Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/04/2008

Рішення виконавчого комітету від 22.04.2008 № 158 «Про упорядкування організації азартних ігор»

До виконавчого комітету міської ради надходить велика кількість скарг мешканців, незадоволених зростанням мережі гральних закладів на території міста.
Підприємства торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування населення перетворюються на заклади грального бізнесу. Квартири перших поверхів житлових будинків переводяться до нежитлових приміщень і також використовуються під об'єкти грального бізнесу. В теперішній час в місті функціонують 254 гральних заклади, за 2007 рік зріст кількості таких об\'єктів склав 31%.
Збільшення кількості гральних закладів погіршує умови для відпочинку мешканців міста в нічний час, негативно впливає на молоде покоління, сприяє зростанню криміногенної ситуації, що викликає занепокоєння органів місцевого самоврядування.
Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до Наказу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства фінансів України від 18.04.2006 № 40/374 „Про затвердження Ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор і Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор” та розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 17.01.2008 № 10 „Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів та контролю за їх додержанням”, з метою впорядкування роботи об'єктів грального бізнесу, забезпечення дотримання норм чинного законодавства виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради, головному управлінню архітектури та містобудування міської ради у відповідності до покладених обов'язків керуватись Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у Запорізькій області, затвердженими розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації від 17.01.2008 № 10.
2. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради:
2.1. До 01.06.2008 узагальнити інформацію щодо мережі існуючих стаціонарних об\'єктів грального бізнесу.
2.2. Направити дислокацію стаціонарних об\'єктів грального бізнесу до Державної податкової адміністрації у Запорізькій області, міського управління УМВС України в Запорізькій області та Державного підприємства „Запорізький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” для здійснення контролю згідно з наданими повноваженнями.
2.3. Підготувати звернення до Верховної Ради України з питання розгляду законопроекту про винесення закладів грального бізнесу за межі населених пунктів.
3. Районним адміністраціям міської ради активізувати роботу робочих груп щодо звільнення територій районів від самовільно встановлених поза межами приміщень гральних автоматів.
4. Запропонувати ВАТ „Запоріжжяобленерго” забезпечити відключення гральних автоматів, встановлених поза межами приміщень, від мережі енерго-постачання.
5. Головному управлінню архітектури та містобудування міської ради, Запорізькій міській санітарно-епідеміологічній станції, міському управлінню УМВС України в Запорізькій області та Запорізьким міським електричним мережам у відповідності до наданих повноважень посилити контроль за дотриманням чинного законодавства на об\'єктах грального бізнесу.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В.


Міський голова Є.Г.Карташов
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення