Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/08/2008

Рішення виконавчого комітету від 28.08.2008 № 383/1 «Про впорядкування розміщення окремих видів зовнішньої реклами в м. Запоріжжі»

З метою запобігання невпорядкованого розміщення рекламних конструкцій на фасадах і дахах будинків та споруд, об\'єктах балансоутримувачами яких є ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс» та КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло», елементах вуличного обладнання та огорожах, незалежно від форм власності, керуючись п. 4 Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003р. №2067, Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та «Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші в м. Запоріжжя», затвердженими рішенням міської ради від 13.06.2007 №10, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Головному управлінню архітектури та містобудування міської ради, управлінню житлового господарства міської ради, КП «Муніципальна телевізійна мережа», ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс», КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло», КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» тимчасово до затвердження відповідних схем розміщення конструкцій усіх типів припинити підготовку, узгодження дозвільної документації (надання дозволів, встановлення пріоритетів) та укладення договорів на розміщення рекламних конструкцій на фасадах і дахах будинків та споруд, об\'єктах балансоутримувачами яких є ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс» та КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло» (опори електромереж та контактних мереж, опори освітлення, будівлі, споруди тощо), елементах вуличного обладнання та огорожах незалежно від форм власності, крім конструкцій, які підлягають переоформленню та на які станом на день набрання чинності даного рішення, робочим органом з питань розміщення зовнішньої реклами в м. Запоріжжі встановлено пріоритети на заявлені місця.
2. Розміщення зовнішньої реклами на землях, які віднесені до адміністративно-територіального поділу міста, на фасадах і дахах будинків та споруд, елементах вуличного обладнання та огорожах незалежно від форм власності, а також на об\'єктах, балансоутримувачами яких є ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс» та КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло» (опори електромереж та контактних мереж, опори освітлення, будівлі, споруди тощо), з дати набрання чинності даного рішення здійснювати за наявності дозволів на розміщення зовнішньої реклами і схем, розроблених з метою комплексного благоустрою території, окремих об\\\'єктів та їх частин з урахуванням архітектурних, функціонально-планувальних, історико-культурних факторів, типології елементів міського середовища та затверджених рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради.
3. Доручити головному управлінню архітектури та містобудування міської ради, управлінню житлового господарства міської ради та КП «Муніципальна телевізійна мережа»:
3.1. Визначити можливі місця розташування зовнішньої реклами, як елементу благоустрою, на об\'єктах комунальної власності та затвердити схеми їх розміщення в установленому порядку;
3.2. Продовжувати здійснювати перевірку розміщення зовнішньої реклами на дахах і фасадах будинків та споруд (у тому числі інформаційних вивісок та табличок) і в разі самовільного її розміщення, проводити демонтаж згідно з Порядком демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.04 №149.
4.Зобов\'язати:
4.1.Власників або орендарів рекламних конструкцій, які розміщені на об\'єктах ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс» та КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло» (опори електромереж та контактних мереж, опори освітлення, будівлі, споруди тощо), згідно з дозволами на розміщення зовнішньої реклами, одержаними в установленому порядку, укласти в двомісячний термін з дати прийняття даного рішення договори на тимчасове користування місцями для розміщення з відповідним балансоутримувачем об\'єктів. В разі не укладення з балансоутримувачем договору на тимчасове користування місцями, конструкції, що розташовані на цих місцях підлягають демонтажу;
4.2. Суб\'єктів господарювання, що розмістили рекламні конструкції на об\'єктах, балансоутримувачами яких є ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс» та КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло» (опори електромереж та контактних мереж, опори освітлення, будівлі, споруди тощо), на підставі договорів з балансоутримувачем та без відповідних дозволів на розміщення зовнішньої реклами, в двомісячний термін з дати прийняття даного рішення отримати в установленому порядку дозволи на розміщення цих конструкції відповідно до затверджених виконавчим комітетом міської ради схем та концепцій розміщення. В разі не отримання суб\'єктами господарювання в зазначений термін дозволів на розміщення зовнішньої реклами, договори на їх розміщення мають бути розірвані, а конструкції демонтовані як самовільно розміщені.
5. ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс» та КП ЕЗО «Запоріжміськсвітло», КП «Муніципальна телевізійна мережа», управлінню комунального господарства міської ради за погодженням та сприянням відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя:
5.1. Здійснити перевірку розміщення зовнішньої реклами на об\'єктах, що знаходяться на балансі вказаних комунальних підприємств, і в разі її встановлення з порушенням чинного законодавства, здійснити демонтаж рекламних конструкцій, у тому числі і інформаційних покажчиків, згідно з Порядком демонтажу, обліку, зберігання і реалізації спеціальних конструкцій, які призначені для розміщення зовнішньої реклами, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.04.04 №149;
5.2. Визначити можливі місця розміщення зовнішньої реклами (у тому числі: троли, транспаранти-перетяжки, покажчики комбінованого формату тощо), на об\'єктах балансоутримувачами яких вони є, з урахуванням технічного стану опор електромереж та наявних дозволів, що одержали юридичні та фізичні особи-підприємці відповідно до встановленого порядку і надати інформацію до головного управління архітектури та містобудування міської ради для узгодження схем їх розташування і подальшого затвердження виконавчим комітетом міської ради.
6. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради, забезпечити висвітлення даного рішення в засобах масової інформації.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М.

Перший заступник міського
голови з питань діяльності
виконавчих органів ради
В.Ф.Грищенко