Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/06/2008

Рішення міської ради від 25.06.2008 № 8 «Про впровадження методології оцінки ризику здоров'ю населення м.Запоріжжя від забруднення атмосферного повітря при регулюванні викидів забруднюючих речовин підприємств в атмосферне повітря»

З метою покращення екологічного стану атмосферного повітря в м.Запоріжжя, відповідно до Законів України «Про охорону атмосферного повітря» та «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», згідно Методичних рекомендацій «Оцінка ризику для здоров\'я населення від забруднення атмосферного повітря» затверджених наказом Міністерства охорони здоров\'я України від 13.04.2007 № 184, у відповідності до угоди про творчу наукову співпрацю між інститутом гігієни та медичної екології ім.О.М.Марзеєва академії медичних наук України, Державним закладом “Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна станція” та Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області від 29.11.2005 № 111/1, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Запровадити методологію оцінки ризиків здоров\'ю населення від забруднення атмосферного повітря, як захід по регулюванню викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами промислових підприємств на території м.Запоріжжя.
2. Рекомендувати Державним закладам “Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна станція”, “Запорізька міська санітарно-епідеміологічна станція” у I півріччі 2008 року розробити Положення щодо впровадження методології оцінки ризику здоров\'ю населення від забруднення атмосферного повітря м.Запоріжжя.
3. Рекомендувати Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області, Державним закладам “Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна станція” та “Запорізька міська санітарно-епідеміологічна станція”:
3.1. Забезпечити виконання Положення щодо впровадження методології оцінки ризику здоров\'ю населення від забруднення атмосферного повітря в м.Запоріжжі;
3.2. Видавати дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами промислових підприємств м.Запоріжжя з урахуванням оцінки ризику та заходів по його зменшенню.
4. Рекомендувати Державній гідрометеорологічній службі “Запорізький обласний центр з гідрометеології” надавати виконавцям робіт з розрахунку оцінки ризиків необхідну інформацію.
5. Управлінню з питань екології міської ради, головному управлінню архітектури та містобудування міської ради забезпечити технічний супровід інформаційної картографічної системи.
6. Управлінню охорони здоров\'я міської ради на основі матеріалів з оцінки ризиків розробити пропозиції щодо профілактики екологозалежної патології населення м.Запоріжжя.
7. Рекомендувати промисловим підприємствам міста, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, прийняти участь у роботі з оцінки ризиків здоров\'ю населення в м.Запоріжжі.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та постійну комісію міської ради по екології (Завгородня Л.І.).

Міський голова Є.Г.Карташов
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення