Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/02/2008

Рішення міської ради від 13.02.2008 № 41 «Про затвердження міської Програми по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2008-2012 роки»

З метою зниження показників аварійності і забезпечення безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя, керуючись Законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про дорожній рух”, „Про благоустрій населених пунктів”, „Про охорону навколишнього середовища”, Постановою Кабінету Міністрів від 14.04.1997 № 341 „Про положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ” Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити міську Програму по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2008-2012 роки (додається).
2. Управлінню з питань внутрішньої політики міської ради через засоби масової інформації довести до відома мешканців міста Запоріжжя Програму по забезпеченню безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2008-2012 роки.
3. Районним адміністраціям міської ради, управлінню транспорту та зв'язку міської ради, управлінню комунального господарства міської ради, управлінню освіти і науки міської ради, комунальному підприємству „Управління капітального будівництва”, відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області вжити заходів щодо безумовного виконання Програми.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та комісію з питань життєзабезпечення міста (робота галузей міського господарства) (Саатов Д.М.).


Міський голова Є.Г.Карташов

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
13.02.2008 № 41

П Р О Г Р А М А
по забезпеченню безпеки руху на вулично - шляховій мережі та залізничних переїздах м. Запоріжжя на 2008-2012 роки

Мета Програми

Метою програми є зниження показників аварійності і забезпечення безпеки руху на вулично-шляховій мережі та залізничних переїздах м.Запоріжжя на 2008-2012 роки.

Завдання Програми

Головними пріоритетами Програми є:
створення безпечних та комфортних умов на вулично-шляховій мережі м.Запоріжжя шляхом здійснення комплексу заходів з удосконалення умов і організації дорожнього руху;
поліпшення якості будівництва нових і утримання вже існуючих міських доріг та залізничних переїздів;
упровадження сучасного обладнання і комплексів керування дорожнім рухом та нагляду за ним;
зміцнення матеріально-технічної бази Державної автомобільної інспекції м. Запоріжжя;
підвищення безпеки пасажирських перевезень;
забезпечення належного рівня інформаційного забезпечення населення з питань стану аварійності, профілактики дорожньо-транспортних пригод та незаконних заволодінь авто- і мототранспортом;
попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму і підви-щення якості навчання населення Правилам дорожнього руху України.

Очікуваний результат Програми

Реалізація заходів програми дозволить:
змінити тенденцію надвисокої небезпеки дорожнього руху;
зменшити соціальні та економічні збитки від дорожньо-транспортних пригод;
підвищити на 10-30 % пропускну спроможність вулиць і доріг;
підвищити ефективність управління безпекою руху (зменшити кількість випадків перевищення швидкості, навмисних порушень Правил дорожнього руху, забезпечити оперативне реагування на виникнення заторів і перешкод у русі та ін.).

Перелік заходів на виконання Програми

1. Організаційні заходи та інформаційне забезпечення.

1.1. Відпрацювати питання доцільності перенесення автобусних маршрутів приміського сполучення з вул. Жуковського (автостанція № 3) на центральний автовокзал.

Відповідальний виконавець: відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області, управління транспорту та зв`язку міської ради.
Термін виконання: 2008 рік.

1.2. Підготувати проект рішення міської ради «Про порядок примусової евакуації транспортних засобів на спеціальні майданчики у разі порушення їх водіями правил паркування, створення перешкод чи блокування проїзної частини вулиць і доріг.

Відповідальний виконавець: управління транспорту та зв`язку міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: 2008 рік.

1.3. Провести повний комплекс робіт, спрямований на вдосконалення дорожніх умов в місцях концентрації ДТП з метою усунення причин їх виникнення.
Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради.
Термін виконання: 2008 – 2012 роки.

1.4. Створити спільно з органами місцевого самоврядування комісії з під-готовки та прийняття іспитів на право керування автотранспортними засобами категорії “Д” (автобусів).

Відповідальний виконавець: відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області, управління транспорту та зв`язку міської ради.
Термін виконання: 2008 рік.
1.5. Своєчасно здійснювати заходи щодо підготовки дорожнього господ-дарства, дорожніх та комунальних організацій до роботи в зимовий період, за- безпечити обстеження автогосподарств, дорожніх, комунальних організацій, вулиць, доріг, дорожніх споруд, залізничних переїздів щодо готовності до експлуатації в зимових умовах.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління комунального господарства, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: щорічно.
1.6. В міських засобах масової інформації (телебачення, радіо, газети) висвітлювати найбільш актуальні проблеми забезпечення безпеки дорожнього руху.
Відповідальний виконавець: управління внутрішньої політики міської ради, управління транспорту та зв`язку міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: щорічно.

1.7.  Підготувати та видати типографським способом бюлетень з інформацією про передові форми профілактики ДТП. Бюлетень направити для практичного використання керівниками підприємств, дорожніх, комунальних організацій, органів освіти.
Проводити спеціальні передачі на телебаченні з запрошенням керівників підприємств і зацікавлених організацій з забезпеченням прямого зв'язку з глядачами.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: щорічно

1.8. На підходах до всіх платних автостоянок та кооперативних гаражів встановити стенди з інформацією та фотоілюстраціями з тематики безпеки руху та списками транспортних засобів, якими незаконно заволоділи правопорушники. Забезпечити відповідно щотижневе та щоквартальне поповнення цієї інформації новими матеріалами.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: щорічно

1.9. У відповідності до ст. 20 Закону України “Про дорожній рух” органі-зувати в усіх дошкільних дитячих закладах, загальноосвітніх школах, профтехучилищах навчання дітей Правилам дорожнього руху по відповідним програмам.

Відповідальний виконавець: управління освіти і науки міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.

Термін виконання: щорічно.

1.10. Закріпити за навчальними закладами з метою організації шефської роботи, направленої на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму (зміцнення у навчальних закладах матеріальної бази, обладнання спеціальних класів, кабінетів, тренажерів, куточків безпеки руху, майданчиків для відпрацювання практичних навичок безпечного поводження на вулицях і дорогах, автомістечок, тощо), підприємства, установи, автогосподарства міста.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління освіти і науки
міської ради.
Термін виконання: щорічно.
1.11. Забезпечити організацію спільної роботи навчальних закладів та підприємств, установ, організацій, які опікуються навчальними закладами, щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління освіти і науки
міської ради.
Термін виконання: щорічно.
1.12. Організувати проведення на телебаченні дитячих тематичних передач, вікторин, ігор та ін., не менше одного разу на квартал.
Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління освіти і науки міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: щорічно.

1.13. З метою практичного вивчення Правил дорожнього руху реконструювати дитячі автомістечка в Комунарському, Заводському, Ленінському та Орджонікідзевському районах.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління освіти і науки міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: 2008- 2012 роки.

1.14. Запровадити постійний контроль за режимом роботи водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення, проведення передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв і перевірку технічного стану рухомого складу.

Відповідальний виконавець: відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області, глававтотрансінспекція на автомобільному транспорті в Запорізькій області, управління транспорту та зв`язку міської ради.
Термін виконання: щорічно.

1.15. Відповідно до вимог КДП 204/12–Україна 240-95 облаштувати зупинки громадського транспорту дорожніми знаками: 5.41 “Місце зупинки автобусу”, 5.42 “Місце зупинки трамваю“, 5.43 “Місце зупинки тролейбусу” та 5.44 “Місце зупинки таксі”, дорожньою розміткою з зносостійких матеріалів та встановити поруч з зупинками дорожні знаки 5.35.1 (2) “Пішохідний перехід”.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради.
Термін виконання: щорічно.

1.16. Здійснювати нагляд за дотриманням водіями-перевізниками пасажирів Правил дорожнього руху, технічним станом рухомого складу та комплектації транспортних засобів. Щомісячно інформувати міськвиконком про виявлені порушення.

Відповідальний виконавець: відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.
Термін виконання: щорічно.

2. Технічні заходи по удосконаленню умов і організації дорожнього руху, поліпшення стану утримання вулично-шляхової мережі.

2.1. Виготовити проектно-кошторисну документацію та побудувати світлофорні об`єкти на перехрестях:
вул. Сорок років Радянської України - площа Профспілок;
Хортицьке шосе - вул. Калнишевського - дорога на м. Нікополь;
вул. Портова – вул. Трегубенка – вул. Рекордна;
вул. Перемоги - пр. Маяковського;
вул. Українська – виїзд від будинку №31 (пішохідно–визивний пристрій);
пр. Леніна - вул. Добролюбова;
вул. Новгородська – вул. Жукова;
Хортицьке шосе – вул. Рубана;
вул. Новокузнецька – вул. Гаврилова;
автомобільна дорога Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта – вул. Базова;
пр. Леніна – вул. Пролетарська;
вул. Чумаченка – вул. Північнокільцева;
вул. Чумаченка – вул. Олімпійська;
вул. Адм.Нахімова – вул. 14 Жовтня;
вул. Щаслива – ринок «Правобережний» (пішохідно–визивний пристрій);
Дніпропетровське шосе – вул. Піщана;
вул. Гудименка – зупинка «Школа» (пішохідно–визивний пристрій).

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління комунального господарства міської ради, закрите акціонерне товариство „Символ”.
Термін виконання: 2008-2012 роки.

2.2. Реконструкція пр. Леніна від вул. Чекістів до вул. Горького.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.
Термін виконання: до 2012 року.

2.3. Провести інвентаризацію наявності та стану дорожніх знаків маршрутного орієнтування водіїв транзитного транспорту в м. Запоріжжі. Забезпечити виготовлення цих знаків згідно з розробленою оновленою схемою орієнтування.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, управління комунального господарства міської ради, закрите акціонерне товариство „Символ” .

Т ермін виконання: 2008 рік.

2.4. Реконструкція вул. Гоголя від вул. Червоногвардійської до вул. Ілліча.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.
Термін виконання: до 2012 року.

2.5. Розширити мережу автоматизованої системи керування рухом (АСКР) на вул. Перемоги.

Відповідальний виконавець: управління комунального господарства міської ради, закрите акціонерне товариство „Символ”
Термін виконання: 2008-2012 роки.

2.6.  Будівництво пристроїв з примусового зниженню швидкості руху транспортних засобів на:
бул. Центральний (між буд. № 23-25)
вул. Гагаріна (проти пішохідного мосту через трамвайну колію)
вул. Орджонікідзе (проти школи поруч з вул. Євпаторійською)
вул. Г.Сталінграду (проти школи № 1)
вул. Г.Сталінграду (проти радіоколеджу)
вул. Соціалістична (проти басейну)
вул. Чарівна (зупинка «54 магазин»)
вул. Чарівна (дитячий комплекс «Шекіленд»)
вул. 8 Березня (перехрестя з вул. Шевченка)
вул. Уральська (ліцей «Перспектива»)
вул. Північнокільцева (гімназія №7, СШ № 84)
вул. Щаслива (ринок «Правобережний»)
вул. М. Чуйкова (СШ № 96).

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2008-2012 роки.

2.7. Ініціювати перед власниками залізничних переїздів розташованих на території м. Запоріжжя реконструювання переїздів та установку шлагбаумів, які спроможні перекривати всю ширину проїзної частини на переїздах із значною інтенсивністю руху транспорту.

Відповідальний виконавець: районні адміністрації міської ради.

Термін виконання: 2008-2012 роки.

2.8. Реконструювати місця перетину трамвайними коліями проїзної частини на магістральних вулицях м. Запоріжжя.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство міського електричного транспорту „Запоріжелектротранс”, управління комунального господарства міської ради, комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”.

Термін виконання: 2008-2012 роки.

2.9. Реконструювати майдан проти залізничного вокзалу станції “Запоріжжя- 1” з будівництвом додаткової контактної мережі та благоустроєм зупинки громадського транспорту по пр. Леніна вздовж привокзальної площі від вул. Луначарського в напрямку центру міста.

Відповідальний виконавець: управління комунального господарства міської ради, комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”.

Термін виконання: 2010-2012 роки.

2.10. Реконструкція вул. Героїв Сталінграду від вул. Грязнова до Прибережної магістралі.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: до 2012 року.

2.11.  Реконструкція вул. Кірова, Чекістів, Набережної магістралі.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: до 2012 року.

2.12. Реконструкція вул. Запорізької та вул. Авангардної від вул. Героїв Сталінграду до вул. Горького.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: до 2012 року.

2.13. Розробити Програму впровадження гнучкої системи координації дорожнього руху з радіо керуванням роботи світлофорних об`єктів розташованих на перехрестях магістральних вулиць та на дорогах з вже діючою АСКР. Встановити камери відео спостереження за дорожнім рухом в місцях імовірного виникнення заторів та вивести інформацію он-лайн на пульт чергового відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області для оперативного керування нарядами дорожньо-патрульної служби.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, відділ ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Запоріжжя та автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України в Запорізькій області.

Термін виконання: 2008-2009 роки.

2.14. Реконструкція вул. Сорок років Радянської України.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: до 2012 року.

2.15. Реконструкція вул. Рекордної.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2008 -2009 роки.

2.16. Реконструкція вул. Гудименка від пр. Ювілейного до вул.Задніпровської.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2011 рік.

2.17. Реконструкція вул. Новгородської.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2011 рік.

2.18. З метою розвантаження найнавантаженішої транспортом і пішоходами та аварійно небезпечної ділянки пр. Леніна (від вул. Чекістів до вул. Ломаної), перенести рух трамвайних потягів з вул. Горького (від вул. Леппіка до пр. Леніна) на вул. Леппіка і вул. Жуковського, що дозволить використовувати вул. Горького для руху звичайних нерейкових транспортних засобів та дасть можливість збільшити кількість смуг руху на пр. Леніна від вул. Артема до залізнич-ного вокзалу “Запоріжжя-І”

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2012 рік.

2.19. Будівництво додаткової трамвайної колії та контактної мережі від вул. Кірова до вул. Жовтневої.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2012 рік.

2.20. Реконструкція перехрестя вул. Гребельної – б. Вінтера.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2012 рік.

2.21. Будівництво двоповерхової транспортної розв`язки на перехрещенні Прибережної магістралі та вул. Української.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2012 рік.

2.22. Будівництво двоповерхової транспортної розв`язки на перехрещенні Прибережної магістралі та вул. Грязнова.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2012 рік.

2.23. Будівництво двоповерхової транспортної розв`язки на перехрещенні Прибережної магістралі та вул. Леппіка.

Відповідальний виконавець: комунальне підприємство „Управління капітального будівництва”, управління комунального господарства міської ради.

Термін виконання: 2012 рік.

Секретар ради Ю.В.Каптюх
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення