Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/04/2009

Рішення виконавчого комітету від 23.04.2009 № 126 «Про підготовку місць масового відпочинку жителів міста»

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 №264 „Про затвердження порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об'єктах”, з метою своєчасної підготовки місць масового відпочинку жителів міста до весняно-літнього періоду 2009 року виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Районним адміністраціям міської ради:
1.1. Забезпечити своєчасне виконання робіт по підготовці до роботи парків, скверів, пляжів, фонтанів, куточків відпочинку, спортивно-ігрових майданчиків, які знаходяться на території районів до 26.05.2009.
1.2. Визначити місця масового відпочинку населення на водних об'єктах незалежно від форм власності за проектами відведення земельних ділянок та місця, заборонені для купання. Дислокацію визначених місць надати до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради до 12.05.2009.
1.3. Здійснити комісійну перевірку за дотриманням належного санітарно-технічного стану визначених місць масового відпочинку, човнових та водних станцій і причалів з залученням відповідних служб міста до 25.05.2009.
1.4. Привести до належного санітарного стану стаціонарні туалети.
1.5. Організувати роботи по приведенню в належний санітарний стан місць массового відпочинку, та вивозу сміття з територій місць масового відпочинку.
1.6. Забезпечити ефективну роботу адміністративних комісій з розгляду протоколів щодо порушників санітарного стану.
1.7. Орджонікідзевській районній адміністрації міської ради, Ленінській районній адміністрації міської ради навести порядок на територіях центральних міських пляжів.
2.   Орджонікідзевській районній адміністрації міської ради виконати роботи по приведенню в належний санітарний стан пішохідного мосту до центрального міського пляжу в районі бул. Шевченка до 01.05.2009.
3.   Районним адміністраціям міської ради, управлінню житлового господарства міської ради, управлінню з питань екології міської ради, Запорізькій міській санітарно-епідеміологічній станції, управлінню ветеринарної медицини в місті Запоріжжі посилити контроль за виконанням Правил утримання собак, котів і хижих тварин, затверджених рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.07.1999 №352 громадянами, підприємствами, установами та організаціями в місцях масового відпочинку.
4.   Комунальному підприємству „Центральний парк культури та відпочинку „Дубовий гай” забезпечити виконання робіт з ремонту малих архітектурних форм, благоустрою території центрального парку культури та відпочинку „Дубовий гай”.
5.   Комунальному ремонтно-будівельному підприємству „Зеленбуд” виконати роботи по ремонту газонів, посадці дерев, чагарників, квітів в місцях масового відпочинку згідно з укладеними договорами.
6.   Комунальному підприємству „Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів” до 29.05.2009:
6.1. Навести порядок на території пляжів.
6.2. Виконати роботи по ремонту і встановленню пляжного обладнання, буйків на території центральних міських пляжів Ленінського і Орджонікідзевського районів.
6.3.   Провести обстеження і очищення акваторії зазначених пляжів силами водолазів Запорізької міської рятувально–водолазної служби.
6.4.   Виділити приміщення для розташування рятувальних та медичних постів.
6.5. Привести до належного санітарного стану стаціонарні туалети.
7.   Товариству з обмеженою відповідальністю „Скарабей-7”, приватному підприємству „Агротехбуд 2000” на відведених територіях до 29.05.2009:
7.1.   Привести територію до належного санітарного стану.
7.2.   Забезпечити установку біотуалетів в районі дислокації пляжів.
7.3.   Виконати роботи по ремонту та встановленню пляжного обладнання.
7.4.   Провести комплекс заходів по впровадженню нових форм обслуговування відпочиваючих.
7.5.   Організувати розміщення соціальних реклам про відпочинок мешканців міста на міських пляжах.
7.6.   Організувати проведення культурно-масових заходів для відпочиваючих.
7.7. Закінчити оформлення документів по відведенню земельної ділянки для розташування та фукнкціонування пляжу.
8.   Комунальному підприємству „Титан” підготувати міські фонтани до функціонування у термін 30.04.2009.
9.   Запорізькій міській санітарно-епідеміологічній станції забезпечити санітарний нагляд за станом місць масового відпочинку, пунктів громадського харчування та торгівлі.
10. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради підготувати і оприлюднити в засобах масової інформації звернення до мешканців міста, щодо отримання в оренду зон відпочинку для забезпечення їх подальшого функціонування.
11. Товариству з обмеженою відповідальністю „Ремондіс Запоріжжя” забезпечити своєчасний вивіз сміття з місць масового відпочинку.
12. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, які мають оздоровчі заклади біля води, до 22.05.2009 виконати заходи, спрямовані на дотримання безпеки людей згідно з Правилами охорони життя людей на водних об'єктах України, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03.12.2001 № 272.
13. З метою забезпечення попиту відпочиваючих на безалкогольні напої та морозиво управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради визначити дислокацію об'єктів пересувної торговельної мережі в місцях масового відпочинку.
14. Запорізькому міському управлінню ГУМВС України в Запорізькій області:
14.1 Не допускати реалізацію алкогольних напоїв та пива в невстановлених місцях. Вживати до порушників заходів впливу згідно з чинним законодавством України.
14.2. Не допускати у відповідності до існуючого законодавства реалізації в дрібнороздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв.
15. Комунальному підприємству „Муніципальна телевізійна мережа” організувати розміщення соціальних реклам про відпочинок мешканців міста в місцях масового відпочинку.
16. Просити Головне управління міністерства надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області посилити контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в місцях масового відпочинку.
17. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофеєва О.М.

Міський голова Є.Г.Карташов