Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/03/2010

Рішення виконавчого комітету від 25.03.2010 № 143 «Про впорядкування розміщення афішної реклами та приватних об’яв в м.Запоріжжі»

З метою впорядкування розміщення реклами в м.Запоріжжі, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про рекламу»,  постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 № 2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», «Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші в м.Запоріжжі», затвердженими рішенням міської  ради від 13.06.2007 № 10, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.  Районним адміністраціям міської ради, управлінню житлового господарства міської ради, управлінню комунального господарства міської ради, Запорізькому комунальному підприємству міського електричного транспорту «Запоріжелектротранс», комунальному підприємству  «Запоріжміськсвітло» не допускати самовільне розміщення на об’єктах та елементах благоустрою засобів афішної реклами та об’яв.
2.  Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміну О.С. узгодити з уповноваженими особами балансоутримувачів та орендарів об’єктів комунальної, державної та приватної власності, які призначені для проведення культурних, концертних, виставочних, спортивних та інших масових заходів:
2.1. Кількість та місце розташування інформаційних конструкцій на прилеглих територіях з метою інформування мешканців міста про проведення відповідних заходів.
2.2. Передбачення в умовах договорів з організаторами  чи виконавцями масових заходів, які будуть проводитися в приміщеннях вищевказаних об’єктів, обов’язок по розміщенню афішної реклами виключно в установлених для цього місцях з додержанням вимог чинного законодавства. 
3. Головному управлінню архітектури та містобудування міської ради, районним адміністрації міської ради, комунальному підприємству «Запорізьке міське інвестиційне агентство», управлінню житлового господарства міської ради, управлінню комунального господарства міської ради, Запорізькому комунальному підприємству міського електричного транспорту «Запоріжелектротранс», комунальному підприємству  «Запоріжміськсвітло» з залученням організацій, зацікавлених у розміщенні афішної реклами, вирішити питання щодо встановлення в м.Запоріжжі типових спеціальних конструкцій під централізоване розміщення афішної реклами, розробити та надати умови і місця розміщення таких конструкцій  на розгляд виконавчому комітету міської ради  в термін до 20.04.2010.
4. Управлінню житлового господарства міської ради, житлово-будівельним кооперативам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, балансоутримувачам відомчого житлового фонду, загальноосвітнім навчальним закладам, дошкільним закладам, лікувально-профілактичним установам та  закладам, головам квартальних комітетів встановити інформаційні конструкції для розміщення приватних об’яв та повідомлень громадян на прибудинкових і прилеглих територіях.
5. Районним адміністрації міської ради розробити схеми розміщення інформаційних конструкцій для приватних об’яв та  повідомлень поруч з зупинковими комплексами.
6. Органам та особам, уповноваженим складати адміністративні протоколи і притягувати винних в порушенні «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші в м.Запоріжжі», затвердженими рішенням міської ради від 13.06.2007 № 10,  згідно ст.152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», посилити відповідну роботу.
7. Просити  міське управління УМВС України в Запорізькій області  вжити невідкладних заходів по боротьбі з самовільно розміщеною  рекламою, приватними об’явами та повідомленнями у не визначених для цього місцях.
8. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради через засоби масової інформації довести до відома мешканців м.Запоріжжя дане рішення і інформацію про збільшення розмірів штрафів для порушників згідно ст.152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення»: для громадян до 1360 грн.,  для посадових осіб та суб’єктів  підприємницької діяльності до 1700 грн.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофеєва О.М.

Міський голова                                                                                                                                                      Є.Г.Карташов