Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/11/2007

Рішення виконавчого комітету від 23.11.2007 № 464 «Про стан соціально-економічного і культурного розвитку м.Запоріжжя за 9 місяців 2007 року»

Виконавчий комітет міської ради відзначає, що за 9 місяців 2007 року отримано позитивні підсумки соціально-економічного розвитку м.Запоріжжя.
У 2007 році продовжується тенденція щодо подальшого перспективного та збалансованого розвитку міста.
Місто Запоріжжя демонструє найвищу динаміку промислового зростання серед індустріальних регіонів України, темп зростання обсягів промислового виробництва за січень – вересень склав 120,7% (Україна - 110,7%, Запорізька область – 118,5%, м. Дніпропетровськ – 103,3%, м. Донецьк – 112,8%). Обсяг реалізованої промислової продукції на одного мешканця склав 37,0 тис.грн.
Протягом 9 місяців 2007 року спостерігається тенденція зростання загального обсягу прямих іноземних інвестицій залучених в економіку міста, загальний обсяг яких на 01.10.2007 склав $608,3 млн. (на 14,7% більше, ніж на початок року). Абсолютний приріст прямих іноземних інвестицій склав $78 млн. або 130% до запланованого на 2007 рік. Обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одного мешканця міста складає $769 або у 2,1 рази більше обласного показника.
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у січні - вересні зросла на 22,3% у порівнянні з початком року і становила 1494,92 грн., що перевищує прожитковий мінімум для працездатної особи у 2,7 рази.
Ситуація на ринку праці є стабільною: рівень працевлаштування зріс до 61,2%, рівень зареєстрованого безробіття на 01.10.07 склав 0,6%. Протягом січня-вересня 2007 року створено 14,022 тис. нових робочих місць або 97,9% до річного завдання (14,320 тис.).
За 9 місяців поточного року введено в експлуатацію 71,124 тис. кв.м загальної площі житла, що в 2,2 рази більше, ніж за аналогічний період 2006 року. На будівництві об\'єктів, фінансування яких здійснюється за кошти міського бюджету, при запланованому на рік 374,2 млн.грн. у звітному періоді виконано робіт на суму 272,1 млн.грн., профінансовано – 295,9 млн.грн. або 79,0 % від запланованого.
Разом з тим, аналіз підсумків соціально-економічного і культурного розвитку міста за 9 місяців 2007 року виявив низку проблемних питань, а також недостатність заходів, вжитих структурними підрозділами міської ради щодо виконання визначених завдань.
Керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України” та на виконання рішення Запорізької міської ради від 27.12.2006 № 4 “Про Програму соціально-економічного і культурного розвитку міста Запоріжжя на 2007 рік”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Доповідну записку про стан соціально-економічного і культурного розвитку м. Запоріжжя за 9 місяців 2007 року взяти до відома (додається).
2. Керівникам виконавчих органів міської ради:
2.1. Посилити контроль за виконанням завдань, визначених у Програмі соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2007 рік, яка затверджена рішенням міської ради від 27.12.2006 № 4.
2.3. Активізувати роботу щодо підготовки Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2008 рік з визначенням пріоритетних напрямків розвитку відповідних галузей міського господарства.
3. Головному економічному управлінню міської ради:
3.1. Провести роботу по уточненню даних галузевих управлінь міської ради та комунального підприємства «Управління капітального будівництва» щодо переліку об\'єктів комунальної власності, які потребують будівництва, реконструкції, ліквідації аварійного стану у 2008 році.
3.2. Посилити контроль за обґрунтованістю включення об\'єктів до Програми соціально-економічного і культурного розвитку м. Запоріжжя на наступний рік.
4. Районним адміністраціям міської ради, управлінню праці та соціального захисту населення міської ради посилити контроль за забезпеченням законодавства про працю суб\'єктами господарювання усіх форм власності у частині додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, легалізації заробітної плати та суттєвого зменшення заборгованості із виплати заробітної плати.
5. Районним адміністраціям міської ради активізувати роботу по вивозу будівельного та великогабаритного сміття та забезпечити належний санітарний стан районів міста.
6. Управлінню житлового господарства міської ради продовжити роботу щодо реформування житлово-комунального господарства та вжити заходів щодо підвищення якості наданих житло-комунальних послуг.
7. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради з метою проведення дослідження споживчого ринку, оперативного виявлення фактів необґрунтованого завищення цін, продовжити моніторинг цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів
8. Управлінню земельних ресурсів у місті Запоріжжі Запорізької області активізувати роботу та вжити заходів щодо проведення земельних аукціонів з метою збільшення надходження коштів до міського бюджету від продажу земель несільськогосподарського призначення.
9. Управлінню житлового господарства, управлінню комунального господарства, управлінню освіти і науки, управлінню культури, управлінню охорони здоров`я, управлінню з питань фізичної культури, спорту та туризму міської ради, Концерну "Міські теплові мережі", КП "Водоканал", ЗКПМЕ "Запоріжелектротранс", КП "Запоріжміськсвітло" активізувати роботу щодо виконання заходів з енергозбереження, передбачених власними Програмами енергоресурсозбереження.
10. Управлінням міської ради, у підпорядкуванні яких знаходяться комунальні підприємства:
10.1. Щокварталу надавати економічний аналіз фінансово – господарської діяльності підприємств з визначенням порядку розподілу чистого прибутку, з поясненням причин збитковості та забезпеченням їх усунення, з переліком заходів, які були спрямовані на підвищення ефективності використання кому-нального майна, а також зростання їх власного капіталу.
10.2. Проаналізувати плановий рівень підвищення заробітної плати підзвітних підприємств та до 01.12.2007 погодити з головним економічним управлінням міської ради склад, структуру, компетенцію органу управління підприємством та фонд оплати праці на 2008 рік.
10.3. Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації передового досвіду роботи комунальних підприємств міста.
11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.




Міський голова Є.Г.Карташов

 

 

 Доповідна записка про стан соціально-економічного і культурного розвитку м. Запоріжжя за 9 місяців 2007 року

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення