Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27/03/2008

Рішення виконавчого комітету від 27.03.2008 № 102 «Про підсумки роботи комунальних підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади міста за 2007 рік»

Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, на виконання розпоряджень міського голови від 26.05.2005 №552р „Про підвищення ефективності управління комунальними підприємствами м.Запоріжжя”, від 16.01.2007 №14р „Про організацію перевірок фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності територіальної громади міста у 2007 році” для упорядкування і контролю за діяльністю комунальних підприємств та контролю за одержанням і використанням прибутку комунальними підприємствами міста Запоріжжя виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1.   Доповідну записку про підсумки роботи комунальних підприємств за 2007 рік взяти до відома (додається).
2.   Відмітити позитивну роботу підприємств: КАТП –082801 “Комунсантрансекологія” (Козак А.А.), КП НПФ “КОММІТ” (Воронін В.П.), КП “ЦПКтаВ “Дубовий гай” (Захаров В.О.), КП “ВРЕЖО №3” (Маєр Ф.М.), КП “ВРЕЖО №5” (Іщенко Л.Г.), КП “ВРЕЖО №6” (Гавріков О.О.), КП “ВРЕЖО №11” (Івасюк Л.М.), КП “Комбінат комунальних підприємств Жовтневого району” (Палаткін О.С.), КП “Преса” (Шевцова О.І.), КП „Управління капітального будівництва” (Сухомлин І.П.), КП ЕЗО “Запоріжміськсвітло” (Петров В.В.), КП “Запоріжринок” (Югаєв М.В.), КП „Запорізьке міське інвестиційне агентство” (Овчаренко О.А.).
3. Відмітити збиткову діяльність підприємств: КП “Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів” (Наріженко О.О.); Концерн “Міські теплові мережі” (Лайтерман І.А.); ЗКП МЕ “Запоріжелектротранс” (Риженьких М.В.); КП “ВРЕЖО № 1” (Плечун А.М.); КП “ВРЕЖО №2” (Шмалій Л.М.); КП “ВРЕЖО №10” (Колесник Є.Я.); КП “ВРЕЖО №13” (Рябко О.М.); КП “РЕПОГ” (Тихомиров С.О.); КП “Титан” (Бобков К.М.); КРБП “Зеленбуд” (Кауров В.Є.); КП “Паркування” (Вільяльд В.Г.); КП “Сприяння” (Кікеєва Д.В.); КП “Теплові мережі Заводського району” (Кирпа Б.В.); ДКП “Бюро обміну житлової площі” (Христич С.В.); КП “Муніципальна телевізійна мережа” (Тупилко Р.П.).
4.Керівникам виконавчих органів ради:
4.1. Систематично здійснювати аналіз ефективності використання комунального майна, закріпленого за підзвітними комунальними підприємствами.
4.2. Проводити систематичний аналіз фінансово-господарської діяльності, в тому числі, наявності та погашення заборгованості по заробітній платі.
4.3. Протягом 2008 року здійснити перевірки фінансово-господарської діяльності підзвітних комунальних підприємств із залученням фахівців головного економічного управління, управління комунальної власності та фінансового управління міської ради згідно з графіком, затвердженим розпорядженням міського голови від 11.02.2008 №95р “Про організацію перевірок фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності територіальної громади міста у 2008 році”.
5. Керівникам виконавчих органів міської ради спільно з керівниками комунальних підприємств міста:
5.1. Забезпечити контроль за своєчасними розрахунками підзвітних комунальних підприємств з бюджетами всіх рівнів.
5.2. Розробити та вжити заходи на комунальних підприємствах щодо своєчасного погашення дебіторської заборгованості.
5.3. Забезпечити виконання керівниками підзвітних комунальних підприємств рішення виконавчого комітету міської ради від 28.07.2005 №243 „Про затвердження Порядку поетапного створення та введення в дію єдиної автоматизованої системи управління фінансовими ресурсами комунальних підприємств” (із змінами та доповненнями) та рішення виконавчого комітету міської ради від 27.07.2005 №244 „Про затвердження Порядку структури, складу і компетенції органів управління підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади міста та контроль за його виконанням” (із доповненнями).
5.4. Розробити план заходів щодо виведення підприємств із збитковості, якщо така має місце. Про вжиті заходи доповісти на засіданні виконавчого комітету міської ради, на якому буде заслуховуватися проект рішення про підсумки роботи комунальних підприємств за І півріччя 2008 року.
6. Керівникам комунальних підприємств:
6.1. Погодити з галузевими управліннями та головним економічним управлінням міської ради до 01.12.2008 фонд оплати праці на 2009 рік та встановити контроль за його зростанням на підприємствах.
6.2. Своєчасно вносити зміни до фінансових планів підприємств у поточному році.
6.3. Впровадити єдину автоматизовану систему управління фінансовими ресурсами в частині бюджету доходів та витрат до 01.12.2008.
6.4. Надати до 01.09.2008 на погодження головному економічному управлінню міської ради та галузевим управлінням міської ради за підпорядкуванням фінансові плани підприємств на 2009 рік.
7. Головному економічному управлінню та відповідним управлінням міської ради, в підпорядкуванні яких знаходяться комунальні підприємства, відпрацювати питання щодо встановлення під час формування та затвердження фінансових планів на 2009 рік комунальних підприємств граничний обсяг їх витрат; обмеження витрат на придбання та утримання легкових автотранспортних засобів; суму витрат на зв\'язок; суму витрат на благодійну, спонсорську та іншу допомогу.
8. Головному економічному управлінню міської ради:
8.1. Утворити робочу групу із залученням депутатів міської ради з питання заслуховування фінансових планів комунальних підприємств на 2009 рік.
8.2. Встановити системний контроль за впровадженням в дію єдиної автоматизованої системи управління фінансовими ресурсами комунальних підприємств.
9. Управлінню комунальної власності міської ради:
9.1. Визначити майновий стан підприємств, які не звітують до державних органів виконавчої влади та головного економічного управління міської ради.
9.2. До 01.07.2008 винести на затвердження перелік підприємств, які знаходяться у комунальній власності міської ради на засідання виконавчого комітету міської ради.
10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В.

 

Міський голова Є.Г.Карташов

 

 Додатки до рішення виконавчого комітету міської ради від 27.03.2008 №102

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення