Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/08/2008

Рішення виконавчого комітету від 28.08.2008 № 358 «Про створення координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам, затвердження її складу та Положення про неї»

Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2007 № 926 «Деякі питання протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу», розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 06.03.2008 № 76 «Про створення координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам та затвердження її складу», з метою координації діяльності структурних підрозділів міськвиконкому й забезпечення їх взаємодії з відповідними громадськими організаціями для протидії захворюванням на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію, наркоманію, венеричні захворювання (далі – соціальні хвороби) виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.Створити координаційну раду з питань протидії соціальним хворобам.
2.Затвердити склад координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам (додається).
3.Затвердити Положення про координаційну раду з питань протидії соціальним хворобам (додається).
4.Вважати рішення виконавчого комітету міської ради від 28.11.2005
№ 444 «Про затвердження складу Координаційної ради по боротьбі зі СНІДом, наркоманією та венеричними захворюваннями та Положення про неї» таким, що втратило чинність.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.

Перший заступник міського
голови з питань діяльності
виконавчих органів ради
В.Ф.Грищенко

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
28.08.2008 № 358

Склад
координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам

Кузьмін Олександр Сергійович

-

заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова ради

Чеченець Неоніла Іванівна

-

заступник начальника управління по лікувальній справі управління охорони здоров'я міської ради, заступник голови ради

Доценко Наталія Вікторівна

-

виконавчий директор Благодійного Фонду «Сподівання», заступник голови ради (за згодою)

Адохіна Людмила Ігнатівна

-

завідуючий епідвідділом КУ «Центр СНІД» ЗОР, секретар ради (за згодою)

Члени ради:

 

 

Бурцев Сергій Володимирович

-

начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Запорізького міського управління УМВС України у Запорізькій області (за згодою)

Божок Надія Іванівна

-

заступник голови обласної організації товариства Червоного Хреста України (за згодою)

Висоцький Андрій Леонідович

-

начальник сектору медичного забезпечення управління державного департамент по виконанню покарання у Запорізької області (за згодою)

Гіба Людмила Анатоліївна

-

завідуючий епідвідділом Запорізької міської санітарно-епідеміологічної станції

Долинний Андрій Володимирович

-

заступник начальника Запорізького міського управління УМВС України у Запорізькій області, начальник міліції громадської безпеки (за згодою)

Коваленко Юрій Борисович

-

головний лікар міського шкір вендиспансеру

Комісаренко Дмитро Володимирович

-

спеціаліст І категорії відділу загальної середньої освіти управління освіти та науки міської ради

Литвиненко Олексій Вікторович

-

заступник головного лікаря обласного наркологічного диспансеру з медичного обслуговування населення (за згодою)

Логійко Валентина Станіславівна

-

головний лікар КУ « Протитуберкульозний диспансер № 1 » (за згодою)

Окропіашвілі Ельвіра Ельдарівна

-

лікар-методист КУ « Протитуберкульозний диспансер № 2 » (за згодою)

Паршиков Руслан Матвійович

 

-

голова правління Запорізького обласного відділення Всеукраїнської організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» (за згодою)

Прийменко Галина Володимирівна

-

провідний спеціаліст управління освіти і науки обласної державної адміністрації (за згодою)

Сараєва Наталія Миколаївна

-

начальник інформаційно-аналітичного відділу управління з питань внутрішньої політики міської ради

Стародуб Валентина Іванівна

-

начальник відділу по роботі прийому громадян та міських соціальних програм управління праці та соціального захисту населення міської ради

Тищенко Валерій Миколайович

-

начальник служби охорони здоров'я УМВС України в Запорізькій області (за згодою)

Токарєва Людмила Василівна

-

директор міського центру соціальної служби для дітей, сім'ї та молоді.

Філіпенко Ігор Сергійович

-

голова комітету у справах сім'ї та молоді міської ради

Шпонька Юлія Петрівна

-

головний лікар міського Центру здоров'я

Яковлева Ольга Петрівна

-

головний спеціаліст, економіст відділу фінансування соціально-культурних установ фінансового управління міської ради

Яценко Оксана Вікторівна

-

завідуючий методичним кабінетом КУ «Протитуберкульозний диспансер № 1» Запорізької обласної ради (за згодою)


Керуючий справами
виконкому ради
Є.О.Семенков

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
28.08.2008 № 358

Положення
про координаційну раду з питань протидії соціальним хворобам
при виконавчому комітеті міської ради

1. Загальні положення:
1.1.Координаційна рада з питань протидії соціальним хворобам при виконавчому комітеті міської ради (далі – Рада) створюється рішенням виконавчого комітету міської ради.
1.2. Рада є робочим органом, що здійснює координацію діяльності виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, відповідних міжнародних, громадських (включаючи людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією) та релігійних організацій, що працюють в місті, з метою формування та ефективної реалізації єдиної політики, консолідованого використання коштів, удосконалення системи моніторингу та оцінки у сфері запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань.
1.3. У своїй діяльності Рада керується Конституцією та законами України, актами Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Національної координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу при кабінеті Міністрів України (далі – Національна рада), розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, рішеннями обласної ради, рішеннями міської ради, рішеннями виконкому міської ради.
2. Основними завданнями Ради є:
2.1. Координація діяльності та сприяння співробітництву виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, відповідних міжнародних, громадських, включаючи людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, та релігійних організацій щодо підприємств, установ, що працюють в місті, з метою формування та ефективної реалізації єдиної політики, консолідованого використання коштів, удосконалення системи моніторингу та оцінки у сфері запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань.
2.2. Розроблення та внесення на розгляд міської ради пропозицій стосовно визначення пріоритетів місцевої політики, програм і заходів підприємств, установ, відповідних міжнародних, громадських, включаючи людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, та релігійних організацій, що працюють в місті, з метою формування та ефективної реалізації єдиної політики, консолідованого використання коштів, удосконалення системи моніторингу та оцінки у сфері запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань, догляду та підтримки ВІЛ- інфікованих, хворих на СНІД, наркоманію, туберкульоз, венеричні захворювання.
2.3. Сприяння консолідованому використанню коштів бюджетів різних рівнів, міжнародних та громадських організацій, що призначені для фінансування програм з проблем ВІЛ/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих, хворих на СНІД, наркоманію, туберкульоз, венеричні захворювання, з метою їх раціонального та ефективного використання.
2.4. Аналіз епідемічного моніторингу захворюваності на ВІЛ/СНІД, наркоманію, туберкульоз, венеричні захворювання та організація оперативного реагування на зміни епідемічної ситуації у цій частині.
2.5. Інформування міської ради та громадськості про стан справ з протидії поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань.
2.6. Розроблення та внесення на розгляд міської ради проектів програм та заходів щодо запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань, а також проектів актів з питань забезпечення виконання цих програм.
2.7. Проведення моніторингу й оцінки виконання зазначених програм і заходів.
2.8. Розроблення та внесення в установленому порядку на розгляд сесії міської ради обґрунтованих пропозицій щодо фінансування регіональних програм профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань.
3. Рада має право:
3.1.Одержувати в установленому законодавством порядку інформацію від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, незалежно від форм власності, відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій, необхідну для виконання покладених на Раду завдань.
3.2. Заслуховувати звіти представників виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, а також відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій, яки беруть участь у проведенні заходів щодо запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань у місті, за їх згодою.
3.3. Утворювати, у разі потреби, консультаційні, експертні та робочі групи із залученням представників виконавчих органів міської ради, провідних фахівців закладів охорони здоров ' я, вищих навчальних закладів, інших організацій незалежно від форм власності (за згодою їх керівників).
3.4. Скликати наради, конференції, семінари за участю представників виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій з питань боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом, наркоманією, туберкульозом, венеричними захворюваннями.
3.5. Запрошувати для участі у засіданні Ради, у разі потреби, інших осіб, які не є членами ради.
3.6. Організувати роботу, пов'язану із залученням вітчизняних та іноземних інвестицій, коштів міжнародних організацій, благодійних фондів, тощо для реалізації програм і заходів щодо запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань.
4. Рада зобов'язана:
4.1. Забезпечувати проведення комплексного аналізу причин поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань в місті та в межах своєї компетенції проводити контроль за дотриманням виконавчих органів міської ради, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності законодавчих і нормативно-правових актів з питань боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом, наркоманією, туберкульозом, венеричними захворюваннями.
4.2. Забезпечувати розроблення проектів регіональних програм і комплексних заходів щодо запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань.
4.3. Інформувати обласну Раду про свою діяльність шляхом подання річного звіту та плану роботи на наступний рік. Звіт і план роботи затверджуються на останньому в поточному році засіданні Ради, підписуються її головою та секретарем.
4.4. Висвітлювати в засобах масової інформації результати реалізації програм запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу, венеричних захворювань в місті.
5.Чисельність Ради становить не більше 25 осіб.
6. Склад Ради затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради за поданням управління охорони здоров'я міської ради. Зміни у складі Ради затверджуються відповідним рішенням виконавчого комітету міської ради за поданням управління охорони здоров'я міської ради.
7. Раду очолює заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, який координує роботу управління охорони здоров'я міської ради.
8. Голова Ради має двох заступників, один з яких є заступником начальника управління охорони здоров'я міської ради, а інший – представник організації людей, які живуть з ВІЛ або громадських ВІЛ-сервісних організацій.
9. Організація роботи Ради:
9.1. Організаційною формою роботи Ради є засідання.
9.2. Засідання проводяться відповідно до плану роботи, який затверджує голова Ради, але не рідше, ніж один раз на квартал. Позачергові засідання проводяться в разі потреби.
9.3. Регламент Ради затверджується на її засіданні.
9.4. Засідання Ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини від загального складу. Члени Ради зобов'язані особисто брати участь у її засіданнях.
9.5. Засідання Ради проводить її Голова або за дорученням Голови – один з його заступників.
9.6. За дорученням Голови Ради підготовку проведення засідань здійснюють заступники Голови та Секретар.
9.7. Рішення Ради приймається двома третинами голосів її членів, присутніх на засіданні.
9.8. Рішення Ради оформлюється протоколом згідно з регламентом роботи, який підписують Голова Ради (в разі його відсутності – Заступник Голови) та її Секретар.
9.9. Зміни до переліку питань, попередньо визначених порядком денним засідання, вносяться за пропозицією будь-якого члена Ради і ухвалюються шляхом відкритого голосування на початку засідання.
10. Рада здійснює контроль за виконанням своїх рішень та розглядає на своїх засіданнях стан їх виконання.
11. Відповідальність за роботу Ради несе її Голова.
12. Рішення Ради, прийняті в межах її компетенції, є рекомендаційними для роботи виконавчих органів міської ради.
13. Рада широко інформує громадськість про свою діяльність, прийняті на засіданнях рішення та стан їх виконання.

Керуючий справами
виконкому ради
Є.О.Семенков