Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09/07/2008

Рішення виконавчого комітету від 09.07.2008 № 290 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу серед банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя»

Керуючись ст.70 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою раціонального використання коштів бюджету м. Запоріжжя виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити Порядок проведення конкурсу серед банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (додається).
2. Затвердити Положення про робочу групу по відпрацюванню пропозицій банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (додається).
3. Затвердити склад робочої групи по відпрацюванню пропозицій банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (додається).
4. Рішення виконавчого комітету міської ради від 28.12.2006 №458 „Про розміщення коштів на депозитних рахунках”, від 16.01.2007 №2 „Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 28.12.2006 №458 „Про розміщення коштів на депозитних рахунках”, від 24.02.2007 №58 „Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 28.12.2006 №458 „Про розміщення коштів на депозитних рахунках”, від 11.09.2007 №366 „Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 28.12.2006 №458 „Про розміщення коштів на депозитних рахунках” та від 10.04.2007 №128 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу серед банківських установ міста на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя” вважати такими, що втратили чинність.
5. З метою ефективного планування розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міста головним розпорядникам коштів бюджету міста щомісяця до 10 числа надавати до фінансового управління міської ради інформацію про помісячні очікувані видатки до кінця року по Програмі „Реконструкція, ремонт і утримання автомобільних доріг на 2007-2009 роки” єдиного цільового фонду Запорізької міської ради та бюджету розвитку бюджету міста.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника фінансового управління міської ради Малиш В.І. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.

Міський голова Є.Г.Карташов

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
09.07.2008 № 290

ПОРЯДОК
проведення конкурсу серед банківських установ на право розміщення
на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя

1. Цей порядок визначає механізм проведення конкурсу серед банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (далі – конкурс).
2. Метою проведення конкурсу є раціональне використання бюджетних коштів та забезпечення додаткових надходжень коштів до міського бюджету шляхом розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя на найбільш вигідних умовах .
3. Організація проведення конкурсу здійснюється робочою групою по відпрацюванню пропозицій банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (далі – робоча група).
4. Робоча група на своєму засіданні приймає рішення про проведення конкурсу, затверджує умови проведення конкурсу, зокрема лоти, по яких банківські установи повинні надавати свої пропозиції.
5. Оголошення про проведення конкурсу публікується в газеті „Запорозька Січ” та розміщується на офіційному порталі Запорізької міської влади не пізніше, ніж за 7 календарних днів до дати проведення конкурсу. В оголошенні обов'язково зазначається наступна інформація:
5.1. Сума, термін та інші умови розміщення коштів на депозитному рахунку.
5.2. Вимоги до учасників конкурсу.
5.3. Перелік документів, який надається банківською установою робочій групі для участі в конкурсі.
5.4. Порядок, місце та строк подання пропозицій.
5.5. Час та місце розкриття конкурсних пропозицій учасників.
6. Участь у конкурсі беруть банки, які письмово підтвердили свій намір взяти участь у конкурсі та подали весь пакет документів.
7. Для участі в конкурсі банку необхідно надати наступні документи:
7.1. Заяву про участь за вільною формою.
7.2.Пропозиції банку по розміщенню на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя за лотами з проектами депозитних договорів. Банк має право надати пропозиції по всіх лотах або на окремі лоти на свій вибір.
7.3. Засвідчену нотаріально копію довіреності на ім'я особи, яка підписує заяву про участь та пропозиції банку, щодо надання повноваження на здійснення операцій з укладання і підписання від імені банку договорів з приймання вкладів від юридичних осіб (у разі, якщо заява про участь та пропозиції банку підписуються не головою правління (ради директорів) банку).
7.4. Копію статуту банку.
7.5. Копію довідки про внесення банку до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
7.6. Копію свідоцтва про державну реєстрацію банку.
7.7. Копію банківської ліцензії на право здійснення банківських операцій, яка видається НБУ.
7.8. Баланс банку та звіт про фінансові результати станом на останню звітну дату, яка передує даті подання пропозицій (річний або квартальний).
7.9. Інформацію про досвід роботи банку із залучення бюджетних коштів (за згодою банку вказується перелік установ та суми коштів).
8. Документи, передбачені підпунктами 7.4-7.7, повинні бути чинними, засвідченими підписом керівника банку (або іншої уповноваженої особи) та печаткою банку.
9. Матеріали, зазначені в пункті 7, банківські установи надають в запечатаному конверті (скріпленому печаткою), на якому написана назва учасника та його реквізити, з поміткою „на конкурс”.
10. Зазначені матеріали надаються представником банківської установи в строки, вказані в оголошенні про проведення конкурсу. Документи, які надійшли після встановленого строку, робочою групою не розглядаються.
11. Подані на конкурс документи після розкриття пропозицій не повертаються.
12. Розкриття конкурсних пропозицій відбувається не пізніше наступного робочого дня після закінчення кінцевого терміну подання конкурсної документації.
13. До участі у процедурі розкриття конкурсних пропозицій допускаються представники всіх учасників конкурсу та засобів масової інформації.
14. Під час розкриття конкурсних пропозицій мають бути оголошені робочою групою присутнім найменування кожного учасника та ставка відсотку за кожною конкурсною пропозицією.
15. Голова робочої групи доручає визначеним ним членам робочої групи перевірити наявність всіх необхідних документів, передбачених пунктом 7, правильність їх оформлення та ступінь відповідності умовам конкурсу. Результати такої перевірки зазначаються у протоколі засідання робочої групи щодо оцінки конкурсних пропозицій.
16. До оцінки допускаються конкурсні пропозиції, які не були відхилені.
17. Конкурсна пропозиція учасника відхиляється у разі, якщо:
17.1. Учасник не виконав вимоги щодо повноти та правильності оформлення наданих документів згідно з пунктами 7-9.
17.2. Конкурсна пропозиція не відповідає умовам конкурсу.
18. Робоча група має право відхилити всі конкурсні пропозиції до визначення переможця конкурсу.
19. Конкурс визнається таким, що не відбувся, коли:
19.1. До закінчення терміну надання пропозицій не надійшло жодної пропозиції.
19.2. Було відхилено всі конкурсні пропозиції.
20. У випадку, коли до оцінки допущено лише одного учасника конкурсу, робоча група може визначити його переможцем конкурсу.
21. За наявності вичерпної інформації рішення про результати конкурсу приймається робочою групою протягом трьох робочих днів з дня відкриття конвертів.
22. У разі, коли інформація, що міститься у конкурсній документації, є недостатньою для прийняття рішення про визначення переможців, робоча група має право звертатися до банків-претендентів за роз'ясненнями та наданням додаткової інформації стосовно виконання конкурсного завдання. При цьому термін подання додаткової інформації не може перевищувати 7 робочих днів з дня відкриття конвертів з конкурсною документацією. У разі відмови банку надати роз'яснення та додаткову інформацію стосовно виконання конкурсного завдання робоча група може прийняти рішення про відхилення його конкурсної пропозиції.
23. Переможцем визнається учасник конкурсу, пропозицію якого було визнано найкращою за результатами оцінки. Критеріями оцінки є запропонована річна відсоткова ставка, умови проекту договору, фінансовий стан банку-претендента, наявність досвіду з розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів на депозитних рахунках.
24. У разі, якщо було виявлено декількох претендентів на перемогу в конкурсі, робоча група може прийняти рішення про визначення декількох переможців та розміщення коштів у відповідних банківських установах в рівних частках або про проведення другого туру конкурсу.
25. У разі прийняття рішення про проведення другого туру конкурсу робоча група затверджує перелік банків-учасників конкурсу для участі в другому турі та надсилає їм лист із запрошенням підтвердити або покращити свої конкурсні пропозиції.
26. Строк подання конкурсних пропозицій під час другого туру конкурсу встановлюється робочою групою, але не може перевищувати 5 робочих днів з дня прийняття робочою групою рішення про проведення другого туру конкурсу.
27. Робоча група визначає переможця конкурсу та надає на затвердження виконавчому комітету міської ради пропозиції щодо укладення депозитного договору.
28. Протягом 3 робочих днів після прийняття рішення виконавчим комітетом міської ради про визнання переможця конкурсу учасникам конкурсу надсилається повідомлення про результати конкурсу.
29. Договір з переможцем конкурсу повинен бути укладений протягом 5 робочих днів з дати відправлення повідомлення про результати конкурсу.
30. У разі, коли договір не укладено протягом зазначеного терміну, робоча група може продовжити термін його укладання, але не більше, ніж на 5 робочих днів, або скасувати результати конкурсу щодо цього переможця та повторно визначити найкращу конкурсну пропозицію з тих, які не були відхилені.
31. Тимчасово вільні кошти бюджету міста перераховуються з рахунків бюджету міста, відкритих в органах Державного казначейства, на депозитні рахунки, відкриті фінансовим управлінням міської ради в банківських установах-переможцях конкурсу.
32. Відсотки, одержані від розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках, зараховуються до бюджету міста і використовуються відповідно до законодавства.

 

  Заступник керуючого справами
виконкому ради, начальник відділу
організаційної та кадрової роботи
виконкому ради О.В.Савенко

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
09.07.2008 № 290

ПОЛОЖЕННЯ
про робочу групу по відпрацюванню пропозицій банківських установ
на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя

1. Робоча група по відпрацюванню пропозицій банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя (далі – робоча група) створюється з метою оптимізації та обґрунтування дій щодо розміщення на депозитних рахунках банківських установ тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя.
Тимчасово вільні кошти бюджету міста – це обсяг коштів, який визначається фінансовим управлінням міської ради відповідно до залишків коштів на рахунках загального та спеціального фондів бюджету міста, за вирахуванням суми коштів, необхідних для здійснення фінансування бюджетних установ і заходів, передбачених у бюджеті міста.
2 . Основними завданнями робочої групи є:
2.1. Організація проведення конкурсу відповідно до Порядку проведення конкурсу серед банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя.
2.2. Підготовка пропозицій виконавчому комітету міської ради щодо укладання депозитних договорів з банківськими установами-переможцями конкурсу.
2.3. Аналіз ситуації на фінансовому ринку та підготовка пропозицій виконавчому комітету міської ради щодо укладання додаткових угод до діючих депозитних договорів (продовження терміну дії договору, зміна відсоткової ставки, поповнення суми вкладу тощо).
3. В межах своїх повноважень робоча група має право звертатися до банківських установ, управління Національного банку України в Запорізькій області з питань, віднесених до завдань робочої групи.
4. До складу робочої групи можуть залучатися секретар міської ради, депутати міської ради, члени виконавчого комітету міської ради, представники відділення Державного казначейства у м. Запоріжжя (за згодою) та заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
5. До складу робочої групи не мають права входити посадові особи та представники учасників конкурсу, їх близькі родичі.
6. Персональний склад робочої групи затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.
7. Робочу групу очолює її голова. У разі відсутності голови робочої групи його обов'язки виконує перший заступник.
8. Документообіг та ведення протоколів засідань робочої групи забезпечує секретар.
9. Організаційною формою роботи робочої групи є засідання, які скликаються за потребою.
10. Засідання робочої групи є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин від її складу.
11. Рішення приймаються робочою групою відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів робочої групи, присутніх на засіданні. За умови рівної кількості голосів голос голови робочої групи є вирішальним.
12. Рішення робочої групи оформляються протоколом, який підписується всіма її членами, які брали участь в голосуванні. У разі незгоди члена робочої групи з її рішенням він може письмово викласти свою позицію, яка додається до протоколу засідання робочої групи.
13. Рішення робочої групи є рекомендаційними для розгляду і врахування в роботі виконавчого комітету міської ради.

 

  Заступник керуючого справами
виконкому ради, начальник відділу
організаційної та кадрової роботи
виконкому ради О.В.Савенко

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
09.07.2008 № 290

Склад
робочої групи по відпрацюванню пропозицій банківських установ на право розміщення на депозитних рахунках тимчасово вільних коштів бюджету міста Запоріжжя

Грищенко
Володимир Феодосійович

перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова робочої групи

 

Каптюх
Юрій Володимирович

секретар міської ради, перший заступник голови робочої групи

 

Малиш
Валентина Іванівна

заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальник фінансового управління міської ради, заступник голови робочої групи

 

Новак
Наталія Володимирівна

заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальник головного економічного управління міської ради, секретар робочої групи

 

 

Члени робочої групи:

Великий
Віктор Іванович

депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету та фінансів (за згодою)

 

Корнієнко
Світлана Анатоліївна

начальник юридичного відділу виконавчого комітету міської ради

 

Устименко
Олена Володимирівна

начальник управління Державного казначейства у м. Запоріжжя головного управління Державного казначейства України в Запорізькій області (за згодою)

 

Фоменко
Наталія Іллівна

 

член виконавчого комітету міської ради (за згодою)

 

Ярмощук
Микола Анатолійович

депутат міської ради (за згодою)

 

 

  Заступник керуючого справами
виконкому ради, начальник відділу
організаційної та кадрової роботи
виконкому ради О.В.Савенко