Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/04/2009

Рішення виконавчого комітету від 23.04.2009 № 128 «Про заходи щодо підготовки до нового навчального року і роботу навчальних закладів міста в осінньо-зимовий період 2009-2010 років»

З метою забезпечення функціонування навчальних закладів міста в новому 2009-2010 навчальному році і всебічної підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.  Управлінню освіти і науки міської ради:
1.1. Забезпечити проведення поточних та капітальних ремонтів в навчальних закладах міста за рахунок економії коштів, виділених на освітню галузь у 2009 році.
1.2. Забезпечити дотримання керівниками загальноосвітніх навчальних закладів міста всіх типів визначених підходів до формування робочих навчальних планів щодо граничного їх обсягу та в межах виділених асигнувань на утримання навчально-виховних закладів у 2009 і 2010 роках.
1.3.Здійснити проведення експертизи та подальше затвердження робочих навчальних планів ліцеїв, гімназій, колегіумів, спеціалізованих шкіл, приватних загальноосвітніх навчальних закладів, загальноосвітніх навчальних закладів прямого міського підпорядкування та забезпечити контроль за реалізацією інваріантної та варіативної частин затверджених навчальних планів.
1.4. Під час формування робочих навчальних планів російськомовних навчальних закладів забезпечити виконання галузевої Програми поліпшення вивчення української мови у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин на 2008-2011 роки, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 26.05.2008 №461.
1.5. Підготувати пропозиції до управління освіти і науки обласної державної адміністрації щодо затвердження індивідуальних робочих навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів у Міністерстві освіти і науки України.
1.6.З метою забезпечення раціонального формування мережі загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до показників бюджету галузі, організувати до 02.06.2009 затвердження планів набору до перших і десятих класів шкіл міста всіх типів на 2009-2010 навчальний рік та попереднє узгодження мережі класів та груп дошкільних навчальних закладів, забезпечити організований прийом учнів до перших та десятих класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів відповідно до чинного законодавства.
1.7. До 15.09.2009 сформувати мережу загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів, класів, груп продовженого дня, дошкільних та позашкільних навчальних закладів відповідно до визначених показників бюджету галузі і винести питання про її затвердження на розгляд виконавчого комітету Запорізької міської ради.
1.8. Забезпечити проведення системних заходів щодо створення умов для організації зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста.
1.9. Заборонити розміщення у приміщеннях функціонуючих дошкільних навчальних закладів класів загальноосвітніх навчальних закладів.
1.10. Вжити заходів щодо відновлення нефункціонуючих групових приміщень у дошкільних навчальних закладах.
1.11. Передбачити впровадження різних форм здобуття дошкільної освіти для дітей 5-річного віку та дітей, які не відвідують дошкільні навчальні заклади.
1.12. Вжити заходів щодо охоплення не менше 2/3 дітей дошкільного віку різними формами дошкільної освіти.
1.13. Вжити організаційних заходів щодо поетапного впровадження Базової програми розвитку дитини дошкільного віку „Я у світі” в практику роботи дошкільних навчальних закладів.
1.14. Забезпечити навчально-виховні заклади міста педагогічними кадрами.
1.15. Провести відповідну змістовно-методичну роботу з педагогічними працівниками міста з питання підготовки до організованого початку 2009-2010 навчального року.
1.16. Здійснювати оплату послуг закритому акціонерному товариству „Запоріжкнига” за організацію постачання загальноосвітнім навчальним закладам підручників, виготовлених за кошти державного бюджету, за рахунок видатків, запланованих на освітню галузь у 2009 році.
1.17. Сприяти вирішенню питання щодо забезпечення педагогічних працівників-молодих спеціалістів житлом у відомчих гуртожитках.
1.18. Забезпечити контроль за дотриманням натуральних показників споживання енергоносіїв, затверджених наказами головних розпорядників бюджетних коштів, здійснити заходи щодо їх ощадливого споживання в період канікул у загальноосвітніх навчальних закладах та в літній період у дошкільних навчальних закладах.
1.19. Організувати відповідну роботу з підприємствами та установами всіх форм власності, які знаходяться на території міста, щодо надання цільової допомоги загальноосвітнім та дошкільним навчальним закладам для підготовки до нового навчального року.
1.20. Здійснити підготовку автономних котелень закладів освіти до опалювального сезону та забезпечити їх паливом.
1.21. Продовжити комплекс заходів щодо переходу школи ІІ ступеня на 12-річний термін навчання.
1.22. Забезпечити подальшу реалізацію міської програми „Профільна старша школа на 2007-2010 роки”.
1.23. Вжити вичерпних заходів щодо стовідсоткового охоплення загальною середньою освітою дітей відповідного віку, насамперед безпритульних та бездоглядних дітей.
1.24. Забезпечити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних умов у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах при підготовці їх до нового 2009-2010 навчального року.
1.25. Забезпечити проведення перевірки стану готовності дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів до нового 2009-2010 навчального року.
1.26. Провести в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах звітування керівників про виконану роботу за рік на загальних зборах педагогічних колективів, батьківських комітетах, радах і піклувальних радах навчальних закладів.
1.27.Забезпечити проведення у загальноосвітніх навчальних закладах Дня знань та Свята першого дзвоника в новому 2009-2010 навчальному році.
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.

Міський голова Є.Г.Карташов