Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/02/2008

Рішення виконавчого комітету від 28.02.2008 № 59 «Про затвердження Положення про міську Премію “Обдаровані діти” в галузі мистецтва»

Керуючись ст. 32 Закону України “Про місцеве самоврядування”, ст.20 Закону України “Про позашкільну освіту”, постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2002 №378 “Про затвердження Програми розвитку позашкільних навчальних закладів на 2002-2008 роки”, з метою сприяння реалізації державної політики у галузі мистецької освіти дітей і молоді, які виявили здібності і прагнення до творчості, створення умов для розвитку їх талантів виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити Положення про міську Премію “Обдаровані діти” в галузі мистецтва /додається/.
2. Управлінню культури міської ради /Черниш І.В./:
2.1. Здійснювати організаційну роботу щодо підготовки і проведення міських конкурсів та фестивалів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м.Запоріжжя та сприяти їх участі у всеукраїнських та міжнародних творчих змаганнях.
2.2. Організовувати інформування директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м.Запоріжжя про порядок присвоєння міської Премії “Обдаровані діти” в галузі мистецтва.
2.3. Проводити щорічно організаційні заходи щодо визначення лауреатів міської Премії “Обдаровані діти” в галузі мистецтва.
2.4. Передбачати щорічно при затвердженні кошторисів на відповідний період видатки на зазначені цілі в межах виділених асигнувань на галузь культури.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.


Міський голова Є.Г.Карташов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого
комітету міської ради
28.02.2008 № 59/2

Положення
про міську Премію “Обдаровані діти” в галузі мистецтва

1. Загальні положення

1.1. Міська Премія “Обдаровані діти” в галузі мистецтва (далі – Премія) встановлюється з метою підтримки обдарованих дітей, розвитку їх творчих здібностей та відзначення високих показників у роботі, професійної майстерності їх викладачів.
1.2. Претендентами на отримання Премії можуть бути учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів віком від 12 до 17 років та їх викладачі.
1.3. Щорічно присуджується не більше 8 Премій учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та 8 Премій їх викладачам на загальну суму 5320 грн., у тому числі: учням по 275 грн., викладачам по 390 грн. Премія виплачується одноразово.

2. Строки та порядок висування претендентів

2.1. Кандидатури на отримання Премії висуваються директорами початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м.Запоріжжя.
2.2. До управління культури міської ради подаються до 27 березня поточного року такі документи:
- клопотання про присудження Премії;
- інформація про претендентів: прізвище, ім'я, по-батькові, дата, місяць і рік народження, місце навчання, домашня адреса та телефон, копія ідентифікаційного коду;
-   творчі характеристики та інформація про досягнення учнів.

3. Порядок визначення лауреатів Премії

3.1. Наказом начальника управління культури міської ради створюється конкурсна комісія з призначення Премії /далі – конкурсна комісія/.
До складу конкурсної комісії входять:
-   начальник управління культури міської ради;
-   заступник начальника управління культури міської ради;
-   начальник відділу бібліотечної роботи та музично-естетичного виховання дітей управління культури міської ради;
-   головний бухгалтер централізованої бухгалтерії управління культури міської ради;
-   директори початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.
3.2. Основними критеріями для оцінки наданих матеріалів є:
- досягнення претендента в міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, фестивалях та виставках;
- творча індивідуальність претендента, його професійна майстерність.
3.3. Засідання комісії з розгляду матеріалів проводиться не пізніше 2 квітня поточного року. Рішення оформлюється протоколом, на підставі якого видається наказ начальника управління культури міської ради.
3.4. Нарахування та виплата Премії здійснюються на підставі наказу начальника управління культури міської ради через централізовану бухгалтерію.
3.5. Премія та диплом вручаються в урочистій обстановці.

Керуючий справами
виконкому ради
О.Я.Урвачова
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення