Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26/06/2008

Рішення виконавчого комітету від 26.06.2008 № 252 «Про затвердження Програми «Функціонування електронного центру правової, економічної і науково-технічної інформації для підтримки малого бізнесу та підприємців-початківців» в рамках забезпечення подальшої діяльності бізнес-інкубатора Запорізького державного центру науково-технічної та економічної інформації»

На виконання рішень Запорізької міської ради від 31.01.2007 № 44 „Про затвердження заходів міської Програми розвитку та підтримки малого підприємництва у м. Запоріжжі на 2007-2008 роки” , від 13.02.2008 № 55 „Про затвердження Програми розвитку та підтримки малого підприємництва у м. Запоріжжі на 2008-2010 роки” та з метою сприяння розвитку малого підприємництва у місті Запоріжжі виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити Програму «Функціонування електронного центру правової, економічної і науково-технічної інформації для підтримки малого бізнесу та підприємців-початківців» в рамках забезпечення подальшої діяльності бізнес-інкубатора Запорізького державного центру науково-технічної та економічної інформації (додаток 1).
2. Затвердити кошторис витрат на реалізацію Програми у сумі 11,0 тис. грн. (додаток 2).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В.

Міський голова Є.Г. Карташов
  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
_______________№______

 

 

ПРОГРАМА
«Функціонування електронного центру правової, економічної та науково-технічної інформації для підтримки малого бізнесу та підприємців-початківців»

 ГОЛОВНИЙ РОЗПОРЯДНИК

 Управління з питань розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради.

МЕТА ПРОГРАМИ

1.  Поліпшення економічних показників господарської діяльності суб'єктів малого підприємництва, розширення взаємодії органів місцевого самоврядування та суб'єктів підприємницької діяльності (далі – СПД).
2.  Сучасна організація інформаційно-методичного забезпечення СПД, надання їм правової, економічної, технічної та довідкової інформації на безкоштовній основі.
3.  Проведення семінарів-практикумів, надання освітніх та консалтингових послуг.

ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

1.  Реалізація конституційного права громадян на доступ до необхідної актуальної і достовірної інформації та реалізації інтелектуального потенціалу.
2.  Підтримка та підвищення ефективності підприємницької діяльності, активізація ділової активності підприємців.
3.  Сприяння правовій та економічній обізнанності підприємницьких структур, субєктів підприємницької діяльності, практична допомога останнім у дотриманні регуляторних актів з підприємницької діяльності, внесення конструктивних пропозицій до органів центральної влади і місцевого самоврядування.
4.  Вивчення та розповсюдження передового досвіду підприємницької діяльності, спрямованої на розвиток вітчизняного виробництва.

 ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

1.  Збільшення кількості активно працюючих підприємницьких структур у м. Запоріжжі, що збільшить суми надходжень до місцевого бюджету.
2.  Покращання показників зайнятості населення.
3.  Здійснення суб'єктами підприємництва господарської діяльності у законодавчому полі, що дозволить їм знизити економічні ризики.
4.  Розширення можливостей підприємців, особливо початківців, започатковувати власний бізнес, підвищувати свою кваліфікацію, ділову активність, використовувати передовий досвід.
5.  Розширення можливостей підприємців отримати кредити та інвестиції на ведення підприємницької діяльності.

ОРГАНІЗАТОРИ ПРОГРАМИ

1.  Запорізький міський фонд підтримки підприємництва.
2.  Запорізький державний центр науково-технічної і економічної інформації.
3.  Запорізький міський центр зайнятості.

ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

1.  Кошти у сумі 11,0 тис. грн. , передбачені рішенням міської ради від 13.02.2008 № 55 «Про затвердження Програми розвитку та підтримки малого підприємництва у м. Запоріжжі на 2008-2010 роки».
2.  Залучення коштів з позабюджетних джерел (благодійні внески тощо).
3.  Використання інших джерел, що не суперечать чинному законодавству.

Керуючий справами
виконкому ради
Є.О.Семенков
  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
___________№ _____

Кошторис витрат

на реалізацію програми «Функціонування електронного центру правової, економічної і науково-технічної інформації для підтримки малого бізнесу та підприємців-початківців» в рамках забезпечення подальшої діяльності бізнес-інкубатора Запорізького державного центру науково-технічної та економічної інформації
1. Розробка та створення веб-сайту – 5300,00 грн.
2. Витрати, пов'язані з абонентським обслуговуванням системи „Ліга-Еліт” – 3500,00 грн.
3. Оплата семінарів-практикумів для підприємців-початківців – потенційних користувачів електронним центром – 2200,00 грн.
Разом : 11000,00 грн.

Керуючий справами
виконкому ради
Є.О.Семенков