Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

29/08/2007

Рішення міської ради від 29.08.2007 № 61 «Про звіт тимчасової контрольної комісії Запорізької міської ради з вивчення проблемних питань, пов’язаних з фінансово-господарською діяльністю комунального підприємства “Запоріжринок”»

Заслухавши звіт голови тимчасової контрольної комісії Запорізької міської ради з вивчення проблемних питань, пов'язаних з фінансово-господарською діяльністю комунального підприємства “Запоріжринок”, створеного рішенням сесії міської ради п'ятого скликання №50 від 28.03.07, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Звернути увагу управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг (Петров М.М.) Запорізької міської ради на незадовільну роботу керівництва комунального підприємства “Запоріжринок”, на слабкий контроль за фінансово-господарською діяльністю комунального підприємства “Запоріжринок”. Зобов'язати управління розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради розробити комплекс заходів щодо усунення недоліків, відображених у звіті тимчасової комісії та в довідці КРУ (вх. № 08.06.19/617 від 31.07.07.), а також заходи по підвищенню ефективності роботи комунального підприємства “Запоріжринок”.
2. Враховуючи висновки перевірки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства “Запоріжринок”, рекомендувати міському голові Карташову Є.Г. розглянути питання доцільності продовження контракту з директором комунального підприємства “Запоріжринок” Югаєвим М.В.
3. Доручити профільним комісіям міської ради: з питань соціального та економічного розвитку, бюджету та фінансів (Великий В.І.), з питань розвитку підприємництва, торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів (Котов В.І.) разом з головним економічним управлінням міської ради (Новак Н.В.) та управлінням розвитку підприємництва, торгівлі та послуг (Петров М.М.) вивчити економічну та соціальну доцільність приватизації комунального підприємства “Запоріжринок” шляхом продажу через аукціон. Свої висновки надати на чергову сесію міської ради.
4. Управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради (Петров М.М.) в цілях зростання надходжень до бюджету міста підготувати та винести на розгляд виконавчого комітету проект рішення “Про організацію безготівкової оплати ринкового збору за допомогою платіжних засобів банку”.
5. Виконкому міської ради разом з міським управлінням МВС України в Запорізькій області розробити та реалізувати комплекс заходів, спрямованих на боротьбу зі стихійною торгівлею на прилеглих до ринку територіях, а також в цілому по місту.
6. Керівництву комунального підприємства “Запоріжринок” провести інвентаризацію торгівельних місць згідно до вимог правил торгівлі на ринках (затверджених рішенням Запорізької міської ради №5 від 23.12.2005) п.12 в термін до 01.10.2007 року.
7. Керівництву комунального підприємства “Запоріжринок” здійснювати операції по кредитуванню, а також витрачанню коштів на капітальні видатки, придбання основних засобів та проводити реконструкцію після узгодження з постійною комісією міської ради з питань розвитку підприємництва, торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів.
8. Продовжити термін дії тимчасової контрольної комісії міської ради до 31.12.2008 року.
9.   Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гриценка В.В., постійні комісії міської ради: з питань соціального та економічного розвитку, бюджету та фінансів (Великий В.І.), з питань розвитку підприємництва, торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів (Котов В.І.).

Міський голова Є.Г.Карташов
Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення