Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/08/2009

Рішення виконавчого комітету від 26.08.2009 № 311 «Про заходи щодо ліквідації аварійного стану проїзної частини греблі ДніпроГЕСу та перебіг будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро»

Чергове обстеження проїзної частини автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕС, проведене на початку 2009 року за участю проектного інституту ВАТ «УкрНДІпроектстальконструкція ім. В.М. Шимановського» (м. Київ) показало, що процеси руйнування конструкцій йдуть по наростаючій. В результаті цього обстеження були виявлені нові руйнування металоконструкцій ригелів і опорних частин ортотропної плити. На даний час технічний стан автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕС, відповідно до нормативних документів, класифікується, як аварійний. З метою недопущення подальшого руйнування проїзної частини та запобігання виникнення на цій ділянці дорожньо-транспортних пригод виконавчим комітетом Запорізької міської ради прийнято рішення від 13.08.2009 №304 «Про обмеження руху автотранспорту по проїзній частині автодорожнього переїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу», яким передбачено обмеження швидкості руху до 30 км на годину та обмеження вантажопідйомності до 30 тонн.
У зв'язку з цим різко збільшився рух вантажного автотранспорту по мосту ім. Преображенського, який через довгий строк експлуатації потребує негайного капітального ремонту.
Термін початку капітального ремонту мосту ім. Преображенського напряму залежить від введення в експлуатацію автотранспортної магістралі через р. Дніпро. Однак, на теперішній час на будівництві об'єкта «Автотранспортна магістраль через р. Дніпро в м. Запоріжжі» склалася дуже складна ситуація з веденням будівельних робіт через відсутність фінансування. З цієї причини з травня 2009 року ВАТ «Мостобуд» фактично призупинено будівництво об'єкту, значно зменшена кількість техніки та працівників, порушена технологія та термін будівництва об'єкту.
Враховуючи стратегічну важливість таких об'єктів, як гідроелектростанція та автотранспортна магістраль через р. Дніпро, а також небезпеку можливої техногенної катастрофи через тривалу інтенсивну експлуатацію об'єктів, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Прийняти звернення міської влади до Президента України, Верховної Ради України та кабінету Міністрів України про фінансування проведення першочергових заходів по ліквідації аварійного стану проїзної частини греблі Дніпровської ГЕС та будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі.
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф.

Міський голова Є.Г. Карташов