Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/06/2008

Рішення міської ради від 25.06.2008 № 37 «Про звернення депутатів до Кабінету Міністрів України про передачу у комунальну власність м. Запоріжжя підземних мереж ВАТ «Укртелеком»»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи прагнення місцевої громади м. Запоріжжя до правильного розподілу майна та запобігання несправедливому відчуженню власності держави, набутої за кошти бюджету, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Прийняти звернення депутатів міської ради до Кабінету Міністрів України про передачу у комунальну власність м. Запоріжжя підземних мереж ВАТ «Укртелеком» (додається).
2.  Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та постійну комісію міської ради з питань життєзабезпечення (робота галузей міського господарства) (Саатов Д.М.).

Міський голова Є.Г. Карташов

Звернення депутатів міської ради до Кабінету Міністрів України
про передачу у комунальну власність м. Запоріжжя
підземних мереж ВАТ «Укртелеком»

ВАТ «Укртелеком» успадкував від колишньої єдиної телекомунікаційної мережі СРСР всі телекомунікаційні канали та лінії зв'язку, телефонні каналізаційні ресурси, всі розподільчі дротові (кабельні) мережі та міжміські канали передачі даних по всій території України, сотні кілометрів кабелю зв'язку та інші ресурси телекомунікаційних мереж України. На сьогоднішній день такий потенціал складає всю телекомунікаційну мережу загального користування України, він є стратегічно важливим для держави і, на нашу думку, не може цілісним комплексом належати будь-якій приватній, або частково приватній структурі.
Одним з найважливіших аспектів процесу приватизації ВАТ «Укртелеком», що безпосередньо стосується місцевих громад, є питання приналежності каналізаційних комунікацій і вирішення проблеми власності щодо цих мереж.
Цілком логічно визнати, що телефонна каналізація є комунальною спорудою загального користування. Вона повинна обслуговуватися на місцевому рівні спеціалізованим комунальним підприємством та бути одним із суттєвих джерел поповнення місцевого бюджету. Утримання такого ресурсу є не тільки питанням економікі, а й державної безпеки, зокрема, цілісності і незалежності державних мережевих ресурсів.
Передача підземних мереж у комунальну власність дозволить усунути всі спірні питання, що наразі мають місце серед операторів, які претендують на користування каналізаційними ресурсами. Це також дозволить поставити крапку у нагальному питанні недобросовісної конкуренції з боку тих або інших оператор і в зв'язку, що зацікавлені в оренді телекомунікаційних потужностей.
Питання потребує юридичного обгрунтування, внесення змін до низки законодавчих актів та приписів.
Враховуючи вищевикладене, ми, депутати Запорізької міської ради, пропонуємо Кабінету Міністрів України розглянути можливість передачі у комунальну власність підземних мереж «Укртелекому».

 

 

Звернення прийнято рішенням міської ради
від 25.06.2008 №37
м. Запоріжжя

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення