Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17/10/2007

Рішення міської ради від 17.10.2007 № 31 «Про звернення депутатів Запорізької міської ради до депутатів Запорізької обласної ради щодо відведення земельної ділянки під полігон твердих побутових відходів №3»

З метою покращення екологічного та санітарно-епідеміологічного стану м. Запоріжжя, а також якості послуг у сфері поводження з твердими побутовими відходами Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Прийняти звернення до депутатів Запорізької обласної ради щодо відведення земельної ділянки під полігон твердих побутових відходів № 3 (додається).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грищенка В.Ф. та постійну комісію міської ради по екології (Завгородня Л.І).

Міський голова

Є.Г.Карташов

Додаток

Звернення депутатів Запорізької міської ради
до депутатів Запорізької обласної ради щодо відведення земельної ділянки під полігон твердих побутових відходів №3

На сьогоднішній день в місті Запоріжжі та Запорізькому районі склалася вкрай критична ситуація стосовна захоронення твердих побутових відходів (далі ТПВ).
Відсутність діючого полігону на Правому березі міста, експлуатація якого була припинена у зв'язку з його заповненням, призвела до різкого зростання кількості несанкціонованих звалищ відходів по всьому місту, особливо на Правобережній частині, та прилеглих територіях Запорізького району Запорізької області. Цей факт спричиняє забруднення земельних ресурсів, шкідливо впливає на флору та фауну, здоров'я населення, що погіршує і так складний екологічний та санітарно-епідеміологічний стан міста.
На сьогодні відходи всього міста, у тому числі відходи Правобережної частини, розміщуються на полігоні ТПВ №1, що розташований у селищі Леваневського. Полігон ТПВ №1 працює у режимі перевантаження, технічна спроможність полігону не може довго витримати такого навантаження.
З метою довгострокового забезпечення Правобережної частини міста полігоном ТПВ Запорізькою міською радою підготовлені клопотання до Запорізької районної державної адміністрації та Запорізької районної ради щодо відведення Запорізькому комунальному автотранспортному підприємству 082801 «Комунсантрансекологія» земельної ділянки під полігон ТПВ №3 на землях Сонячної сільської ради Запорізького району Запорізької області.
Запорізьким виконавчим комітетом вже отримані розпорядження голови Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області від 06.04.2007 № 362 «Про погодження місця розташування полігону ТПВ №3 та дачу згоди на розроблення проекту відведення земельної ділянки ЗКАТП 082801 «Комунсантрансекологія», рішення Сонячної сільської ради Запорізького району Запорізької області від 14.062007 №7 «Про відведення земельної ділянки ЗКАТП 082801 «Комунсантрансекологія», рішення Запорізької районної ради Запорізької області від 13.07.2007 №21 «Про погодження місця розташування земельної ділянки загальною площею 19,5 га із земель Сонячної сільської ради ЗКАТП 082801 «Комунсантрансекологія», а також позитивні висновки попереднього погодження місця розташування полігону ТПВ №3 необхідних районних та обласних служб.
Переліком заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів у 2007 році, фінансування яких буде здійснюватись за рахунок коштів обласного бюджету, затвердженого рішенням Запорізької обласної ради від 22.02.2007 №20, заплановані кошти на захід «Будівництво полігону твердих побутових відходів №3», які необхідно використати до кінця бюджетного року за призначенням.
Звертаємо увагу на те, що тільки негайне вирішення питання відведення земельної ділянки під будівництво полігону ТПВ №3 може врятувати Правобережну частину міста та прилеглу територію Запорізького району, які вже найближчим часом перетворяться на звалище відходів, що призведе до непередбачуваних екологічних наслідків.
Депутати Запорізької міської ради занепокоєні тим, що більше трьох місяців дане питання не виноситься на розгляд сесії Запорізької обласної ради. Тому, просимо Вашого сприяння у найскорішому вирішенні цього вкрай важливого не тільки для міста Запоріжжя, а й для Запорізької області питання.

Звернення прийнято сесією Запорізької міської ради
Рішення № 31 від 17.10.2007
м. Запоріжжя

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення