Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/04/2008

Рішення міської ради від 23.04.2008 № 20 «Про деякі заходи по контролю за розповсюдженням та виробництвом на території міста Запоріжжя генетично модифікованої продукції»

Керуючись частиною 1 статті 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у відповідності до Закону України «Про захист прав споживачів», Закону України «Про дитяче харчування», Постанови Кабінету Міністрів України № 1330 від 21 листопада 2007 р. «Питання маркування сільськогосподарських товарів, вироблених із застосуванням генетично модифікованих організмів», в цілях запобігання безконтрольного розповсюдження та виробництва на території міста Запоріжжя продукції, що містить генетично модифіковані компоненти рослинного та тваринного походження, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Виконавчому комітету Запорізької міської ради забезпечити:
1.1. контроль за розповсюдженням та виробництвом генетично модифікованих продуктів харчування;
1.2. проведення комплексних заходів, спрямованих на підвищення інформованості населення про результати наукових досліджень у царині генної інженерії та факторах впливу генетично модифікованої продукції на організм людини;
1.3. вимагати від державного закладу „Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна станція”, управління ветеринарної медицини Запорізької області, державного підприємства „Запорізький регіональний державний центр стандартизації, метрології та сертифікації”:
- посилити контроль за розповсюдженням та виробництвом генетично модифікованих продуктів харчування та їх реалізацію тільки за наявності відповідного маркування і зазначення якісного складу;
- провести комплексні заходи, спрямовані на підвищення інформованості населення про результати наукових досліджень в області генної інженерії та фактори впливу генетично модифікованої продукції на організм людини.
2. Здійснювати реалізацію генетично модифікованих продуктів харчування при наявності відповідного маркування із зазначенням якісного складу таких продуктів.
3. Заборонити використовувати для дитячого харчування продукти, які містять генетично модифіковані компоненти, у закладах освіти, медицини, таборах відпочинку, санаторіях, дитячих кафе тощо, а також під час проведення спортивних змагань та розважальних заходів з участю дітей.
4. Виконавчому комітету Запорізької міської ради опрацювати питання створення структурного підрозділу з питань захисту прав споживачів у відповідності до ст. 28 Закону України „Про захист прав споживачів”.
5. Передбачити в місцевому бюджеті кошти на створення у м. Запоріжжі спеціальної лабораторії з дослідження продуктів харчування на предмет наявності у них генетично модифікованих організмів.
6. Опублікувати прийняте рішення у газеті Запорізької міської ради «Запорозька Січ».
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань розвитку підприємництва, торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів (Котов В.І.).

Міській голова Є.Г. Карташов
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення