Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28/02/2008

Рішення виконавчого комітету від 28.02.2008 № 59 «Про затвердження Положення про міські премії до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва»

Керуючись статтею 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Указом Президента України "Про Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва" та з метою сприяння розвитку професійного мистецтва, самодіяльної народної творчості шляхом підтримки працівників культури та мистецтва виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити Положення про міські премії до Всеукраїнського дня працівників та аматорів народного мистецтва /додається/.
2. Управлінню культури міської ради /Черниш І.В./:
2.1. Проводити щорічно організаційні заходи щодо визначення лауреатів міської премії до Всеукраїнського дня працівників та аматорів народного мистецтва.
2.2. Передбачати щорічно при затвердженні кошторисів на відповідний період видатки на зазначені цілі в межах виділених асигнувань на галузь культури.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С.


Міський голова Є.Г.Карташов

  ЗАТВЕРДЖЕНО:
Рішення виконавчого
комітету міської ради
28.02.2008 № 59/1

Положення
про міські премії до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного
мистецтва.

1. Загальні положення

1.1. Міські премії (далі - премії) до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва встановлюються з метою сприяння розвитку професіонального мистецтва, самодіяльної народної творчості, подальшого вдосконалення системи естетичного виховання у м.Запоріжжі та сприяння формуванню позитивного іміджу працівника культури у суспільстві шляхом матеріальної підтримки працівників культури та мистецтва, визнання особистого вкладу в розвиток культури окремих митців.
1.2. Претендентами на премії можуть бути працівники закладів культури і мистецтва, викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Особи, яким премія до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва вже була присуджена, можуть бути висунуті повторно, але не раніше, ніж через 3 роки.
1.3. Премії встановлюються у таких номінаціях:
1.3.1. За досягнення у галузі театрального мистецтва (одна).
1.3.2. За досягнення у розвитку естетичного виховання (шість).
1.3.3. За досягнення у розвитку аматорського мистецтва (три).
1.3.4. За досягнення у розвитку бібліотечної справи (чотири).
1.3.5. За досягнення у розвитку кінематографії (одна).
1.4. Щорічно присуджується не більше п'ятнадцяти премій на загальну суму 35532 грн. Сума однієї премії становить 2368 грн. 80 коп. (дві тисячі триста шістдесят вісім) з урахуванням нарахувань на них.

2. Строки та порядок висування кандидатів

2.1. Матеріали на здобуття премій подаються керівниками закладів культури і мистецтв до 01 березня поточного року управлінню культури Запорізької міської ради.
2.2. Кожен заклад може представити на здобуття премії одного претендента у відповідній номінації.
2.3. На здобуття премії подаються:
2.3.1. Лист-подання на кандидата від імені закладу, що його висуває.
У листі-поданні на претендента вказується прізвище, ім'я та по батькові, дата, місяць і рік народження, посада і місце роботи, домашня адреса і контактний телефон та копія ідентифікаційного коду.
2.3.2. Творча характеристика особи із зазначенням творчих здобутків за останній календарний (для початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів - навчальний) рік, почесного звання, інших ознак громадського визнання його діяльності, відповідність критеріям оцінки.
2.3.3. Перелік нагород за підсумками участі у міжнародних, Всеукраїнських, регіональних та обласних конкурсах, фестивалях, інших культурно-мистецьких акціях (ксерокопії дипломів, свідоцтв, витягів з протоколів рішень журі, оргкомітетів, інших підтверджуючих документів).

3. Порядок визначення премій

3.1. Наказом начальника управління культури затверджується склад експертної ради з присудження щорічних премій за досягнення у розвитку культури м.Запоріжжя.
3.2. Переможці визначаються експертною радою після розгляду матеріалів, поданих на здобуття премій. Засідання експертної ради проводиться за два тижні до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
Експертна рада має право на перерозподіл кількості нагороджених у різних номінаціях на підставі аналізу поданих матеріалів.
Рішення експертної ради з присудження премій приймаються простою більшістю голосів, якщо немає простої більшості голосів, голос голови експертної ради є вирішальним. Рішення оформлюється протоколом, на підставі якого видається наказ начальника управління культури міської ради.
Нарахування та виплата премій здійснюється на підставі наказу начальника управління культури міської ради через централізовану бухгалтерію управління культури Запорізької міської ради.
Премії вручаються під час урочистостей з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва на підставі протоколу засідання і рішення експертної ради, затвердженого головою експертної ради.
Лауреатам премій вручаються відповідні дипломи.
3.3 Основними критеріями оцінки внеску претендентів у розвиток культури міста Запоріжжя:
3.3.1. Театральне мистецтво:
- втілення сценічного образу на високому професійному рівні;
- високий художній рівень вистави, застосування сучасних режисерських прийомів, спрямованість вистави на духовне відродження України;
- досягнення у міжнародних, Всеукраїнських, регіональних, обласних творчих конкурсах, фестивалях, оглядах.
3.3.2. Естетичне виховання дітей:
- високий професійний рівень, творча індивідуальність;
- спрямованість діяльності на духовне відродження України;
- досягнення учнів у міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних творчих конкурсах, фестивалях, оглядах.
3.3.3. Аматорське мистецтво (самодіяльна художня творчість, декоративно-прикладне та образотворче мистецтво):
- самодіяльна художня творчість:
- високий рівень виконавської майстерності;
- спрямованість творчості на духовне відродження України, пропаганда кращих зразків пісенної, музичної, хореографічної творчості народів і національних меншин міста Запоріжжя;
- досягнення у міжнародних, Всеукраїнських регіональних, обласних оглядах, конкурсах, фестивалях;

декоративно-прикладне та образотворче мистецтво:
- високий художній рівень, творча індивідуальність;
- спрямованість творчості на духовне відродження України, розвиток традицій народної художньої творчості міста Запоріжжя, досягнення у міжнародних . Всеукраїнських . регіональних, обласних виставках.

3.3.4. Бібліотечна справа:
- сприяння розвитку територіальної громади, соціального партнерства, вплив на формування культурної політики в місті;
- створення комфортних умов для користувачів, забезпечення високого рівня бібліотечного сервісу;
- запровадження інновацій в практику бібліотечної діяльності та використання інформаційних технологій.

3.3.5. Кінематографія:
- запровадження інновацій в практику кінообслуговування населення;
- спрямованість кінообслуговування на духовне відродження України;
- створення комфортних умов для глядачів.

Керуючий справами
виконавчого комітету
міської ради
О.Я.Урвачова

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення