Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/09/2008

Рішення виконавчого комітету від 23.09.2008 № 401 «Про підсумки роботи комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка”»

Комунальне підприємство „Кінотеатр ім. О. Довженка” створено на підставі рішення Запорізької міської ради від 18.02.1998 №14 „Про створення державного комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка”. На підприємстві працює 35 чоловік.
Доходи комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка” складаються з надходжень від основної діяльності – прокату кінофільмів та надання майна в оренду.
За підсумками роботи у I півріччі 2008 року доходи склали 639,5тис.грн. ( I півріч ч я 2007 року – 515,9 тис.грн.):
- прокат фільмів 529,9 тис.грн. (I півріччя 2007 року – 464,5 тис.грн.),
- оренда – 109,6 тис.грн. (I півріч ч я 2007 року - 51,4 тис.грн.).
Витрати за I півріч ч я 2008 року склали 595,9 тис.грн.:
- заробітна плата – 142,9 тис.грн.;
- відрахування у фонд соціального страхування – 51,5 тис.грн.;
- прокатна плата за кінофільми – 215,6 тис.грн.;
- податки у місцевий бюджет – 7,6 тис.грн.;
- комунальні послуги – 55,2 тис.грн.;
- інші витрати – 123,2 тис.грн.
Прибуток за I півріччя 2008 року склав 43,6 тис.грн. (I півріччя 2007 року – 31,6 тис.грн.).
За рахунок доходів у 2007 році проведено ремонт глядацької зали, встановлено сучасні кінотеатральні крісла. Виконано художнє оформлення фойє. Додатково встановлено кондиціонери: три – в глядацькій залі, один – в кінопроекційній, один – в фойє. Проведено поточний ремонт вікон та центральних дверей.
У зв'язку з тим, що більшість кінокомпаній почали працювати з публічним відео та з метою розширення кінорепертуару, збільшення кількості глядачів у кінотеатрі здійснено наступні заходи. У великій залі встановлено сучасний відео проектор, який підключено до системи Долбі (об'ємний звук). В підвальному приміщенні здійснено капітальний ремонт та обладнано 2 зали на 50 місць. В одному встановлено сучасне стерео обладнання та металізований кіноекран, у другому – організовано пергляд публічного відео на сучасному відео обладнанні, установлено екран.
На сьогодні кінотеатр приймає глядачів у трьох залах, де демонструються фільми з кінострічок та кіно дисків, що сприяє одержанню додаткових коштів.
Комунальне підприємство „Кінотеатр ім. О. Довженка” працює з 10 провідними кінокомпаніями України. Завдяки високому авторитету у кіно мистецьких колах кінотеатру надано право „першого екрану” для проведення прем\'єр вітчизняних та зарубіжних фільмів. В нашому місті тільки у кінотеатрі ім. О. Довженка демонструється фестивальне та артхаузне нестандартне кіно. За цей час глядачі ознайомилися з такими програмами: „Азія кіно”, „непросте російське кіно”, „Французька весна”, „Фінське кіно”, „Лінія іспанського кіно”, „Корейське кіно”.
За I півріччя 2008 року проведено 1006 кіносеансів, в тому числі для дітей 143, які відвідало 23348 чоловік, з них 4713 дітей.
Крім своєї основної функції – демонстрування фільмів, „Кінотеатр ім. О. Довженка” проводить культурно-мистецькі заходи та тематичні кіно покази до державних та пам'ятних дат. Для дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, воїнів-афганців, ветеранів Великої вітчизняної війни проводяться благодійні сеанси. Щосереди проходить акція для студентів „Молодіжний бум”.
Велика робота проводиться щодо пропаганди вітчизняного кіно. Десятий рік поспіль на базі кінотеатру проходить фестиваль вітчизняного кіно „Запорізька сінерама”, який знайомить глядачів із талановитими українськими режисерами та акторами. У кінотеатрі пройшли прем'єрні покази художніх фільмів „Мамай” О. Саніна, „Залізна сотня” О. Янчука, „Аврора” О. Байрак, „Владика Андрій” О. Ярчука, документального фільму „Назви своє ім'я” С.   Бурковського про Холокост на Україні та інші.
Комунальне підприємство „Кінотеатр ім. О. Довженка” несе значне соціальне навантаження щодо обслуговування незахищених верств населення, пропаганди якісного кіно та виховання грамотного глядача.
Стабільно проводити таку роботу кінотеатр зможе тільки на умовах зміни організаційної форми господарювання з підприємства на заклад.
У планах комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка” продовження роботи по підвищенню якості надання кіно послуг жителям м. Запоріжжя.
Розглянувши звіт директора комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка” Зеленюк Л.М., виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Прийняти до відома звіт директора комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка” Зеленюк Л.М.
2. Визнати роботу комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка” задовільною.
3. Головному економічному управлінню Запорізької міської ради посилити контроль щодо використання комунального майна та прибутку комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка”.
4. Управлінню культури Запорізької міської ради:
4.1. Посилити контроль щодо впровадження нових форм роботи з глядачами та поліпшення умов перегляду фільмів.
4.2. Вивчити питання щодо можливості зміни організаційної форми господарювання комунального підприємства „Кінотеатр ім. О. Довженка” з підприємства у комунальний заклад.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.

Міський голова Є.Г.Карташов