Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/06/2008

Рішення міської ради від 25.06.2008 № 39 «Про затвердження Положення про проведення конкурсу по визначенню інвесторів проведення комплексної реконструкції територій»

Керуючись Законами України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду», з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері житлового будівництва та ефективного використання земельного фонду міської ради, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Положення про проведення конкурсу по визначенню інвесторів проведення комплексної реконструкції територій (додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченко С.М. та постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації і земельних відносин (Таран Р.О.).

Міський голова Є.Г. Карташов
  ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення міської ради
25.06.2008_№_39

П О Л О Ж Е Н НЯ
про проведення конкурсу по визначенню інвестора
проведення комплексної реконструкції території

1.  Загальні положення.

1.1. Положення розроблено з дотриманням вимог Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про планування і забудову територій”, «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду», Земельного Кодексу України та визначає порядок підготовки та проведення конкурсу по визначенню інвестора проведення комплексної реконструкції території.
1.2. Метою проведення конкурсу по визначенню інвестора проведення комплексної реконструкції території є визначення переможця – особи, яка запропонує найкращі пропозиції щодо використання земельних ділянок, що належать територіальній громаді міста та запропонує найбільш вигідні умови, в цілях реалізації генерального плану розвитку міста Запоріжжя.
1.3. Переможцю конкурсу надається право проведення комплексної реконструкції території у відповідності до вимог чинного законодавства.

2. Підготовка до проведення конкурсу.

2.1. Організаційну роботу щодо підготовки та проведення конкурсу по визначенню інвестора проведення комплексної реконструкції території здійснює головне управління архітектури та містобудування міської ради.
2.2. Головне управління архітектури та містобудування міської ради, за дорученням виконавчого комітету Запорізької міської ради, готує проект розпорядження міського голови про створення конкурсної комісії проведення конкурсу по визначенню інвестора проведення комплексної реконструкції території.
2.3. До складу конкурсної комісії залучаються представники:
- виконавчого комітету Запорізької міської ради (заступник міського голови, якому підпорядковані питання містобудування та землеустрою – голова комісії);
-  постійної комісії міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин;
-  головного управління архітектури та містобудування міської ради;
-  управління земельних ресурсів м. Запоріжжя Запорізької області (за згодою);
-  Державного проектного інституту “Запоріжцивільпроект”(за згодою);
-  комунального підприємства “Управління капітального будівництва”;
-  комунального підприємства “Градпроект”;
-  головного економічного управління міської ради;
-  юридичного відділу виконкому міської ради;
- районної адміністрації міської ради за територіальною належністю;
2.4. Після затвердження розпорядженням міського голови складу конкурсної комісії, конкурсна комісія на своєму засіданні розглядає матеріали, які подані головним управлінням архітектури та містобудування міської ради, затверджує умови конкурсу та визначає дату його проведення.
2.5. Конкурсна комісія не пізніше, як за 30 календарних днів до дати проведення конкурсу, оприлюднює в газеті “Запорізька Січ” і на сайті Запорізької міської ради відомості про конкурс.
2.6. Обов'язковими для оприлюднення є такі відомості:
-  найменування організатора конкурсу, його адреса і контактні телефони;
-  умови конкурсу;
-  термін прийняття заяв;
-  дата проведення конкурсу.
2.7. Реєстрація для участі у конкурсі проводиться зі дня оприлюднення інформаційного повідомлення у засобах масової інформації та припиняється за один робочий день до дати проведення конкурсу.
2.8. Для реєстрації, як учасників конкурсу, юридичні та фізичні особи сплачують визначений конкурсною комісією реєстраційний внесок.
2.9. Юридична або фізична особа, яка подає заяву на участь у конкурсі, є заявником. Заява на участь у конкурсі надається згідно з затвердженою формою. Бланк заяви заповнюється організатором конкурсу.
2.10. Зацікавлені в участі у конкурсі юридичні та фізичні особи після оплати реєстраційного внеску, одержують інформаційний пакет, який містить такі матеріали:
-  умови конкурсу;
-  порядок проведення конкурсу;
-  схему території;
-  проект договору про участь у конкурсі;
2.11. До участі у конкурсі не допускаються підприємства (організації), які:
-  визнані банкрутами;
-  знаходяться у стадії ліквідації;
-  припинили свою господарську діяльність.
2.13. Між заявником та міськвиконкомом укладається договір про участь у конкурсі у двох примірниках. Укладання цього договору сторонами є обов'язковою умовою реєстрації заявника, як учасника конкурсу.
2.14. Пропозиції, зобов'язання учасників конкурсу та інші матеріали конкурсу надаються до конкурсної комісії у запечатаних конвертах в строк, визначений конкурсною комісією.

3.  Порядок проведення конкурсу.

3.1. Робочі засідання конкурсної комісії є відкритими (крім процедури голосування по визначенню переможця) та проводяться за наявності 2/3 від загального складу комісії.
3.2. Голова комісії підтверджує, що усі надані до конкурсу конверти збережені та запечатані.
3.3. Рішення про вибір переможця конкурсу приймається при наявності не менш ніж 2/3 голосів присутніх членів комісії.
3.4. Конкурс вважається таким, що не відбувся, коли:
- до закінчення строку подання заяв не надійшло жодної заяви;
- ні одна з поданих пропозицій не відповідає умовам конкурсу.
3.5. У випадку, коли юридична особа, допущена до конкурсу, є єдиним учасником і її пропозиції відповідають всім умовам конкурсу, комісія може визнати її як переможця конкурсу.
3.6. Конкурсна комісія має право, у випадку необхідності, після розгляду пропозицій та матеріалів, які надані учасниками конкурсу, запропонувати додаткові умови та оголосити другий тур конкурсу.
3.7. Комісія має право відкласти винесення остаточного рішення щодо переможця конкурсу, запросивши необхідні експертні висновки.
3.8. Рішення комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії.
3.9. Переможцю конкурсу надається витяг з протоколу конкурсної комісії.
3.10. Подальші дії щодо проведення комплексної реконструкції території проводяться переможцем конкурсу згідно чинного законодавства, враховуючи вимоги Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду».

4. Заключні положення.

4.1. У випадку порушення Положення про проведення конкурсу учасник конкурсу має право звернутися з відповідною заявою до конкурсної комісії.
4.2.Спори, які виникають в результаті проведення конкурсу, вирішуються у встановленому законодавством порядку.

Секретар ради Ю.В. Каптюх
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення