Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13/02/2008

Рішення міської ради від 13.02.2008 № 36 «Про затвердження Програми висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів, забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя на 2008-2010 роки»

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів, забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя на 2008-2010 роки (додаток 1) та розподіл видатків бюджету м.Запоріжжя на період 2008-2010 роки за бюджетною програмою (додаток 2).
2. Програму висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів на 2007-2009 роки (додатки 21, 21.1), затверджену рішенням Запорізької міської ради від 27.12.2006 №6 «Про затвердження місцевих програм» зі змінами та доповненнями вважати такою, що втратила чинність в частині показників 2008, 2009 років.
3. Контроль за виконанням Програми покласти на керуючого справами виконкому ради Урвачову О.Я., постійну комісію з питань соціального та економічного розвитку, бюджету та фінансів (Великий В.І.).


Міський голова Є.Г.Карташов

  Додаток 1
до рішення міської ради
13.02.2008 № 36

Програма
висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів,
забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя
на 2008-2010 роки

1. Загальні положення

Відкритість та прозорість влади є важливим чинником демократичного суспільства. Це підвищує авторитет влади, сприяє підтримці населенням рішень органів місцевого самоврядування.
У зв'язку з цим велике значення для місцевої влади має тісна співпраця з засобами масової інформації. Висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування через засоби масової інформації сприяє об'єктивному, своєчасному, повному інформуванню населення про діяльність органів місцевого самоврядування, надає можливість ознайомити громадськість, через засоби масової інформації, з планами та результатами роботи міського голови, міської ради, виконавчого комітету, управлінь, відділів, комітетів міської ради, районних адміністрацій, комунальних підприємств.
Посилення формування уявлення про Запоріжжя як про місто з багатою унікальною культурою та історичною спадщиною, розвинутою високотехнологічною індустріальною базою, як надійного і передбачуваного партнера потребує подальшої активізації інформаційно-презентаційної діяльності, спрямованої на підвищення міжнародного авторитету міста, забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу.
Забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу міста має стати результатом спільної роботи всіх гілок влади, підприємств, установ, організацій, наукових та учбових закладів, представників політичних партій та громадських організацій, Ради Почесних громадян м. Запоріжжя, Ради трудових колективів м. Запоріжжя, територіальної громади м. Запоріжжя. Значну роль у цьому процесі мають відіграти великі промислові підприємства Запоріжжя, Запорізька торгово-промислова палата, Запорізький міський фонд підтримки підприємництва та ін.

2. Головний розпорядник коштів

Виконавчий комітет Запорізької міської ради.

3. Виконавець

 Управління з питань внутрішньої політики Запорізької міської ради.

  4. Законодавча база

Програму розроблено відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» та з урахуванням Державної програми «Інвестиційний імідж України», схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.08.2002 №477-р і пролонгованої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.01.2006 №2-р «Деякі питання забезпечення виконання Програми «Інвестиційний імідж України» відповідно до Указу Президента України від 24.11.2005 №1648/2005 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29.06.2005 року «Про заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» та від 28.10.2005 «Про заходи щодо утвердження гарантій та підвищення ефективності захисту прав власності в Україні».

  5. Мета Програми

Забезпечення висвітлення діяльності Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови, інформування населення про життя міста, вирішення нагальних питань розвитку міста.
С прияння інформуванню громадськості, вітчизняних та іноземних інвесторів, туроператорів, інших зацікавлених сторін про потенційні можливості та перспективи розвитку Запорізького регіону та м. Запоріжжя, формуванню стратегії та системній роботі по покращенню міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя.

6. Завдання Програми

1. Формування за допомогою засобів масової інформації позитивної громадської думки про роботу Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови.
2. Інформування населення про роботу Запорізької міської ради, її виконавчих органів, результати та перспективи розвитку міста Запоріжжя.
3. Інформаційне висвітлення нормотворчої та представницької діяльності міської ради та її виконавчих органів у друкованих та електронних засобах масової інформації.
4. Висвітлення ролі депутатів міської ради у розв'язанні соціально-економічних проблем м. Запоріжжя.
5. Залучення городян до соціально важливих проектів, здійснюваних Запорізькою міською радою та її виконавчими органами, до постійного діалогу між територіальною громадою м. Запоріжжя та Запорізькою міською радою та її виконавчими органами.
6. Створення сприятливої зовнішньої інформаційної атмосфери по відношенню до м. Запоріжжя;
7. Підтримка позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя;
8. Покращення системи інформування громадськості, вітчизняних та іноземних інвесторів, потенційних туристів про історичну та культурну спадщину Запорізького краю, про досягнення у соціально-економічному розвитку Запоріжжя та перспективи його розвитку, про видатних громадян м. Запоріжжя, які своїми досягненнями у різних галузях прославили м. Запоріжжя у світі.

7. Очікувані результати

Органи місцевого самоврядування м. Запоріжжя в межах коштів, передбачених у цій Програмі на висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів на 2008-2010 роки зможуть формувати замовлення засобам масової інформації на:
1) висвітлення діяльності Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови у друкованих засобах масової інформації;
2) оприлюднення офіційних документів (рішень Запорізької міської ради, рішень виконавчого комітету Запорізької міської ради, розпоряджень міського голови у друкованих засобах масової інформації);
3) в исвітлення діяльності Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови у випусках новин на телебаченні;
4) випуск тематичних телепрограм про діяльність органів місцевого самоврядування про діяльність органів місцевого самоврядування Запоріжжя на телебаченні;
5) висвітлення діяльності Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови на радіо.
Оприлюднення у ЗМІ інформаційних матеріалів про діяльність виконавчих органів Запорізької міської ради, міського голови сприятиме підвищенню ефективності та прозорості діяльності цих органів, наданню інформаційних послуг громадськості м. Запоріжжя.
Реалізація Програми сприятиме:
- підвищенню відкритості та прозорості роботи органів місцевого самоврядування міста Запоріжжя;
- забезпеченню інформаційної взаємодії з населенням міста, розвитку єдиного інформаційного простору міста;
- забезпеченню інформаційної взаємодії з іншими регіонами та муніципальними утвореннями;
- інтеграції міста Запоріжжя у світовий інформаційний простір;
- об'єктивному, оперативному висвітленню подій у місті;
- наданню інформаційних матеріалів про роботу органів місцевого самоврядування міста Запоріжжя, про суспільно-політичний, економічний, культурний стан міста та іншої інформації, яка задовольняє запити різних категорій громадян;
- розміщенню інформаційно-презентаційних матеріалів про м. Запоріжжя у місцевих та центральних засобах масової інформації, презентаційних виданнях;
- створенню спеціалізованих рекламно-інформаційних видань (буклетів, книг і т.д.);
- підготовці та виданню мультимедійної презентації м. Запоріжжя;
- зростанню обізнаності громадськості України та інших держав про діловий потенціал, історію, культуру м. Запоріжжя;
- залученню вітчизняних та іноземних інвесторів до економіки м. Запоріжжя;
- міжнародному співробітництву, в тому числі укріпленню та розвитку зв'язків з містами-побратимами, як у культурній, так і в економічній сфері.
Програма висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів, забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя на 2008 рік забезпечить умови для більш широкого інформування громадськості про діяльність органів місцевого самоврядування Запоріжжя у 2008 році та забезпечення міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя.
Впровадження цієї Програми сприятиме вдосконаленню рівня інформування громадян міста про діяльність Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови, зростанню рівня довіри запоріжців до діяльності Запорізької міської ради, її виконавчих органів, міського голови, забезпеченню міжнародного та інвестиційного іміджу м. Запоріжжя.

8. Джерела фінансування

Фінансування на виконання зазначеної Програми здійснюється за рахунок надходжень з загального фонду бюджету міста.
Обсяг асигнувань складає:
-   на 2008 рік – 500 ,0 тис. грн.;
-   на 2009 рік – 528,5 тис. грн.;
-   на 2010 рік – 557,6 тис. грн.

Секретар ради Ю.В.Каптюх

 

 

Розподіл видатків до рішення міської ради від 13.02.2008 №36 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення