Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/08/2009

Рішення виконавчого комітету від 26.08.2009 № 315 «Про підготовку підприємств житлового господарства міської ради до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років»

Підприємства житлового господарства міської ради, незважаючи на складний фінансовий стан, в основному виконали роботи, заплановані організаційно-технічними заходами по підготовці житлового фонду комунальної власності до роботи в осінньо-зимових умовах 2009-2010 років. Станом на 16.08.2009 підготовлено до зими 2709 житлових будинків загальною площею 7499,50 тис. кв. м (68,4%). Головна увага приділялась своєчасній підготовці до опалювального періоду мереж тепло-, водопостачання, каналізації, ремонту та заміні інженерного обладнання, ремонту покрівель.
Розглянувши довідку управління житлового господарства міської ради про хід підготовки житлового фонду комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період 2009–2010 років, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Роботу, проведену підприємствами управління житлового господарства міської ради щодо підготовки житлового фонду, інженерних систем та обладнання будинків до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років, вважати задовільною.
2. Установити з 01.10.2009 готовність систем опалення житлових будинків до прийому теплоносія.
3. Управлінню житлового господарства міської ради:
3.1. Забезпечити стовідсотковий збір плати за житлово-комунальні послуги та стовідсотковий збір орендної плати. Посилити роз'яснювальну роботу серед населення щодо нарахування тарифу з утримання будинків та прибудинкової території.
3.2. Забезпечити виконання повного комплексу запланованих заходів щодо підготовки житлового фонду комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років згідно з додатком.
3.3. Провести огляд готовності будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період 2009-2010 років із складанням актів готовності житлових об'єктів.
3.4. Підготувати звернення до керівництва відкритого акціонерного товариства „Мотор Січ” (Богуслаєв В.О.) щодо врегулювання питання постачання та вартості 1 Гкал теплової енергії, відпущеної для обігріву житлових будинків комунальної власності, приєднаних до котельні підприємства.
3.5. Забезпечити в період ожеледиці та снігопаду безпечний рух пішоходів на тротуарах та внутрішньоквартальних територіях житлового фонду комунальної власності, а також вчасно заготовити сипучі матеріали та інвентар для боротьби з ожеледицею та сніговими заметами.
4. Керівникам підприємств, які мають на балансі житловий фонд, правлінням житлово–будівельних кооперативів та об'єднань співвласників багатоповерхових будинків:
4.1. Забезпечити виконання робіт щодо підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років з проведенням повного обсягу ремонтно-профілактичних робіт запірної арматури, інженерних систем, які забезпечують безперебійну експлуатацію інженерного обладнання будинків.
4.2. Провести огляд готовності будинків до експлуатації в зимовий період із складанням актів готовності об'єктів.
4.3. Забезпечити виконання комплексу загальнобудівельних робіт по приведенню будинків в належний технічний стан.
5. Концерну „Міські теплові мережі” (Фоміч С.В.) та комунальному підприємству „Водоканал” (Шинкар А.В.) до 15.09.2009 виконати п.3 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 27.07.2004 №284 „Про передачу зовнішніх мереж тепло-, водопостачання”.
6. Просити відкрите акціонерне товариство “Запоріжжяобленерго” (Носулько В.Д.), а також його підвідомчі структурні організації для стабільної і якісної експлуатації житлового фонду комунальної власності міста в осінньо-зимовий період 2009-2010 років забезпечити безперебійне енергопостачання виробничих баз, приміщень адміністративно-службового призначення, диспетчерських служб та підприємств, які забезпечують тепловою енергією житловий фонд.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофеєва О.М., начальника управління житлового господарства міської ради Охріменко Г.Л. та голів районних адміністрацій міської ради.

Міський голова Є.Г.Карташов