Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23/08/2007

Рішення виконавчого комітету від 23.08.2007 № 315 «Про стан соціально-економічного і культурного розвитку м.Запоріжжя за І півріччя 2007 року»

Виконавчий комітет міської ради відзначає, що у I півріччі 2007 року отримано позитивні підсумки соціально-економічного розвитку м.Запоріжжя.
Економічний потенціал міста демонструє тенденцію стійкого зростання.
У промисловому комплексі м.Запоріжжя спостерігаються найвищі ре-зультати серед індустріальних регіонів України, темп зростання промислового виробництва за січень-червень поточного року склав 121,9% (Україна - 111,8%, Запорізька область -119,4%, м. Дніпропетровськ - 104,7%, м.Донецьк – 112,9%).
Обсяг реалізованої промислової продукції на одного мешканця склав 23,1 тис.грн.
Зовнішньоторговельний обіг товарів за I півріччя 2007 року по м.Запоріжжю становить $3015,1 млн. і збільшився у порівнянні з відповідним періодом 2006 року на 45,3%. Обсяг експорту - $ 17 13 , 8 млн. і зріс на 40,4%, імпорту - $ 1301,3 млн. і збільшився на 52,3%. Зовнішньоторговельне сальдо позитивне і становить $ 30,6 млн.
Спостерігається тенденція до зростання загального обсягу прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку міста, загальний обсяг яких на 01.07.2007 склав $593,3 млн. (105,0% до початку року). Обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одного мешканця міста складає $749,9.
Зростання у реальному секторі економіки сприяло поліпшенню фінансових результатів діяльності суб'єктів господарювання міста, збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів. За I півріччя 2007 року господарським комплексом міста отримано 2 257,9 млн. грн. прибутку.
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у cічні-червні зросла на 16,2% у порівнянні з початком року і становила 1420,94 грн., що перевищує прожитковий мінімум для працездатної особи у 2,5 рази.
На ринку праці стабільно підвищується зайнятість населення, рівень працевлаштування зріс до 57%. За I півріччя 2007 року на 11,0% скоротилась чисельність громадян, які мали статус безробітного, рівень зареєстрованого безробіття на 01.07.2007 склав 0,64%.
Зайнятості населення та скороченню безробіття сприяло створення 9,4 тис. нових робочих місць, що становить 65,8% до річного завдання.
За рахунок усіх джерел фінансування введено в дію 35,7 тис.кв.м житла. На будівництві об'єктів, фінансування яких здійснюється за кошти міського бюджету, у I півріччі 2007 року виконано робіт на суму 129,4 млн.грн., профінансовано - 193,3 млн.грн. або 51,7% від запланованого (373,8 млн.грн.).
Разом з тим, підсумки соціально-економічного і культурного розвитку міста за I півріччя 2007 року свідчать про наявність низки проблем, а також про недостатність заходів, вжитих структурними підрозділами міської ради щодо виконання визначених завдань.
Керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України” та на виконання рішення Запорізької міської ради від 27.12.2006 № 4 “Про Програму соціально-економічного і культурного розвитку міста Запоріжжя на 2007 рік”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Доповідну записку про стан соціально-економічного і культурного розвитку м. Запоріжжя за І півріччя 2007 року взяти до відома (додається).
2. Начальникам управлінь міської ради проаналізувати підсумки роботи відповідних галузей за I півріччя 2007 року та вжити дієвих заходів щодо безумовного виконання завдань, визначених у Програмі соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2007 рік.
3. Головному економічному управлінню міської ради:
3.1. Проаналізувати пропозиції, отримані від галузевих управлінь міської ради та комунального підприємства «Управління капітального будівництва» щодо переліку об'єктів комунальної власності, які потребують будівництва, реконструкції, ліквідації аварійного стану у 2008 році.
3.2. Посилити контроль за обґрунтованістю включення до Програми соціально-економічного і культурного розвитку м. Запоріжжя на наступний рік об'єктів, які потребують будівництва, реконструкції, ліквідації аварійного стану
3.3. З метою відстеження соціально-економічного стану м.Запоріжжя та своєчасного реагування на проблемні питання, які виникають у галузях економіки, продовжити моніторинг основних показників соціально-економічного розвитку міста.
4. Районним адміністраціям міської ради, управлінню праці та соціального захисту населення міської ради вжити дієвих заходів щодо суттєвого зменшення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста, особливу увагу звернути на підприємства державної та комунальної форми власності.
5. Управлінню житлового господарства міської ради вжити заходів з вирішення проблем житлово-комунального господарства та своєчасної і в повному обсязі оплати споживачами за спожиті житлово-комунальні послуги.
6. Районним адміністраціям міської ради, управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міської ради разом з міським управлінням УМВС України в Запорізькій області посилити роботу щодо ліквідації стихійної торгівлі на території м.Запоріжжя.
7. Районним адміністраціям міської ради:
7.1. Активізувати роботу з утримання території районів міста в належному санітарному стані.
7.2. Продовжити співпрацю з економіковизначальними підприємствами міста з метою вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку.
8. Управлінню земельних ресурсів у м.Запоріжжі Запорізької області активізувати роботу щодо проведення земельних аукціонів з метою збільшення надходження коштів до міського бюджету від продажу земель несільськогосподарського призначення.
9. Відділу по роботі з документами дозвільного характеру міської ради провести навчання із залученням представників місцевих дозвільних органів з питання впровадження та супроводу новітніх інформаційних комп'ютерних технологій при експлуатації програми „Реєстр документів дозвільного характеру”.
10. Управлінню житлового господарства, головному економічному управлінню міської ради провести відкриті слухання з метою доведення до споживачів інформації щодо змін тарифів на житлово-комунальні послуги.
11. Управлінням міської ради, в підпорядкуванні яких знаходяться комунальні підприємства, провести інвентаризацію комунального майна відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та надати інформацію до управління комунальної власності міської ради до 01.12.2007.
12. Управлінню комунальної власності міської ради встановити жорсткий контроль за проведенням інвентаризації на комунальних підприємствах та доповісти на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради про хід ліквідації комунальних підприємств, які не звітують по показниках економічної діяльності до головного економічного управління міської ради.
13. Посилити персональну відповідальність керівників управлінь міської ради та підприємств, які відносяться до комунальної власності міста, за своєчасне та якісне виконання власних програм з енергозбереження та надання щоквартальних звітів.
14. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Новак Н.В.

Перший заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради
В.Ф.Грищенко

 

 

 Додатки до рішення виконкому №315 від 23.08.2007

 

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення