Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17/10/2007

Рішення міської ради від 17.10.2007 № 28 «Про впорядкування використання нежитлових та допоміжних приміщень, розташованих в підвалах багатоквартирних будинків м. Запоріжжя»

З метою вдосконалення порядку приватизації, надання в оренду нежитлових приміщень, контролю за використанням та перебудовою орендарями чи власниками нежитлових та допоміжних приміщень, розташованих у підвалах багатоквартирних будинків, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про приватизацію державного житлового фонду», Законом України «Про об'єднання співвласників багатоквартирних будинків», Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1.Управлінням житлового господарства (Чернеченко М.Г.), комунальної власності (Теслюк В.Я.), справах приватизації (Проценко Д.Ю.) міської ради при наданні в оренду, при приватизації допоміжних та нежитлових приміщень будинків, які є комунальною власністю міста, суворо дотримуватись вимог ст.ст. 41,55 Конституції України, ст. 334 ЦК України, ст.ст. 1, 8(п. 9), 10 (ч.ч. 1, 2. 3) Законів України «Про приватизацію державного житлового фонду», ст. 1 «Про товариства співвласників багатоквартирних будинків» роз'яснень Конституційного суду України від 02.03.2004.
2. Тимчасовій контрольній комісії ради для здійснення контролю за використанням нежитлових та допоміжних приміщень, розташованих у підвалах багатоквартирних будинків, керуючись вищезазначеними нормами Закону та механізмом надання дозволів на проведення будівельних робіт, затвердженим даним рішенням, розглянути заяви громадян про порушення іхніх прав на допоміжні приміщення згідно з додатком.
3. До нормативного врегулювання механізму надання дозволів на проведення реконструкції, капітального ремонту, перепланування (надалі робіт) нежитлових та допоміжних приміщень, розташованих в підвалах багатоквартирних будинків, Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю та іншим органам місцевого самоврядування при видачі дозволів на виконання робіт користуватись положенням цього рішення.
4. Для отримання дозволів на виконання робіт орендар (власник) нежитлового чи допоміжного приміщення, розташованого в підвалі багатоквартирного будинку повинен надати наступні документи:
4.1.   Документ, що посвідчує одноосібне право власності на будинок або письмову згоду власника (власників) будинку чи споруди на проведення робіт.
У разі, якщо у будинку знаходяться приватизовані приміщення, в тому числі приватизовані квартири, власник чи орендар підвалу має здійснити опитання всіх співвласників будинку щодо їх згоди на проведення робіт. Документ, що посвідчує письмову згоду співвласників будинку на проведення робіт, вважається належним у разі отримання згоди не менш, ніж 75 відсотків співвласників. Письмова згода може бути надана у вигляді Протоколу загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку або у вигляді опитувального листа встановленої форми, посвідченого уповноваженою особою житлово-експлуатаційної організації.
4.2. Робочий проект робіт, розроблений ліцензованою у встановленому порядку організацією, узгоджений з відповідними міськими службами;
4.3. Висновок Облдержінвестекспертизи щодо можливості проведення робіт;
4.4. Копії договорів з постачальниками електроенергії, опалення, води та підприємствами, які уповноважені міськвиконкомом на вивіз сміття та будівельних відходів;
4.5. Копію ліцензії бідівельної організації-підрядчика.
5. При розробці проекту Правил забудови міста Запоріжжя урахувати положення пунктів 2 та 3 цього рішення.
6. Управлінню житлового господарства міської ради (Чернеченко М.Г.) здійснювати укладання договорів оренди нежитлових приміщень за типовою формою, затвердженою Запорізькою міською радою.
7. Продовжити термін роботи Тимчасової контрольної комісії ради для здійсненя контролю за використанням нежитлових та допоміжних приміщень, розташованих у підвалах багатоквартирних будинків до 30 листопада 2007 року.
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Баздирєва В.Г., постійну комісію з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації та земельних відносин (Таран Р.О.) та постійну комісію з питань депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку (Гунько В.В.).

Міський голова Є.Г.Карташов

  Додаток
до рішення міської ради
17.10.2007 №28

Перелік будинків в м. Запоріжжі, звідки поступили масові звернення громадян щодо порушення їхніх прав

1. вул. Анголенка буд. 13
2. вул. Горького буд.159
3. вул. Добролюбова буд. 5, 17
4. вул. Кругова буд.154
5. вул.Леніна буд. 22, 44, 139, 151, 189, 224, 228
6. вул. Металургів буд.8
7. вул. Північно-Кільцева буд. 9а
8. вул. Сталеварів буд. 10, 11, 16, 17, 25
9. вул. Цитрусова буд. 1

Міський голова Є.Г.Карташов

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення