Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/02/2008

Рішення міської ради від 13.02.2008 № 30 «Про затвердження бюджетної Програми „Забезпечення ефективного управління в галузі локальної економічної політики на 2008-2010 роки”»

Керуючись Конституцією України, Бюджетним Кодексом України, Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.09.02 №538-р „Про схвалення Концепції застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі” Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити бюджетну Програму „Забезпечення ефективного управління в галузі локальної економічної політики на 2008-2010 роки” (додаток 1).
2. Затвердити розподіл видатків бюджету м. Запоріжжя на період 2008-2010 роки за бюджетною Програмою по головному економічному управлінню Запорізької міської ради (додаток 2).
3. Програму „Забезпечення ефективного управління в галузі локальної економічної політики на 2007-2009 роки”, яка затверджена рішенням міської ради від 31.01.2007 №38 „Про затвердження бюджетної Програми „Забезпечення ефективного управління в галузі локальної економічної політики на 2007- 2009 роки” зі змінами та доповненнями вважати такою, що втратила чинність в частині показників 2008 – 2009 років.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В. та голову комісії міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів Великого В.І.


Міський голова Є.Г.Карташов

 

Додаток 1
до рішення міської ради
13.02.2008 № 30

Програма
забезпечення ефективного управління в галузі локальної економічної політики на 2008-2010 роки

1.  Головний розпорядник.

Головне економічне управління Запорізької міської ради

  2. Загальні положення.

Головне економічне управління Запорізької міської ради є виконавчим органом Запорізької міської ради. Управління реалізує повноваження виконавчих органів міської ради по проведенню локальної економічної політики, яка спрямована на соціально-економічний розвиток міста, здійснення економічних реформ, координує діяльність управлінь, відділів і комітетів міської ради, відділів соціально-економічного розвитку районних адміністрацій з питань економіки та розвитку території.

3. Законодавча база.

Управління в своїй роботі керується Конституцією України, Бюджетним Кодексом України, Законом України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України «Про стимулювання розвитку регіонів», Законом України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», Законом України «Про ціни та ціноутворення», Постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 №207 „Про затвердження Порядку здійснення запозичень до місцевих бюджетів”.

4. Мета програми.

Забезпечення ефективного управління в галузі локальної економічної політики, яка спрямована на соціально - економічний розвиток міста, здійснення економічних реформ на 2008-2010 роки.

5. Завдання програми.

Забезпечити протягом 2008-2010 років ефективне управління в галузі локальної економічної політики, яка спрямована на соціально-економічний розвиток міста, здійснення економічних реформ, а саме:
- участь у реалізації державної політики у сфері соціально-економічного розвитку;
- участь у формуванні і проведенні державної регіональної політики;
- забезпечення реалізації державної цінової політики;
- сприяння ефективному проведенню економічних реформ;
- підготовка паспортів соціально - економічного розвитку м. Запоріжжя та інвестиційного;
- проведення перевірок та аналіз фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності;
- координація діяльності розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у сфері державних закупівель;
- організація та проведення семінарів та громадських слухань;
- підготовка міських програм та участь у формуванні державних програм; підготовка відповідей на звернення громадян.
- винесення на розгляд проектів рішень міської ради, виконавчого комітету міської ради та розпоряджень міського голови з питань, що належать до компетенції управління.

6. Очікуваний результат.

В результаті виконання даної програми будуть здійснені заходи щодо розробки та реалізації Програми соціально - економічного розвитку, комплексної Програми енергозбереження м. Запоріжжя на 1997-2010 роки, проведення економічних реформ, реалізації державної цінової політики, забезпечення раціонального використання виробничо – технічного і наукового потенціалу міста, його трудових і фінансових ресурсів, проведення громадських слухань та семінарів, а також проведення перевірок фінансово - господарської діяльності підприємств комунальної власності, які сприятимуть збільшенню надходжень до бюджету міста. Очікуване надходження відрахування частки прибутку комунальними підприємствами в 2008 році становитиме 3501,19 тис грн., в 2009 році – 3781,28 тис грн., в 2010 році – 4083,78 тис грн. Підготовка інвестиційного паспорту надасть змогу підвищити інвестиційну привабливість м. Запоріжжя та збільшити обсяги надходжень іноземних інвестицій до міста.

7. Джерела фінансування.

Фінансування на виконання зазначеної програми здійснюється за рахунок коштів загального фонду місцевого бюджету.
Обсяг асигнувань складає:
- на 2008 рік - 1098,200 тис. грн.
- на 2009 рік - 1160,797 тис. грн.
- на 2010 рік - 1224,641 тис. грн.

Секретар ради Ю.В.Каптюх

 

 Розподіл видатків до рішення

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення