Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25/10/2007

Рішення виконавчого комітету від 25.10.2007 № 419 «Про підвищення безпеки пасажирських перевезень»

З метою підвищення безпеки перевезень пасажирів на автомобільному транспорті загального користування в місті Запоріжжі, керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні” та „Про автомобільний транспорт”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Рекомендувати конкурсному комітету з питань надання права обслуговування автобусних маршрутів загального користування (Гладченко С.М.):
1.1. Під час проведення конкурсів на право обслуговування автобусних маршрутів загального користування особливу увагу приділяти виконанню претендентом вимог законодавства щодо забезпечення безпеки перевезень.
1.2. Враховувати рівень кваліфікаційної підготовки відповідальних за безпеку перевезень осіб претендента та рівнем досвіду в питаннях організації перевезень.
1.3. Утримуватися від призначення переможцем конкурсу (або друге місце) претендента, що має систематичні порушення законодавства на автомобільному транспорті або з вини якого скоєно дорожньо-транспортну пригоду з травмуванням пасажирів.
2. Доручити управлінню транспорту та зв'язку міської ради (Костюченко Л.А.):
2.1. Передбачити у договорах з автоперевізниками обов'язкове примусове проходження водіями повторних іспитів на право керування автобусом у випадках, передбачених законодавством.
2.2. Вести облік та щоквартально оприлюднювати у газеті „Запорозька Січ” прізвища водіїв, що протягом цього періоду мали дисциплінарні покарання.
2.3. Залучати представників громадських організацій для проведення перевірок дотримання автоперевізниками умов договорів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
2.4. Підготувати звернення виконавчого комітету Запорізької міської ради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з питання поновлення повноважень Державної автомобільної інспекції та внесення змін до Кодексу про адміністративні порушення України в частині посилення відповідальності водіїв транспортних засобів.
3. Рекомендувати територіальному управлінню Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Запорізькій області (Чабаненку Т.В.) п ровести позапланову перевірку дотримання ліцензійних умов товариства з обмеженою відповідальністю „Мілленіум” у листопаді 2007 року.
4. Рекомендувати УДАІ УМВС України в Запорізькій області (Воронкову В.В.), територіальному управлінню Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Запорізькій області (Чабаненку Т.В.), управлінню транспорту та зв'язку Запорізької міської ради (Костюченку Л.А.) передбачити проведення спільних рейдів щодо перевірки дотримання безпеки руху водіями автопідприємств міста Запоріжжя.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М. та начальника управління транспорту та зв'язку міської ради Костюченка Л.А.
Міський голова Є.Г.Карташов
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення