Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/10/2008

Рішення виконавчого комітету від 23.10.2008 № 443 «Про підсумки роботи комунального підприємства “Запорізьке міське інвестиційне агентство”»

Комунальне підприємство “Запорізьке міське інвестиційне агентство” зареєстровано розпорядженням Запорізького міського голови від 12.09.97 №381 “Про державну реєстрацію державного комунального підприємства “Запорізьке міське інвестиційне агентство”.
Майно підприємства є комунальною власністю та належить підприємству на правах повного господарського відання.
Підпорядкування – виконавчий комітет Запорізької міської ради.
Керівник підприємства: директор - Овчаренко О лександр Анатол ійович, призначений розпорядженням Запорізького міського голови від 07.10.1999.
Метою діяльності к омунальн ого підприємства “ Запорізьке міське інвестиційне агентство” є створення умов та механізмів залучення коштів в розвиток міської інфраструктури, а також отримання максимального прибутку в інтересах підприємства та власника.
Підсумками роботи комунального підприємства «Запорізьке міське інвестиційне агентство» за 1 півріччя 2008 року є наступні показники:
1. Доходи (без ПДВ) склали - 5427,8 тис. грн. , (2007 рік - 8703,3 тис.грн.) у т.ч.:
доходи підприємства від розміщення та обслуговування реклами на власних конструкціях склали – 2796,6 тис.грн. (51,5 % доходної частини підприємства)
доходи від оплати підприємствами, що мають свої рекламні конструкції – 2451,8 тис.грн. (45,2 % дохідної частини підприємства);
інші операційні доходи (оренда зупинкових комплексів, банківське обслуговування, проценти по депозиту, інші) склали 179,4 тис.грн., (3,3 % дохідної частини підприємства).
2. Витрати підприємства за 1 півріччя 2008 року склали 3075,7 тис.грн. (2007 рік -4848,6 тис.грн.).
3. Податок на прибуток склав 943,7 тис.грн. (2007 рік- 1496,6 тис.грн.)
Сума чистого прибутку за 1 півріччя 2008 року –2352,1 тис. грн. (2007 рік- 3854,7 тис.грн.).
4. За 9 місяців 2008 року прогнозні показники підприємства наступні:
- дохід – 8520,2 тис.грн. (без ПДВ);
- витрати – 4838,6 тис.грн.;
- чистий прибуток – 3681,6 тис.грн.
5. Перераховано за 9 місяців 2008 року у місцевий та державний бюджет 5330,8 тис.грн., в т.ч.:
- частина прибутку (70%) – 2326,5 тис.грн.;
- податок на прибуток – 1426,1 тис.грн.;
- податок з реклами – 9,6 тис.грн.;
- податок з доходів фізичних осіб – 188,3 тис.грн.;
- ПДВ – 1370,1 тис.грн.;
- інші податки та збори – 10,2 тис.грн.
6. Перераховано на соціальне страхування – 469,5 тис.грн.
КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» здійснює якісне розширення існуючої власної мережі рекламоносіїв через їх модернізацію, переоснащення та вдосконалення. Об'єм фінансування модернізації та переоснащення склав 159,8 тис.грн. Також, у зв'язку тим, що ряд конструкцій було встановлено підприємством ще в 2001 році, і вони морально та фізично застарілі, був проведений капітальний ремонт та вдосконалення дев'яти конструкцій на суму 23,4 тис.грн.
Однією із актуальних вимог сучасного ринку зовнішньої реклами є наявність підсвітки рекламоносія в темний час доби. Враховуючи той факт, що підсвітка не тільки підсилює рекламний ефект плакату і дає додаткове освітлення міських вулиць, але і залучає додаткових рекламодавців, КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» з початку 2008 року здійснило модернізацію підсвітки чотирнадцяти конструкцій та оснастило підсвіткою дві конструкції на суму 66,4 тис.грн.
Всі ці заходи по вдосконаленню мережі рекламоносіїв комунального підприємства дозволяють збільшити фінансові надходження.
Отримані кошти підприємство використовує як на свою поточну діяльність і розвиток підприємства, так і на фінансування розвитку міської інфраструктури.
З початку 2008 року, за рахунок чистого прибутку, згідно рішень міськвиконкому, в рамках розвитку інфраструктури м.Запоріжжя, КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» здійснювало фінансування в наступних цілях:
придбано прапори з державною та міською символікою, для розміщення їх на місцевих установах у дні свят на суму 14,2 тис.грн.;
профінансовано виготовлення та встановлення флагштоків під розміщення прапорів у місті на суму 183,5 тис.грн.;
профінансовано архітектурно-декоративне підсвітлення Свято-Покровського собору на суму 296,5 тис.грн.;
профінансовано виготовлення стенду з міської символікою та об'ємної конструкції з гербом на суму 19,8 тис.грн.;
профінансовано виготовлення та встановлення електроосвітлення по пр.Леніна на розподілювальній смузі від пр.Металургів до майдану Леніна на суму 44,9 тис.грн.
На протязі 2008 року, згідно відповідних рішень та доручень виконкому Запорізької міської ради, КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» постійно здійснювало розміщення соціальної реклами, як то «антипаління», «антиалкоголь», «антиснід», «прийомна сім'я», «антикорупція», «георгієвська стрічка», «безпека дорожнього руху», тощо.
Також 106,9 тис.грн. КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» спрямувало на виготовлення рекламних плакатів з соціальним святковими поздоровленнями мешканц ів та гост ей міста до наступних свят: 8 Березня, Перше Травня та День Перемоги, День Незалежності, День міста та День визволення міста.
На підставі Порядку демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами, затвердженого рішенням виконкому від 22.04.08 №149 “Про затвердження Порядку розміщення, експлуатації та демонтажу рекламних засобів в м.Запоріжжя”, згідно доручень робочого органу з питань розміщення реклами КП «МТМ», КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» вело роботу щодо демонтажу самовільно встановлених рекламних конструкцій. Результатом цієї роботи в 2008 році є демонтаж 90 конструкцій, в т.ч. 58 – власними силами підприємства, 3 – підрядним способом, 29 конструкцій демонтовані власниками. На демонтаж та зберігання підрядним способом затрачено 22,9 тис.грн.
На підприємстві працює 43 працівника. Середня заробітна плата на підприємстві складає 3041 тис.грн.
Важливим для підприємства є соціальний захист працівників. Так, відповідно до Колективного договору та чинного законодавства України, працівники забезпечу ються спецодягом, взуттям, а також засобами індивідуального захисту. Протягом 2008 року проведено поточний ремонт виробничих приміщень на суму 10,9 тис.грн. Придбано обладнання, виробничого інструменту та інвентарю на суму 16,4 тис.грн.
КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» і надалі в 2009 році планує розвиток власної мережі рекламоносіїв, з метою збільшення надходжень від господарської діяльності та перерахувань до бюджетів усіх рівнів, а також на фінансування розвитку міської інфраструктури.
Розглянувши звіт керівника комунального підприємства «Запорізьке міське інвестиційне агентство» Овчаренко О.А., виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Прийняти до відома звіт керівника комунального підприємства « Запорізьке міське інвестиційне агентство » Овчаренко О.А.
2. Визнати роботу керівника комунального підприємства «Запорізьке міське інвестиційне агентство» задовільною.
3. Головному економічному управлінню Запорізької міської ради посилити контроль в напрямку використання комунального майна та прибутку комунального підприємства «Запорізьке міське інвестиційне агентство».
4. Директору комунального підприємства «Запорізьке міське інвестиційне агентство» Овчаренко О.А. посилити роботу по збільшенню надходжень від поточної діяльності.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління Запорізької міської ради Новак Н.В.

Міський голова Є.Г.Карташов