Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/02/2008

Рішення міської ради від 13.02.2008 № 52 «Про затвердження Програми „Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності на 2008 – 2010 роки”»

Керуючись Законом України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” та з метою реалізації принципів державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності протягом 2008 року та забезпечення взаємодії представників місцевих дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру, а також з метою удосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму „Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності на 2008 – 2010 роки” (додаток 1).
2. Затвердити розподіл видатків бюджету м. Запоріжжя на період 2008 – 2010 роки за бюджетною програмою по відділу по роботі з документами дозвільного характеру запорізької міської ради (додаток 2).
3. Програму „Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності на 2007 – 2009 роки”, яка затверджена рішенням Запорізької міської ради від 31.01.2007 № 42 „Про затвердження Програми Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності на 2007 – 2009 роки”, зі змінами та доповненнями, вважати такою, що втратила чинність в частині показників 2008 – 2009 років.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В. та постійну комісію міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів (Великий В.І.).

 

Міський голова Є.Г.Карташов

 

Додаток 1
до рішення міської ради
13.02.2008 № 52

Програма
Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного
характеру у сфері господарської діяльності на 2008-2010 роки

1.Головний розпорядник

Відділ по роботі з документами дозвільного характеру Запорізької міської ради є виконавчим органом Запорізької міської ради.

2. Законодавча база

1.  Бюджетний кодекс України.
2.   Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі» від 14.09.2002 №538-р.
3.   Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005 №2806-ІV.
4.   Закон України «Про органи місцевого самоврядування» від 07.06.2001 №2493-ІІІ.
5.   Постанова Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 (із змінами).
6.   Рішення Запорізької міської ради від 22.12.2005 №494 «Про створення центру з видачі документів дозвільного характеру».
7.   Рішення Запорізької міської ради від 25.01.2006 №35 «Про виконання вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

3. Мета програми

Реалізація принципів державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності протягом 2008-2010 років, а саме:
- забезпечення створення законодавчого підґрунтя для проведення глибоких системних змін у дозвільній системі;
- прозорість процедури видачі документів дозвільного характеру;
- розвиток конкуренції;
- захист прав, законних інтересів суспільства, територіальних громад та громадян, життя громадян, охорона навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави;
- додержання рівності прав суб'єктів господарювання під час видачі документів дозвільного характеру;
- запровадження норм щодо встановлення виключно законами необхідності отримання того чи іншого документу дозвільного характеру, а також вимоги до порядку їх отримання;
- запровадження адміністративну відповідальність посадових осіб за порушення процедур видачі дозвільних документів, встановлених законодавством;
- запровадження європейських принципів видачі документів дозвільного характеру, зокрема, принцип організаційної єдності та принцип декларування.

4.  Завдання програми

Основними завданнями Програми «Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності на 2008-2010 роки» є:
1.   Забезпечення в єдиному приміщенні взаємодії та документообігу між адміністраторами, представниками місцевих дозвільних органів та суб ' єктами господарювання;
2.   Надання суб'єкту господарювання вичерпної інформації щодо вимог та порядку одержання документа дозвільного характеру.
3.   Прийняття від суб'єкта господарювання документів, необхідних для одержання документів дозвільного характеру, їх реєстрацію та подання документів відповідним місцевим дозвільним органам.
4.   Здійснення контролю за додержанням посадовими особами місцевих дозвільних органів строків розгляду та порядку видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.
5.   Здійснення організаційного та інформаційного забезпечення проведення представниками місцевих дозвільних органів спільного обстеження об'єкту, на який видається дозвільний документ.
6.   Формування та ведення автоматизованої інформаційної системи Реєстру документів дозвільного характеру.

5.  Очікуваний результат

Реалізація впровадження європейських стандартів при видачі документів дозвільного характеру є одна із пріоритетних напрямків державної політики щодо розвитку підприємництва. Забезпечення протягом 2008-2010 років процесу організації та видачі дозвільних документів суб'єктам господарювання дозволить:
- суттєво - спростити процедуру отримання дозволів;
- в середньому у 2-3 рази скоротити витрати часу підприємців на отримання дозвільних документів;
- зменшити їхні витрати;
- розглянути питання суб'єктів господарювання без їх присутності, в залежності від їх бажання;
- забезпечити прозорість відносин між суб'єктами господарювання, адміністраторами та представниками дозвільних органів;
- забезпечити правовий захист у разі порушення порядку видачі або відмови у отриманні документів дозвільного характеру адміністратором чи дозвільними органами.

6. Джерела фінансування

Фінансування на виконання Програми «Реалізація принципів організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» здійснюється за рахунок надходжень з місцевого бюджету.
Обсяг асигнувань складає:
-   на 2008 рік – 354,800 тис. грн.;
-   на 2009 рік – 375,024 тис. грн.;
-   на 2010 рік – 395,650 тис. грн.

Секретар ради Ю.В.Каптюх

 

Розподіл видатків до рішення міської ради від 13.02.2008 №52 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення