Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/04/2008

Рішення виконавчого комітету від 22.04.2008 № 142 «Про організацію відпочинку та оздоровлення школярів влітку 2008 року»

З метою виконання заходів, передбачених Національною програмою „Діти України”, постанови Кабінету Міністрів України від 16.01.2003 №33 „Про затвердження державної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 року”, відповідної обласної програми, затвердженої сесією обласної ради від 25.04.2003 №12, та необхідністю організації змістовного відпочинку і оздоровлення школярів влітку 2008 року виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити мережу пришкільних таборів відділів освіти районних адміністрацій міської ради та спортивно-оздоровчих і профільних таборів цілодобового перебування закладів освіти (додається).
2. Затвердити вартість харчування однієї дитини в день в таборах цілодобового перебування – 14,95 грн.; в пришкільних таборах – 4,27 грн.; розмір батьківської плати за перебування дитини в пришкільному таборі складає за одну зміну 20% від вартості харчування; звільнити від батьківської плати за перебування дитини в пришкільному таборі та в таборі при позашкільному закладі дітей-сиріт, дітей, які залишились без піклування батьків, дітей з сімей, що потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов\'язків, дітей з малозабезпечених сімей, загальна чисельність яких складає не більше 20% від кількості дітей, що перебувають в таборі.
3. Управлінню освіти і науки міської ради:
3.1. Забезпечити контроль за організацією роботи пришкільних таборів відділів освіти районних адміністрацій міської ради.
3.2. Надати кадрову та методичну допомогу керівництву пришкільних, профільних та базових оздоровчих таборів.
3.3. Організувати навчання педагогів-вихователів, що будуть працювати в пришкільних, профільних та позаміських оздоровчих таборах.
3.4. Забезпечити оздоровлення дітей в літніх дитячих оздоровчих центрах згідно з додатком, розробити та затвердити міським головою положення про оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих центрах.
3.5. Забезпечити організацію змістовного дозвілля та відпочинку школярів міста в період літніх канікул.
4. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради:
4.1. Провести, згідно діючого законодавства, закупівлю послуг з оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних та інших малозабезпечених сімей за кошти міського бюджету на загальну суму 1 473 000 грн., в тому числі:
-   дитячий оздоровчий центр, розташований на березі моря, на суму 642 600 грн.;
-   приміський оздоровчий центр на суму 428 400 грн.;
-   база відпочинку для дітей з багатодітних та інших малозабезпечених сімей на березі моря на суму 201 350 грн.;
-   приміський дитячий оздоровчий центр для дітей-інвалідів з супроводжуючими особами на суму 160 650 грн.
4.2. Передбачити оплату транспортних послуг для проїзду на базу відпочинку та у зворотному напрямку на суму 40 000 грн.
4.3. Укласти договори з надавачами послуг.
5. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі і послуг міської ради спільно з міською санітарно-епідеміологічною станцією провести перевірку готовності харчоблоків дитячих оздоровчих таборів до сезону та встановити контроль за своєчасним забезпеченням вказаних таборів високоякісними продуктами і організацією дитячого харчування впродовж оздоровчого періоду.
6. Управлінню охорони здоров\'я міської ради забезпечити пришкільні, профільні та позаміські оздоровчі табори кваліфікованими медичними кадрами (лікарі-педіатри, лікарі-стоматологи та медичні сестри) відповідно до їх заявок.
7. Міському управлінню УМВС України в Запорізькій області вжити заходів щодо запобігання правопорушень в місцях дислокації дитячих оздоровчих таборів.
8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.

Міський голова Є.Г.Карташов

 

Додатки до рішення виконавчого комітету від 22.04.2008 №142 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення