Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24/12/2008

Рішення виконавчого комітету від 24.12.2008 № 553 «Про підсумки роботи комунального підприємства „Побутовик”»

Комунальне підприємство „Побутовик” Запорізької міської ради зареєстровано розпорядженням Запорізького міського голови від 30.06.1993 №985 „Про державну реєстрацію державну реєстрацію комунального підприємства „Побутовик” Запорізької міської ради”.
Майно підприємства є комунальною власністю та належить підприємству на правах повного господарського відання.
Підпорядкування виконавчий комітет Запорізької міської ради.
Керівник підприємства – директор – Сорокін Григорій Степанович, призначений розпорядженням Запорізького міського голови від 19.03.2007 № 244к.
Метою діяльності комунального підприємства „Побутовик” є надання послуг з ремонту складної та дрібної побутової техніки для населення та здача в оренду приміщень з метою отримання максимального прибутку в інтересах підприємства і власника. Крім того, майно підприємства використовується як застава в банках при отриманні коштів на виконання програм розвитку міста.
Підприємством здійснюється контроль за надходженням коштів від орендної плати. За 11 місяців 2088 року від здачі приміщень в оренду отримано 772,9 тис.грн., з яких до міського бюджету перераховано згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.12.03 №439/2 – 541 тис.грн..
Основний контингент клієнтів підприємства – малозабезпечені верстви населення, які не можуть собі дозволити нову побутову техніку, тому змушені ремонтувати стару. Проведення ремонтів ускладнюється відсутністю потрібних запчастин для такої техніки, але підприємство докладає зусиль, щоб виконувати замовлення. У зв'язку з тим, що практично уся побутова техніка іноземного виробництва обслуговується у відповідних сервісних центрах, виробничі можливості підприємства використовуються на теперішній час не у повному обсязі. Доходи від діяльності з надання побутових послуг складають до 5% від загальної суми доходів підприємства.
Підсумки роботи комунального підприємства „Побутовик” з а11 місяців 2008 року характеризують наступні показники:
- доходи склали – 608 тис.грн. (2007 рік – 533,3 тис.грн.)
- витрати підприємства – 570, 6 тис.грн. (2007 рік – 515,5 тис.грн.)
- сума чистого прибутку – 37,4 тис.грн. (2007 рік – 17,8 тис.грн.)
- перераховано ПДВ – 118,1 тис.грн.
- на соціальне страхування перераховано – 62,0 тис.грн.
Оптимальний прибуток підприємство використовує як на свою поточну діяльність, так і на розвиток підприємства.
Великий обсяг робіт проводиться з утримання будівлі, яка знаходиться в повному господарському віданні підприємства, в належному санітарному та технічному стані. У 2008 році проведено поточні ремонти приміщень на суму 12,6 тис.грн., у тому числі замінено вхідні двері на усіх поверхах, унітази, водопостачальні труби, встановлено новий насос для подачі води і т.і.
На підприємстві працює 23 працівника, середня заробітна плата яких складає 664 грн.
Розглянувши звіт керівника комунального підприємства „Побутовик” Сорокіна Г.С., виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Взяти до відома звіт керівника комунального підприємства „Побутовик” Сорокіна Г.С.
2. Визнати роботу комунального підприємства „Побутовик” з надання послуг населенню недостатньо ефективною.
3. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради з урахуванням п. 18 рішення виконавчого комітету міської ради від 27.11.2008 №492 „Про антикризові заходи щодо виходу із фінансово-економічної ситуації” внести пропозиції про доцільність ведення господарської діяльності КП „Побутовик” та заходи щодо ефективного використання цілісного майнового комплексу підприємства.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В.

Міський голова Є.Г. Карташов