Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

29/08/2007

Рішення міської ради від 29.08.2007 № 12 «Про затвердження Положення про єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради»

З метою оперативного управління коштами єдиного цільового фонду, їх ефективного використання на фінансування видатків, пов'язаних із забезпеченням невідкладних життевоважливих проблем міста, а також соціально-культурних питань, що виникають, та відповідно до чинного законодавства. Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Положення про єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради в новій редакції (додається).
2. Вважати рішення міської ради від 05.06.02 №28 "Про затвердження Положення про єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради" таким, що втратило чинність.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на голів районних адміністрацій міської ради та постійну комісію міської ради з питань соціального та економічного розвитку, бюджету та фінансів (Великий В.І.).

Міський голова Є.Г.Карташов

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішенням міської ради
29.08.2007 № 12

ПОЛОЖЕННЯ
про єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради

І. Загальні положення

1.1. Єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради створюється відповідно до Бюджетного Кодексу, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".
1.2. Метою формування єдиного цільового фонду Запорізької міської ради є забезпечення розв'язання життєвоважливих проблем міста, соціально-культурних питань, що виникають протягом бюджетного періоду .
1.3. Єдиний цільовий фонд Запорізької міської ради складається з міського цільового фонду Запорізької міської ради і цільових фондів районних адміністрацій Запорізької міської ради та є складовою частиною спеціального фонду бюджету міста.
Формування єдиного цільового фонду Запорізької міської ради здійснюється на підставі пропозицій головних розпорядників коштів щодо обсягу бюджетних коштів для забезпечення їх функціональної діяльності, тобто бюджетних запитів.
Основні напрямки використання єдиного цільового фонду Запорізької міської ради затверджуються рішенням міської ради про бюджет міста на відповідний період.
1.4. Кошти єдиного цільового фонду Запорізької міської ради, акумулюються на рахунках, відкритих в органах Державного казначейства України за балансовим рахунком 3152 "Кошти спеціального фонду бюджету місцевих бюджетів, які направляються на спеціальні видатки".
1.5. Згідно статті 22 Бюджетного кодексу України головні розпорядники коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради визначаються рішенням міської ради про бюджет міста на відповідний період, які використовують кошти відповідно до цього Положення.
1.6. Головні розпорядники коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради:
- складають з ведені та індивідуальні кошториси доходів та видатків у порядку, що встановлений діючим законодавством;
- складають та подають органам Державного казначейства України зміни підпорядкованої мережі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів та зміни зведених кошторисів;
-  доводять у встановленому порядку до розпорядників коштів нижчого рівня (одержувачів бюджетних коштів) відомості про обсяги асигнувань, забезпечують управління бюджетними асигнуваннями;
-   затверджують кошториси (плани використання бюджетних коштів) розпорядників коштів нижчого рівня (одержувачів бюджетних коштів);
-   здійснюють внутрішній контроль за витрачанням розпорядниками коштів нижчого рівня (одержувачами бюджетних коштів) отриманих коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради;
-   одержують звіти про використання коштів від розпорядників коштів нижчого рівня (одержувачів бюджетних коштів) і аналізують ефективність використання ними бюджетних коштів.
1.7. Розпорядники та одержувачі коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради: складають у встановленому порядку і подають на затвердження головному розпоряднику коштів кошториси (плани використання коштів), до яких повинні бути надані детальні розрахунки всіх плануємих витрат;
-   відкривають в органах Державного казначейства України рахунки для проведення видатків за рахунок коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради;
-  готують та подають головному розпоряднику коштів у встановленому порядку звіти про використання коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради.
1.8. На підставі рішення виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови та голів районних адміністрацій міської ради відповідними фінансовими управліннями готуються та направляються до органів Державного казначейства України розпорядження на перерахування коштів на відповідні рахунки головних розпорядників коштів, відкритих в органах Державного казначейства України.
1.9.  Звіти про надходження та використання коштів міського цільового фонду Запорізької міської ради та коштів цільового фонду районних адміністрацій Запорізької міської ради затверджуються сесією міської ради щоквартально та по закінченні звітного року.
1.10.   У разі нецільового використання коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради юридичні та фізичні особи, які отримали кошти з цього фонду, несуть персональну відповідальність згідно з чинним законодавством України.

II. Формування єдиного цільового фонду

Джерелами формування єдиного цільового фонду Запорізької міської ради є:
2.1.   Добровільні внески і пожертвування громадян, спонсорів, підприємств, об'єднань, організацій і установ на вирішення соціально-економічних проблем міста.
2.2. Участь підприємств, організацій, установ усіх форм власності та громадян міста у житловому будівництві, зміцненні матеріально-технічної бази об'єктів соціально-культурної сфери, комунального господарства та у розвитку соціальної інфраструктури міста.
2.3.   Кошти, які надходять за надання тендерної документації замовниками, які уповноважені здійснювати закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти.
2.4.   Кошти за прийняття участі в конкурсах, аукціонах на право оренди земельних ділянок, майнових комплексів та нежитлових приміщень, які знаходяться у комунальній власності міста.
2.5.   Інші джерела, не заборонені діючим законодавством.

III. Використання коштів єдиного цільового фонду

Підставою для здійснення видатків за рахунок коштів єдиного цільового фонду Запорізької міської ради є рішення виконавчого комітету міської ради, розпорядження міського голови та голів районних адміністрацій міської ради.
Кошти єдиного цільового фонду використовуються на:
3.1. Фінансування об'єктів житлового господарства.
3.2. Будівництво та реконструкція об'єктів комунальної власності.
3.3. Фінансування об'єктів комунального господарства, благоустрій міста, обслуговування меморіальних комплексів та інших об'єктів комунального і соціально- культурного призначення
3.4. Фінансування робіт і послуг при ліквідації та попередженню наслідків стихійного лиха, при виникненні аварійних ситуацій.
3.5. Загальноміські та районні заходи, роботи та послуги щодо забезпечення святкового оформлення міста або району.
3.6. Придбання комунального майна (об'єктів соціального призначення, житлових будинків, обладнання та інші).
3.7. Фінансування на заходи, пов'язані з проведенням конкурсів, земельних аукціонів.
3.8. Витрати на реєстрацію та видання газети, засновником якої міська рада та районна адміністрація Запорізької міської ради.
3.9. Фінансова допомога на приріст обігових коштів комунальним підприємствам міста.
3.10.Надання фінансової допомоги громадським організаціям.
3.11. Заохочення, премії окремим категоріям працівників соціально-культурної сфери.
3.12.Заходи пов'язані з покращенням надання соціальних послуг незахищеним верстам населення.
3.13. Місцеві програми та заходи по правоохоронній діяльності, в тому числі виділення субвенцій іншим рівням бюджетів.
3.14.Інші видатки на розвиток та зміцнення соціальної інфраструктури, вирішення економічних, соціальних проблем та інших потреб міста.

 

Секретар ради Ю.В.Каптюх

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення