Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/08/2008

Рішення виконавчого комітету від 28.08.2008 № 355 «Про підсумки роботи спеціалізованого комунального підприємства Запорізька ритуальна служба”»

За підсумками роботи спеціалізованого комунального підприємства «Запорізька ритуальна служба» за 7 місяців 2008 року отримано:
1. Доходів (з ПДВ) 3870,8 тис.грн. (2007р. – 3097,6 тис.грн.), з них:
– бюджетне фінансування – 1161,0 тис.грн., що складає 30% доходів, (2007р. – 1087,0 тис.грн. – 35% );
– господарська діяльність – 2709,8 тис.грн., що складає 70% доходів, (2007р. – 2010,6 тис.грн. - 65% );
2.  Витрат 3815,8 тис.грн. (2007р. – 3078,0 тис.грн.).
3. За липень 2008 року очікується прибуток 55 тис.грн. За 7 місяців 2008 року очікуються збитки у сумі 49,6 тис.грн. Це пояснюється перевищенням витрат, щодо проведення тендерів по перевезенню експертних трупів та похованню безрідних та невідомих громадян Управлінням комунального господарства Запорізької міської ради у сумі 51,6 тис.грн.
4. Перераховано у місцевий та державний бюджети 263,0 тис.грн., з них:
– 55,1тис.грн. (податок на прибуток);
– 197,3тис.грн. (податок на додану вартість);
– 5,2тис.грн. (податок на землю );
– 5,6тис.грн. (транспортний податок );
–1,8тис.грн.(нарахування на фонд оплати праці та комунальний податок);
5. Перераховано на соціальне страхування 611,6тис.грн.
На підприємстві працює 165 чол. Адміністративно-управлінський персонал - 34 чоловік (середня зарплата -1701,3 грн.), виробничий персонал - 131 чоловік ( середня зарплата - 1402,2 грн.).
З метою утримання в належному стані структурних підрозділів СКП "Запорізька ритуальна служба" у 2008 році проведено капітальний ремонт даху ритуально-адміністративної будівлі на Східному кладовищі, капітальний ремонт пам´ятника Пойденко В.Ф., а також капітальний ремонт відкритого аварійного стока каналізації на Леванівському кладовищі, робіт виконано на загальну суму 5,3 тис.грн.
Проведені поточні ремонти адміністративних будівель майже на всіх кладовищах на суму 21,8 тис.грн.
За допомогою комунального підприємства «ЕЛУАШ» відремонтовано шляхове покриття на Матвіївському кладовищі в обсязі 2101 кв. м. на суму 31,9 тис.грн., на Капустяному кладовищі - 162 кв.м. на суму 8,3 тис.грн.
СКП "Запорізька ритуальна служба" виконала відсипку шляхів на Леванівському та Правобережному кладовищах загальним обсягом 1024 кв.м. на суму 5,4 тис.грн. На Капустяному та Правобережному кладовищах відремонтовано водопровід на суму 20,1 тис.грн., також на Капустяному кладовищі було виконано ремонт воїнсько-братського меморіалу на суму 8,1 тис.грн. Для забезпечення належних умов праці на території підприємства проведені поточні ремонти приміщень та удосконаленні побутові умови для робітників на суму 15 тис.грн.
За відповідний період працівникам підприємства видано матеріальної допомоги та безвідсоткових позик у сумі 26,7 тис.грн. Оздоровлено на базі відпочинку 49 працівників підприємства на суму 10,4тис.грн.
З метою впорядковування питань землекористування завершується інвентаризація земельних ділянок 8 міських кладовищ (виконавець - «Центр земельного кадастру»).
Продовжується робота щодо відведення земельної ділянки під нове кладовище на території Люцернянської селищної ради, на це Вільнянська міська рада відмовила узгоджувати документи, доки не буде вирішено питання меж міста, а саме щодо обслуговування водоводу Матвіївського та Люцернянського селищних рад.
Почата процедура закупівлі робіт на будівництво крематорію, а саме проектно-вишукувальні та будівельні роботи на суму 3550,0 тис. грн.
Проведено тендер на закупівлю робіт на будівництво та введення в експлуатацію першої та другої черг Кушугумського кладовища (будівельно-монтажні роботи) на суму 3347,0 тис.грн.
Проведена робота з підприємцями, які надають ритуальні послуги в м. Запоріжжі до приведення їх роботи згідно вимог чинного законодавства та нормативних актів України, за результатами якої продовжена дія договорів з 19 суб´єктами підприємницької діяльності. СКП «Запорізька ритуальна служба» розірвала договори з 4 підприємцями, які порушили чинне законодавство з ритуальних послуг.
СКП «Запорізька ритуальна служба» на ринку ритуальних послуг займає всього 13,4% і має певні складнощі у роботі, відсоток доходів від господарської діяльності мав би бути значно вищім, якби не конкуренція з боку приватних підприємців , які знаходячись на єдиному податку мають можливість дотримуватись гнучкої цінової політики.
Розглянувши звіт керівника спеціалізованого комунального підприємства “Запорізька ритуальна служба” Петрушенка А.І., виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Прийняти до відома звіт керівника спеціалізованого комунального підприємства “Запорізька ритуальна служба” Петрушенка А.І.
2. Визнати роботу спеціалізованого комунального підприємства “Запорізька ритуальна служба” задовільною.
3. Головному економічному управлінню Запорізької міської ради та управлінню комунального господарства Запорізької міської ради посилити контроль в напрямку використання комунального майна та прибутку спеціалізованого комунального підприємства “Запорізька ритуальна служба”.
4. Начальнику спеціалізованого комунального підприємства “Запорізька ритуальна служба” Петрушенку А.І. п осилити роботу по збільшенню надходжень від господарської діяльності.
5. Дозволити проведення повторного поховання на занедбаних ділянках не раніше як через 15 років після поховання на підставі складання комісією акту та затвердження його виконкомом міської ради силами спеціалізованого комунального підприємства «Запорізька ритуальна служба».
6. У зв'язку з тим, що за статистичними даними в місяць помирає одна тисяча мешканців міста (в середньому 33 чол. на добу), а виїжджає на констатацію факту смерті лише один черговий експерт бюро судмедекспертизи, чого явно недостатньо. Ці обставини призводять до «співпраці» експертів з окремими приватними підприємцями, про що свідчать звернення громадян.
На підставі вищенаведеного, управлінню комунального господарства Запорізької міської ради звернутися до управління охорони здоров'я Запорізької обласної ради, в чийому підпорядкуванні знаходиться служба судмедекспертів, з клопотанням про термінове збільшення кількості добових чергувань експертів для освідчення факту смерті громадян, виходячи зі статистичних даних смертності в м. Запоріжжя і нормативів обчислення штатної кількості робітників закладів охорони здоров'я.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дорофеєва О.М.

Перший заступник міського
голови з питань діяльності
виконавчих органів ради
В.Ф.Грищенко