Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/02/2008

Рішення міської ради від 13.02.2008 № 51 «Про затвердження Програми ”Забезпечення ефективності управління та контролю за використанням майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя на 2008-2010 роки”»

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, та з метою забезпечення ефективності управління та контролю за використанням майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму „Забезпечення ефективності управління та контролю за використанням майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя” на 2008-2010 роки (додаток 1).
2. Затвердити розподіл видатків бюджету м.Запоріжжя на період 2008-2010 роки за бюджетною програмою по управлінню комунальної власності міської ради (додаток 2).
3. Програму „Забезпечення ефективності управління та контролю за використанням майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м. Запоріжжя на 2007-2009 роки”, яка затверджена рішенням міської ради від 31.01.2007 №40 „Про затвердження програми „Забезпечення ефективності управління та контролю за використанням майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м. Запоріжжя на 2007-2009 роки” зі змінами та доповненнями вважати такою що втратила чинність в частині показників 2008-2009 років.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В. та постійну комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Таран Р.О.).

 

Міський голова Є.Г.Карташов

  Додаток 1
до рішення міської ради
13.02.2008 № 51

ПРОГРАМА
Забезпечення ефективності управління та контролю за використанням майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя на 2008-2010 роки

Головний розпорядник

Управління комунальної власності Запорізької міської ради.

Законодавча база

Бюджетний кодекс, Закон України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розпорядження Кабінету Міністрів від 14.09.02р. №538-р „Про схвалення Концепції застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі”, «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», «Про оренду державного та комунального майна», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», Цивільний та Господарський кодекс України, Тимчасове положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затверджене наказом Міністерства юстиції України від 28.01.2003 №6/5, рішенням Запорізької міської ради від 26.06.1998 №26 «Про затвердження Програми приватизації об'єктів комунальної власності м.Запоріжжя».

Мета Програми

Реалізація повноважень органів місцевого самоврядування в галузі управління об'єктами права комунальної власності, контроль за ефективністю та цільовим використанням майна, облік майна та суб'єктів права комунальної власності, виконання делегованих державою повноважень щодо оформлення прав власності на об'єкти нерухомого майна та переведення житлових приміщень до нежитлового фонду.

  Завдання програми

Забезпечення протягом 2008-2010 років ефективного використання майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді міста, а саме:
- забезпечення діяльності управління комунальної власності міської ради, щодо здійснення делегованих Запорізькою міською радою повноважень по управлінню комунальним майном, врегулюванню майнових відносин поміж суб'єктами комунальної власності;
- організація та проведення передачі об'єктів права комунальної власності в оренду фізичним та юридичним особам;
- розробка пропозицій щодо передачі в оренду майна, внесення їх на розгляд Запорізької міської ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради для формування міської політики управління майном;
- контроль за виконанням умов відповідних договорів оренди майна комунальної власності (перевірки виконання орендних зобов'язань орендарями щодо майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя; здійснення регулювання відносин між орендодавцем і орендарем)
- виконання рішень органів виконавчої влади, Запорізької міської ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради відповідно до повноважень управління;
- підготовка проектів рішень Запорізької міської ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради в межах повноважень, покладених на управління;
- підготовка відповідних документів щодо стягнення заборгованості по орендній плати у порядку, передбаченому чинним законодавством;
- розгляд питань та внесення пропозиції щодо приватизації об'єктів комунальної власності;
- контроль за використанням об'єктів права комунальної власності, які перебувають в оперативному управлінні підприємств, установ та організацій, та контроль за передачею їх в оренду;
- забезпечення публікації матеріалів, пов'язаних з орендою майна;
- вивчення та розгляд звернень, скарг та пропозиції фізичних та юридичних осіб, підготовка висновків і застосування практичних заходів щодо вирішення поставлених в них питань.

Очікуваний результат

Підвищення контрол ю за ефективним використанням майна комунальної власності, утриманням об'єктів права комунальної власності міста в належному санітарно-технічному стані та забезпечення його 100% використання.
Збільшення надходжень до місцевого бюджету від передачі майна права комунальної власності в оренду. З метою залучення додаткових надходжень до місцевого бюджету здійснення заходів щодо організації та проведення конкурсів на право оренди об'єктів нерухомості, які належать територіальній громаді міста.
Посилення контролю та здійснення заходів щодо перерозподілу майна, яке належить територіальній громаді між підприємствами, установами та організаціями, які засновані на майні комунальної власності.
Прийняття до комунальної власності міста об'єктів соціальної інфраструктури. Забезпечення належної реєстрації та захисту прав власності на нерухоме майно фізичних та юридичних осіб міста.
Застосування в роботі управління новітніх баз даних, що забезпечить наявність більш повного обліку майна комунальної власності та суб'єктів господарювання комунальної форми власності.

Джерела фінансування

Фінансування на виконання зазначеної програми здійснюється за рахунок коштів з бюджету міста
Обсяг асигнувань складає:
•  на 2008 рік - 649,200 тис.грн.
•  на 2009 рік – 686,204 тис.грн.
•  на 2010 рік - 723,946 тис.грн.

Секретар ради Ю.В.Каптюх

   

 Розподіл видатків до рішення міської ради від 13.02.2008 №51

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення