Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/08/2009

Рішення виконавчого комітету від 13.08.2009 № 304 «Про обмеження руху автотранспорту по проїзній частині автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу»

У зв'язку з різким погіршенням стану несучих конструкцій проїзної частини автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу, які спираються на тіло греблі та з метою недопущення подальшого руйнування проїзної частини та запобігання виникнення на цій ділянці дорожньо-транспортних пригод, виконавчий комітет Запорізької міської ради ВИРІШИВ:
1. Директору закритого акціонерного товариства «Символ» (Александров М.І.):
1.1.  В доповнення до вже встановлених дорожніх знаків, виготувати та встановити при в'їзді на греблю ДніпроГЕСу (з обох боків) дорожні знаки, про обмеження швидкості руху до 30 км на годину та обмеження вантажопідйомності до 30 тонн. Термін виконання - 17.08.2009.
1.2.  Виготувати та встановити на в'їзді до м. Запоріжжя інформаційні панно, які будуть сповіщати водіїв про закриття руху вантажного автотранспорту через споруди греблі ДніпроГЕСу. Текст інформації узгодити з УДАІ УМВС України в Запорізькій області. Термін виконання - 20.08.2009.
2. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченку С.М. підготувати повторного листа до Кабінету Міністрів України та Державної служби автомобільних доріг України про необхідність термінового внесення змін до діючої схеми руху транзитного автотранспорту по автодорогах південної частини України в обхід м.Запоріжжя. Термін виконання -14.08.2009.
3. Начальнику міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дронову С.М. звернутися до Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України Шандри В.М. про ініціювання перед Кабінетом Міністрів України вирішення питання щодо направлення до м. Запоріжжя компетентної комісії для визначення можливості подальшої експлуатації автодорожнього проїзду по спорудах греблі Дніпрогесу в максимально короткий термін - 14.08.2009.
4.  Голові постійної міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Грищенку В.Ф., терміново, розглянути на комісії питання про стан несучих конструкцій автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу, які спираються на тіло греблі. Розробити необхідні заходи для безпеки руху автотранспортних засобів, технології виконання ремонтних робіт та термінів їх виконання.
5.  Начальнику відділу дорожньої автоінспекції по обслуговуванню адміністративної території м. Запоріжжя та автотехнічної інспекції Кусакову В.О.:
5.1. Внести відповідні зміни до організації дорожнього руху в м. Запоріжжі з урахуванням обмежень для руху автотранспорту через споруди греблі ДніпроГЕСу.
5.2. З метою здійснення постійного контролю за дотриманням водіями вимог дорожніх знаків та умов руху організувати два постійно діючих пости ДАЇ при в'їзді на греблю ДніпроГЕСу (з обох боків) та один постійно діючий пост ДАЇ безпосередню на греблі ДніпроГЕСу на ділянці, де проводяться зварювальні роботи з ліквідації тріщин у металевих конструкціях ригелів.
5.3. З метою запобігання виникнення аварійних ситуацій автотранспортних засобів під час інтенсивного руху через міст ім. Преображеньського установити два постійно діючі пости на весь період обмеження руху через греблю Дніпрогес. Термін виконання п. 5.1-5.3 - 17.08.2009.
6. Генеральному директору Запорізького комунального підприємства міського електричного транспорту «Запоріжелектротранс» Риженьких М.В. забезпечити рух на міських маршрутах, які проходять через споруди греблі ДніпроГЕСу тільки одинарних тролейбусів. Термін виконання - постійно.
7.  Начальнику комунального підприємства «Управління капітального будівництва» Сухомлину І.П. підготувати листа до Кабінету Міністрів України про необхідність термінового виділення у 2009 році із резервного фонду коштів у розмірі 7,7 млн. грн. для виконання першочергових заходів по ліквідації аварійного стану проїзної частини автодорожнього проїзду по спорудах ДніпроГЕСу на ділянці проїзної частини, що проходить по ортотропній плиті. Термін виконання - 14.08.2009.
8.  Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофееву О.М., начальнику комунального підприємства „Управління капітального будівництва" Сухомлину І.П., директору закритого акціонерного товариства „Запоріжміст" Кравченку В.В., спільно з представниками відкритого акціонерного товариства „УкрНДІпроектстальконструкція ім. В.М. Шимановського", терміново обстежити стан несучих конструкцій проїзної частини по спорудах греблі ДніпроГЕСу та прийняти проектні рішення для усунення аварійного стану, а також визначення обсягів та вартості відновлювальних робіт. Підготувати кваліфіковані бригади для виконання ремонтних робіт згідно проекту.
9. Довести через засоби масової інформації до громадськості м. Запоріжжя висновки та рішення з цього питання постійної міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф.

Міський голова Є.Г.Карташов