Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22/04/2008

Рішення виконавчого комітету від 22.04.2008 № 143 «Про заходи щодо підготовки до нового навчального року і роботу навчально-виховних закладів міста в осінньо-зимовий період 2008-2009 років»

З метою забезпечення функціонування навчально-виховних закладів міста в новому 2008-2009 навчальному році і всебічної підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити перелік навчально-виховних закладів міста, які першочергово потребують проведення капітальних ремонтів за рахунок коштів, виділених на освітню галузь у поточному році (додається).
2. Управлінню освіти і науки міської ради:
2.1. Забезпечити організацію, відповідний технічний нагляд та належний рівень контролю за ходом капітальних ремонтів навчально-виховних закладів міста.
2.2. Забезпечити дотримання керівниками загальноосвітніх навчальних закладів міста всіх типів визначених підходів до формування робочих навчальних планів щодо граничного їх обсягу та в межах виділених асигнувань на утримання навчально-виховних закладів у 2009 році.
2.3. Здійснити проведення експертизи та подальше затвердження робочих навчальних планів ліцеїв, гімназій, колегіумів, спеціалізованих шкіл, приватних загальноосвітніх навчальних закладів, загальноосвітніх навчальних закладів прямого міського підпорядкування та забезпечити контроль за реалізацією інваріантної та варіативної частин затверджених навчальних планів.
2.4. Підготувати пропозиції до управління освіти і науки обласної державної адміністрації щодо затвердження індивідуальних робочих навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів у Міністерстві освіти і науки України.
2.5. З метою забезпечення раціонального формування мережі загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до показників бюджету галузі, організувати до 02.06.2008 затвердження планів набору до перших і десятих класів шкіл міста всіх типів на 2008-2009 навчальний рік та попереднє узгодження мережі класів та груп дошкільних навчальних закладів, забезпечити організований прийом учнів до перших класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів відповідно до чинного законодавства.
2.6. До 15.09.2008 сформувати мережу загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів, класів, груп продовженого дня, дошкільних та позашкільних навчальних закладів відповідно до визначених показників бюджету галузі і винести питання про її затвердження на розгляд виконавчого комітету Запорізької міської ради.
2.7. Забезпечити проведення системних заходів щодо створення умов для організації зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста.
2.8. Заборонити розміщення у приміщеннях функціонуючих дошкільних навчальних закладів класів загальноосвітніх навчальних закладів.
2.9. Вжити заходів щодо відновлення нефункціонуючих групових приміщень у дошкільних навчальних закладах.
2.10. Передбачити впровадження різних форм здобуття дошкільної освіти для дітей 5-річного віку та дітей, які не відвідують дошкільні навчальні заклади.
2.11. Вжити заходів щодо охоплення не менше 2/3 дітей дошкільного віку різними формами дошкільної освіти.
2.12. Забезпечити навчально-виховні заклади міста педагогічними кадрами.
2.13. Провести відповідну змістовно-методичну роботу з педагогічними працівниками міста з питання підготовки до організованого початку 2008-2009 навчального року.
2.14. До 01.09.2008 вирішити питання щодо здійснення оплати послуг закритому акціонерному товариству „Запоріжкнига” за організацію постачання загальноосвітнім навчальним закладам підручників, виготовлених за кошти державного бюджету.
2.15. Сприяти вирішенню питання щодо забезпечення педагогічних працівників-молодих спеціалістів житлом у відомчих гуртожитках.
2.16. Забезпечити контроль за дотриманням натуральних показників споживання енергоносіїв, затверджених рішенням Запорізької міської ради від 18.01.2008 №5 „Про бюджет міста на 2008 рік”, здійснити заходи щодо їх ощадливого споживання в період канікул у загальноосвітніх навчальних закладах та в літній період у дошкільних навчальних закладах.
2.17. Організувати відповідну роботу з підприємствами та установами всіх форм власності, які знаходяться на території міста, щодо надання цільової допомоги загальноосвітнім та дошкільним навчальним закладам для підготовки до нового навчального року.
2.18. Здійснити підготовку автономних котелень закладів освіти до опалювального сезону та забезпечити їх паливом.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.


Міський голова Є.Г.Карташов

 

Перелік закладів, які першочергово потребують ремонту 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення