинним законодавством України.
16.2. Не допускати у відповідності до існуючого законодавства реалізації в дрібнороздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв.
17. Просити Головне управління міністерства надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області посилити контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в місцях масового відпочинку.
18. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофеєва О.М.

Міський голова                                                                                                                                                                  Є.Г.Карташов