Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30/11/2007

Рішення міської ради від 30.11.2007 № 33 «Про затвердження бюджетної Програми „Висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів на 2007-2009 роки”»

Керуючись Законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про інформацію”, „Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.09.02 № 538-р „Про схвалення Концепції застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі” Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити бюджетну Програму „Висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів на 2007-2009 роки” (додаток 1).
2. Затвердити розподіл видатків бюджету м. Запоріжжя на період 2007-2009 роки за бюджетною Програмою по головному економічному управлінню Запорізької міської ради (додаток 2).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В. та голову комісії міської ради з питань депутатської діяльності, регламенту законності і правопорядку Гунька В.В.

 

Міський голова Є.Г.Карташов

  Додаток 1
до рішення міської ради
30.11.2007 № 33


Програма
висвітлення діяльності Запорізької міської ради та її виконавчих органів
на 200
7 -2009 роки

1. Загальні положення

Відкритість та прозорість влади є важливим чинником демократичного суспільства, який підвищує її авторитет, сприяє підтримці рішень органів місцевого самоврядування населенням.
У зв'язку з цим велике значення для місцевої влади має плідна співпраця з засобами масової інформації. Висвітлення через засоби масової інформації сприяє об'єктивному, своєчасному, повному інформуванню населення про діяльність органів місцевого самоврядування, надає можливість ознайомити громадськість з планами та результатами роботи посадовців у сфері економіки.

2. Головний розпорядник коштів

 Головне економічне управління Запорізької міської ради.

3. Виконавець

 Головне економічне управління Запорізької міської ради.

4. Законодавча база

 Програму розроблено відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації».

  5. Мета Програми

Забезпечення висвітлення діяльності Запорізької міської ради, міського голови, посадових осіб головного економічного управління міської ради, щодо реалізації державної політики у сфері економічного і соціального розвитку України, міста, інформування населення у сфері державної цінової політики, а також реалізації державної інвестиційної та регуляторної політики.

6. Завдання Програми

1. Формування за допомогою засобів масової інформації позитивної громадської думки про роботу Запорізької міської ради, міського голови, посадовців головного економічного управління міської ради.
2. Висвітлення ролі депутатів міської ради у розв'язанні першочергових проблем для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку.
3. Інформування городян про соціально важливі проекти, які запроваджує Запорізька міська рада, забезпечення постійного діалогу щодо економічного розвитку міста між територіальною громадою м. Запоріжжя, Запорізькою міською радою та головним економічним управління міської ради.
4. Висвітлення інформації щодо особливостей формування тарифів на житлово-комунальні послуги, про зміни рівня тарифів та причини цих змін.
5. Інформування громадян міста щодо фінансово-економічної діяльності комунальних підприємств, аналізу стану та тенденцій їх розвитку, а також щодо ефективності використання комунального майна та прибутку.

7. Очікувані результати

 Головне економічне управління Запорізької міської ради в межах коштів, передбачених цією Програмою на 2007-2009 роки, формує замовлення засобам масової інформації на в исвітлення діяльності Запорізької міської ради, міського голови та посадових осіб управління у галузі економіки.
Реалізація Програми сприятиме:
- формуванню позитивного іміджу міської влади;
- забезпеченню реалізації державної політики у сфері економічного і соціального розвитку;
- забезпеченню реалізації державної політики в галузі економіки;
- інформуванню населення міста про стан і тенденції економічного і соціального розвитку, про реалізацію регіональних програм, а також про пріоритетні напрямки розвитку громади;
- забезпеченню прозорого механізму встановлення тарифів;
- запровадженню такої цінової політики, яка не допускає соціальної напруги, враховує платоспроможність споживачів і водночас забезпечує беззбиткову роботу підприємств, які надають комунальні послуги;
- координації роботи та забезпеченню прозорої, відкритої, стабільної та беззбиткової діяльності комунальних підприємств та забезпеченню стабільних доходів до місцевого бюджету від їх діяльності;
- об'єктивному, оперативному висвітленню економічних подій у місті.

8. Джерела фінансування

Фінансування на виконання зазначеної Програми здійснюється за рахунок надходжень з загального фонду бюджету міста.
Обсяг асигнувань складає:
-   на 2007 рік – 19 тис. грн.;
-   на 2008 рік – 0 тис. грн.;
-   на 2009 рік – 0 тис. грн.


Секретар ради Ю.В.Каптюх

 

 Розподіл видатків до рішення міської ради №33 від 30.11.2007

 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення